×


תפריט נגישות

תביעת ביטוח תלמידים

 

מחפשים שירותי עורך דין ביטוח? רוצים לדעת מה עושה עורך דין הוצאה לפועל במיקרים של תביעת ביטוח תלמידים?

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא תביעת ביטוח תלמידים, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין ביטוח מומלצים בישראל.

 

 

מדריך תביעת ביטוח תלמידים

 

ביטוח תאונות לתלמידים מספק כיסוי על פציעות שנגרמו לילדים בני 3-18. כל ההורים בישראל משלמים עבור הביטוח מדי שנה ומדובר בביטוח חובה. הביטוח מכסה על נזקי גוף. נוסף על כך, מכסה הביטוח על תאונות שמתרחשות בדרך למסגרות החינוכיות – בין אם מדובר על בית הספר, הגן, חוגים, טיולים או בבית. הביטוח חל במשך כל שעות היממה, לרבות שבתות וחגים.

 

ביטוח תלמידים מכסה בין היתר על תאונות שנגרמו בשל החלקה, נפילה, אלימות, מפגעים בשטח, התנהגות שאינה זהירה, היתקלות בחפץ ומקרים אחרים. הביטוח יכסה על הנזק גם במקרים בהם הגורם לו הוא הילד בלבד.

 

הפוליסה מכסה על מקרים בהם הפגיעה גרמה לנכות זמנית, נכות קבועה או מוות. כמו כן, תכסה הפוליסה על פציעות של הורים שהתלוו לטיולים בבית הספר.

 

במקרים בהם הילד נפצע בשל רשלנות של גורם מסוים, יהיה ניתן לתבוע את הגורם לפציעה בנוסף לפוליסת הביטוח של התלמיד. גורמים אלו יכולים להיות למשל: הרשות המקומית, מורה שנהג ברשלנות, בית הספר וגורמים אחרים.

 

איך נקבע סכום הפיצויים?

 

ברוב המקרים יקבע גובה הפיצוי לפי אחוזי הנכות שנקבעו לילד. את גובה הפיצוי יקבע רופא שמתמחה בסוג הפגיעה.

 

הפיצוי יינתן באופן חד פעמי. במקרה של נכות קבועה של 5% ומעלה או במקרה של נכות זמנית, יינתן פיצוי על הימים בהם נעדר הילד מהמסגרת החינוכית. הפיצוי יינתן מהיום השישי לפגיעה ולמשך שלושה חודשים ממועד הפגיעה. כמו כן, יינתן פיצוי על היעדרותם של ההורים מהעבודה בשל הצורך לטפל בילד. הפיצויים שיינתנו יכסו גם הוצאות רפואיות, למעט תשלומים על קבלת ייעוץ רפואי שמטרתו לקבוע את אחוזי הנכות. כמו כן, לא יכללו הפיצויים כיסוי על טיפולי שיניים והוצאות שכוסו על ידי גורם אחר.

 

תביעת ביטוח תלמידים

 

במקרה שילד נפצע יש לגשת אל מזכירות בית הספר ולהגיש באמצעותה טופס שמודיע על הפציעה. בטרם הגשת התביעה רצוי לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום נזקי גוף. עורך דין שמתמחה בנזקי גוף יספק ייעוץ מקצועי בנוגע לדרכי הפעולה וסוגי התביעות השונות.

 

חשוב מאוד לצלם את המקום שבו הילד נפגע. כמו כן, יש לשמור את המסמכים הרפואיים שרלוונטיים לפגיעה ואת הקבלות שניתנו על ההוצאות הרפואיות.

 

חשוב לדעת שישנם מקרים חריגים שלא מכוסים על ידי הביטוח. בין המקרים החריגים ניתן לציין: פציעה שנגרמה בשל תאונת דרכים בארץ או בחו"ל, מחלה, תאונת עבודה, פעילות צבאית ונזק שנגרם בשל פעולת איבה.

 

במידה שחל מקרה חריג יש לתבוע את הפיצויים מהגורם לנזק. כמו כן, חשוב להיזהר ממצב של התיישנות התביעה. כדי למנוע מצב של התיישנות, יש להגיש את התביעה עד שהילד מגיע לגיל 21.

 

מחירון עורך דין ביטוח

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין לענייני תביעות ביטוח תלמידים

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.