×


תפריט נגישות

תביעות ביטוח

 

מחפשים שירותי עורך דין ביטוח? רוצים לדעת מה עושה עורך דין תביעות ביטוח?

 

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא תביעות ביטוח, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין ביטוח מומלצים בישראל.

 

 

כולנו מבוטחים בצורה כזו או אחרת, למה זה כל כך חשוב?

 

 

אם תשאלו אדם ממוצע ברחוב מה ההוצאה הכי יקרה לכל משק בית בישראל התשובה שתקבלו היא שמשכנתא או לחלופין, שכירות לדירה היא ללא ספק ההוצאה המשמעותית ביותר בחיים של רוב האנשים, וזה כנראה באמת המצב אם אתם ובני המשפחה שלכם בריאים ומתפקדים באופן תקין, כך שאין לכם מקרים מצערים שגורמים לכם לאיבוד הכנסה ואולי גם להוצאות רפואיות משמעותיות ביחס לשכר שלכם.


אבל בגלל שהחיים בעיקרם בלתי צפויים וגם אם נתכנן את הכל באופן מושלם, אירועים לא נעימים שיש להם השלכות בריאותיות וכלכליות עלולים להתרחש, ואנחנו צריכים להיות מוכנים גם לסיטואציות לא פשוטות כמו בעיות רפואיות, תאונות, נזק לגוף ורכוש, שהן לצערנו חלק מהחיים.

 

בעוד שאת ההוצאה על דיור אנחנו יכולים לתכנן לפי האמצעים הכלכליים והשכר שלנו, את הלא צפוי יותר קשה לתכנן, אבל ניתן בהחלט להתכונן אליו בעזרת פוליסת ביטוח שתעזור לנו בשעת הצורך מבחינה נפשית וכלכלית בהתמודדות עם מקרים שפגעו בנו באופן כזה שבו אנו זכאים לפיצוי מחברת הביטוח או פיצוי מהביטוח הלאומי בעבור הזנק שנגרם לנו אם באופן של קצבה חודשית או באופן של מענק חד פעמי או אפילו שניהם יחד.

 

 

איזה ביטוחים יש לי ?

 

 

כל אזרח במדינת ישראל משלם על ביטוח כלשהו, ובדרך כלל על כמה ביטוחים במקביל.


כולנו משלמים ביטוח לאומי


אם יש לכם משכנתא אתם מכוסים גם בביטוח מבנה וגם בביטוח חיים.


אם בבעלותכם רכב אתם משלמים על ביטוח במקרה של נזק גופני (ביטוח חובה) וביטוח משלים למקרה של נזק וגניבה, וגם בתור הולכי רגל אנחנו מכוסים ע"י ביטוח החובה של הרכב הפוגע.


אם הגדלתם ראש אולי גם דאגתם לעצמכם לביטוח רפואי משלים כלשהו ואולי גם לביטוח סיעודי וביטוח למחלות קשות לכל מקרה שלא יבוא.


כמו כן יש כמות לא קטנה של עובדים במשק שמקבלת ממקום העבודה כיסויי ביטוחי רפואי פרטי נוסף מעבר למה שנדרש בחוק, אגב במקרים רבים אותם עובדים כלל לא מודעים לקיום וליתרונות של אותם ביטוחים במקרה הצורך.

 

 

אם נפגעתם, נפצעתם, חליתם , לתבוע לבד את חברת הביטוח או עדיף לקחת עורך דין שיטפל בתביעה? 

 

 

על פניו הכל נשמע די פשוט ,אנחנו משלמים באופן חודשי על ביטוח, ולכן נצפה שברגע הצורך ניצור קשר עם הגורם המבטח ונקבל את הפיצוי הראוי בזמן הנדרש, כך שנוכל להתמודד עם המצב החדש באופן שיצמצם את הנזק הכלכלי שנגרם לנו ויפצה אותנו על פי החוזה שלנו עם חברת הביטוח.

 

כדי להפחית את הסיכויים לכך שחברת הביטוח תדחה את התביעה, חשוב לקרוא את תנאי הפוליסה בקפדנות.



לרוב האנשים אין את הסבלנות לכך. אפשר להבין מדוע אנשים נמנעים מקריאת תנאי הפוליסה, הקריאה אכן מייגעת אך הפסיחה על הקריאה עלולה לפגוע בהם בהמשך. חשוב מאוד לא רק לקרוא את הרשום בפוליסה אלא גם לשאול שאלות, להבין את הכתוב בה ולהבין על מה בעצם משלמים. בפוליסה מפורט כל המידע – מהגדרת אדם כסיעודי, העיסוק של האדם ומה יקרה במצב שהוא יאבד את כושר העבודה.



התנהלות נכונה – תיעוד מסמכים רלוונטיים



במקרה שאכן מחליטים להגיש תביעה נגד חברת הביטוח, חשוב לדעת כיצד להתנהל מולה. אחד הדברים הקריטיים ביותר במקרה של הגשת תביעה לחברת הביטוח הוא לתעד את המסמכים הרלוונטיים. מסמכים אלו מגוונים ביותר ומשתנים מתביעה לתביעה.

 

בין המסמכים השונים שיש להגיש לתביעה בבית המשפט ניתן לציין: אישורים מפורטים, מסמכים רפואיים, צילום רישיון, אישור מהמשטרה ומסמכים אחרים. ללא המסמכים לא יהיה לתביעה תוקף. חשוב מאוד לתייק את המסמכים ולשמור אותם גם לאחר הגשת התביעה משום שהם נחוצים עבור הדיון בבית המשפט.

 



להתפשר או לא להתפשר על הפיצויים?



שאלה חשובה שעולה בקרב אנשים שמעוניינים לתבוע את חברת הביטוח היא "האם להתפשר?", שכן בחלק מהמקרים מציעות חברות הביטוח סכום כספי שמהווה פשרה.



לרוב, יציעו חברות הביטוח סכום נמוך ומפאת חוסר הרצון להתעסק בנושא, הנפגעים מתפשרים ולא מקיימים משא ומתן שהיה יכול להוביל לקבלת סכום גבוה יותר.



מעבר לזאת, במקרים של נזקי גוף, עלול הנזק להתגלות כגדול יותר עם חלוף הזמן, במצבים אלו הפשרה לא תשתלם.

 

במקרים בהם חברת הביטוח לא מסכימה לשלם, מחליטים חלק מהנפגעים להגיש תביעה בבית המשפט. אנשים אלו סבורים שהגשת התביעה תלחיץ את חברת הביטוח. הרצון לקבל את הפיצויים שמגיעים לנפגע הינו ברור, אך חשוב לפעול בשיקול דעת ולזכור שהגשת תביעה בבית המשפט עולה לא מעט כסף ודורשת הרבה משאבים נפשיים.



כדי לדעת כיצד לפעול בסיטואציות מורכבות וקשות שכאלו ולמנוע טעויות, חשוב להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתביעות ביטוח ואף לפנות אליו לפני שמגישים תביעה לחברת הביטוח.
 

 

 

לפני שאנחנו מחליטים מה לעשות ,אנחנו חייבים לשאול את עצמנו כמה שאלות חשובות

 

 

האם אנחנו באמת יודעים מה כל הזכויות שלנו בעקבות המצב ומאילו גופים אנחנו זכאים לפיצוי?


האם יש לנו את הזמן ,היכולות ,הידע והניסיון שנדרשים כדי להתנהל מול הגופים המבטחים או לחילופין מול ביטול לאומי?


האם נדע להציג את הטענות שלנו אל מול הגורם המבטח בצורה שתתן את הפיצוי המקסימלי? מה עושים במקרה שנצטרך להגיע לוועדה רפואית בביטוח הלאומי?


האם זה מעשה הגיוני להחליט שלא לשכור את שרותיו של עורך דין מומחה בתחום תביעות ביטוח וביטוח לאומי, ולהמר על התוצאות של הליך התביעה, בהחלטה שבמקרים רבים היא בעלת השלכות מרחיקות לכת על העתיד הכלכלי שלכם ושל משפחתכם?

 

האמת היא שהתשובה לכל השאלות הללו כנראה ברורה כשמש, אבל הרצון של אנשים לחסוך בתשלום העמלה לעורך דין שזה המקצוע שלו, מוביל לתוצאה שבה התובעים, כמעט תמיד יקבלו משמעותית פחות ממה שמגיע להם, ולעיתים אף לא יקבלו דבר, בו בזמן שהשקיעו ממיטב זמנם כדי ללמוד ולנסות להתנהל מול החוקים והבירוקרטיה בנושא שהוא ממש לא בתחום המקצוע שלהם.

 


צריך לזכור שחברות הביטוח בהיותם עסק כלכלי, מחפשות דרכים חוקיות על מנת להימנע מתשלום למבוטח, כנ"ל לגבי הביטוח הלואמי, ולכן כשליש מכל התביעות נדחות על ידי חברות הביטוח באופן מידי ולעיתים רבות שלא בצדק.

 

השכר טירחה של כל עורכי הדין בתחום תביעות הביטוח מבוסס על אחוזים מהתגמול שתקבלו, ולכן האינטרס שלהם הוא למקסם את כל הכספים והזכויות שאתם זכאים לקבל, והניסיון שלהם כמעט תמיד ישאיר לכם, משמעותית יותר כסף ביד מאשר אילו הייתם מנסים להתמודד לבדכם מול הגופים השונים, בהפרשים שיכולים להסתכם לסכומים של עשרות עד מאות אלפי שקלים, ולעיתים אף יותר.

 

 

תביעת ביטוח לאומי

 


בישראל כל אדם מחויב על פי חוק לשלם את חלקו לביטוח הלאומי כחלק יחסי מהכנסתו כשכיר או כעצמאי, וגם כאשר אדם אינו מועסק הוא מחויב בתשלום מינימלי לביטוח הלאומי, ולכן כל אזרח בישראל וילדיו נחשבים כמבוטחים של המוסד.

 


המטרה של המוסד לביטוח לאומי היא לסייע כלכלית לכל מבוטח שחלה, נפצע או נפגע בצורה מורכבת המונעת ממנו את היכולת לתפקד ולנהל אורך חיים כפי שניהל טרם הרעת המצב, בין אם הפגיעה בתפקוד היא זמנית או קבועה, כמו כן המוסד מכיר גם בתביעות נכות בקטינים שכן ההורה הוא זה שנפגע כלכלית בתור המטפל העיקרי, ונושא בהוצאות הנלוות בהתאם למצב הקטין.

 


כל אדם שרואה עצמו כנפגע, רשאי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי, שם ידרש להתייצב מול וועדה רפואית שתפקידה יהיה לקבוע את מידת הנזק הגופני או הנפשי שישוקלל למדד של אחוזי נכות, כך שגובה הפיצוי יקבע  בהתאם לאחוזי הנכות שיקבעו על ידי הוועדה הרפואית.

 

אחוזי הנכות שיוחלטו בוועדה יקבעו האם יינתן לתובע מענק נכות חד פעמי ומה גובהו, זאת בטווח נכות של 5%-19% , ובמידה שהוועדה תקבע נכות בשיעור גדול מ20% תיקבע לתובע קצבה חודשית קבועה.

 

כמות המבוטחים שמגישים תביעה למוסד לביטוח לאומי היא עצומה בהיקפה. מהסיבה הזאת ומהרצון של המוסד להימנע ממתן פיצוי עבור כאלו שאינם זכאים, התהליך עצמו הוא תהליך ארוך סבוך ומתיש עד שמגיעים לרגע קביעת זכאות או שלילת זכאות, ולכן החשיבות של לווי וייצוג על ידי עורך דין שהוא מומחה לתביעות ביטוח לאומי הוא בעל חשיבות עליונה ואין להסתפק בעורך דין שאין לו הוותק והניסיון המתאימים בתחום של ייצוג מבוטחים בוועדות רפואיות בביטוח לאומי.

 

יש לזכור שעל כל החלטה של הוועדה הרפואית ניתן להגיש ערעור, אך בחלון זמן של 30 יום בלבד ולכן טיפול של עורך דין מקצועי בתחום תביעות ביטוח לאומי שמעודכן בכל הנהלים והחוקים של המוסד שמשתנים בכל עת, מבטיח תוצאה מיטבית ונטולת דאגות עבור התובע .

 

 

תביעת רשלנות רפואית

 

 

כל אחד מאיתנו עלול למצוא את עצמו חלילה בתרחיש שבו אנחנו או בן משפחה נכנס להליך רפואי, בין אם מבחירה כגון הליך קוסמטי, ובין אם מחוסר ברירה בשל מצב רפואי הדורש ביצוע של אותו הליך כמו ניתוח, ובסופו של ההליך נגלה שנוצרה פגיעה משמעותית לא צפויה במטופל שחומרתה יכולה להיות בטווח מאוד נרחב מבעיה קוסמטית, נכות ועד כדי מוות.

 

 

מהי רשלנות רפואית?

 

 

רשלנות רפואית היא מושג רחב מאוד ונוגע לתחומים רבים ומגוונים ויכול להתרחש במגוון נושאים רפואיים שתחילתם עלול להתרחש עוד בשלב האבחון במידה והוא שגוי וההשלכות של אותו אבחון הן משמעותיות וגרמו לנזקים שיכלו להימנע באבחון נכון, ובהמשך גם להליכים רפואיים שונים כגון, ניתוחים שונים, לידה, טיפול שיניים, ברית מילה, שיטות טיפול שגויות במחלות שונות, אי הבחנה נכונה לבעיה רפואית, הסברה לא נכונה ומתן מידע חלקי לגבי שיטות טיפול והמצב הרפואי, מתן תרופה שגויה או מינון שגוי של תרופה נכונה והליכים קוסמטיים שהשתבשו.

 


למרות שלנו כבני אדם נדמה לפעמים שכל תוצאה של תהליך רפואי שתוצאותיו לא תואמות את הציפיות שלנו במידה רבה היא סוג של רשלנות רפואית, לא כך הוא הדבר.

 


תביעה בתחום רשלנות רפואית היא תביעת נזקין שבה עורך הדין המומחה בתביעות רשלנות רפואית נדרש להוכיח שהנזק שנגרם למטופל הוא מסיבה של התנהלות לא תקינה ולא זהירה שחורגת מתחום הסביר של הגורם המטפל, ואין חשיבות בתביעה מסוג זה האם הנזק נעשה בצורה מכוונת או שנגרם בשל טעות אנוש או ציוד תקול, כלומר האם מטפל אחר מאותו התחום היה נוהג באותו האופן, או שמא ההתנהלות הרפואית הנידונה בתביעה חורגת משיקול דעת סביר מקצועי והגיוני לדעת בית המשפט.

 

סכום הפיצויים בתביעות מסוג רשלנות רפואית הוא בממוצע הגבוה ביותר משאר תביעת הנזיקין מכיוון שהוא לוקח בחשבון את ההשלכות הרפואיות, הכלכליות והנפשיות של המטופל שנפגע לטווח של המשך חייו ועל משפחתו בהתאם לחומרת מצבו והשינוי באיכות חייו וחיי משפחתו בהשוואה למצב שקדם לפגיעה מבחינה פיזית וכלכלית.

 

ולכן סכום התביעות בעולם הרשלנות הרפואית יכול אף להגיע לסדרי גודל של מאות אלפי שקלים וגם למיליונים במקרים מסוימים, ולכן עורך דין שמתמחה בתביעות רשלנות רפואית הוא הגורם הכי משמעותי לתביעה שלכם.

 

 

לסיכום

 

כאן באתר כמה עולה ניתן לקבל הצעות מחיר אמיתיות ומחייבות ממשרדי עורכי דין ביטוח מומלצים ע"י גולשי האתר, לצורך כך יש למלא את טופס בקשה להצעת מחיר, ועורכי דין מובילים מאזור מגוריכם יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעת מחיר, ייעוץ ראשוני ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין לענייני תביעות ביטוח

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.