×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

עורך דין הוצאה לפועל

30-03-2024 23:24

עורך דין הוצאה לפועל

ביצוע צו עיכוב יציאה עקב אי תשלום מזונות 9 חודשים
31-03-2024 08:49

עורך דין הוצאה לפועל

עיקולים חשבון בנק
01-04-2024 11:35

עורך דין הוצאה לפועל

כמה עולה הוצאה לפועל לגביית חוב בסכום של21.000 שקל מאדם פרטי לאחר פסק דין על ידי עורך דין
05-04-2024 07:23

עורך דין הוצאה לפועל

צו. עיכוב יציאה מהארץ לשני קטינין
11-04-2024 15:30

עורך דין הוצאה לפועל

13-04-2024 07:21

עורך דין הוצאה לפועל

כתב תביעה צו עשה
13-04-2024 23:50

חקירת יכולת

 

רוצים לדעת מה עושה עורך דין הוצאה לפועל
במיקרים של חקירת יכולת?

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא חקירת יכולת, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין הוצאה לפועל מומלצים בישראל.

 

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין הוצאה לפועל, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

 

מהי חקירת יכולת

 

בעת פתיחת תיק בהוצאה לפועל, נשלחת אל החייב אזהרה. בזמן זה נקבע לו צו תשלומים.

 

האזהרה מודיעה לחייב שאם הוא לא יכול לשלם את מלוא החוב או לעמוד בצו התשלומים שנקבע עבורו, עליו להגיע לחקירת יכולת ביום שנקבע באזהרה.

 

ברוב המקרים יזומן החייב לחקירת היכולת תוך 21 ימים מהמועד בו נמסרה אליו האזהרה.

 

יש לציין שגם הנושה וגם החייב יכולים ליזום את חקירת היכולת.

 

כיצד מתבצעת חקירת יכולת?



כדי לספק לרשם ההוצאה לפועל את המידע הנחוץ, צריך החייב למלא שאלון וכתב ויתור על סודיות. כמו כן, צריך החייב לצרף מסמכים מסוימים. במסגרת השאלון יהיה על החייב לספק מידע בנוגע לחשבונות הבנק שלו, ההכנסות שלו ושל משפחתו והנכסים שנמצאים בבעלותו.

 

במידה שהחייב לא ימלא את השאלון או לא ימסור את המסמכים הרלוונטיים, הוא עשוי להימצא תחת ההגדרה של בעל יכולת שמשתמט מתשלום חוב.

 

חקירת היכולת מתבצעת מול רשם ההוצאה לפועל. ברוב המקרים תתבצע החקירה בנוכחות החייב ונציג מטעמו.

 

במקרה שהחקירה התבצעה ללא נוכחותו של הנושה, יכול הנושה להגיש בקשה לעריכת חקירה נוספת בנוכחותו. במידה שהדבר נחוץ, יכול רשם ההוצאה לפועל להזמין את הנושה ונציג מטעמו. רשם ההוצאה לפועל רשאי גם להזמין עדים נוספים שיסייעו לו לברר מהי יכולתו הכלכלית של החייב.

 

במהלך החקירה בוחן הרשם את המסמכים שהוצגו בפניו ואת היכולת של החייב להשיב את החוב. כדי לדעת מהו מצבו הכלכלי של החייב, יבחן רשם ההוצאה לפועל את ההכנסות, הנכסים, החובות וההוצאות הקבועות שלו.

 

לפי המידע שיקבל הרשם במסגרת חקירת היכולת, יקבע גובה התשלום החודשי שעל החייב לשלם עד שהוא ישיב את החוב.

 

יש לציין שהחייב יכול לבקש לשנות את צו התשלומים שנקבע עבורו או לבקש לקבוע את צו התשלומים בעצמו. החייב יוכל לעשות זאת באמצעות הגשת בקשה עבור צו תשלומים.

 

מה יכול לקרות במקרה שהחייב לא פועל בהתאם לחוק?

 

במידה שהחייב לא עומד בצו התשלומים, לא משלם את החוב ולא מגיע לחקירת יכולת, הוא ייחשב לבעל יכולת שמשתמט מהחזר החוב. במצב זה יהיה ניתן לנקוט בהליכים נוספים נגד החייב ולזמן אותו על ידי צו הבאה.

 

הגדרת החייב כבעל יכולת שמשתמט מתשלום החוב מאפשרת לנושה לבקש להטיל על החייב הגבלות. במידה שהנושה מחליט לעשות זאת, עליו למלא טופס בקשה להטלת הגבלות ולרשום שהחייב זומן לחקירת יכולת ולא הגיע אליה.

 

בין ההגבלות שניתן להטיל על החייב ניתן לציין: הגבלות על חידוש רישיון נהיגה, חידוש דרכון, שימוש בכרטיסי חיוב והקמת חברה אצל רשם החברות. כמו כן, ניתן להטיל על החייב הגבלה על שיקים בבנק ישראל והגבלת יציאה מהארץ.

 

צו הבאה – מה זה אומר?

 

כפי שהוזכר – חייב שלא מגיע אל חקירת היכולת מקנה לנושה את הזכות להגיש בקשה למתן צו הבאה נגדו.

 

באמצעות צו ההבאה ניתן לגרום לחייב שלא הגיע מיוזמתו לחקירת יכולת להגיע אל החקירה. במקרה זה יגיע החייב אל לשכת ההוצאה לפועל על ידי שוטרים.

 

לפני ביצוע צו ההבאה יקבל החייב אזהרה. האזהרה תאפשר לו לשלם סכום מסוים שיביא לביטול הצו. במקרים רבים, הפעולה גורמת לחייבים להשיב את החוב.

 

יש לציין שישנם מקרים בהם החייב לא יקבל צו הבאה למרות שהוא לא התייצב לחקירת היכולת.

 

מקרים אלו מתקיימים במצב בו החייב מוגבל באמצעים ונמצא בהליך איחוד תיקים, מקרים בהם נפתח תיק נגד תאגיד וכאשר החייב הגיש טענת פרעתי תוך 21 ימים מהיום בו הוא קיבל את האזהרה או הגיש התנגדות לביצוע שטר ולא נדחה.

 

מקרה נוסף בו החייב לא יצטרך להגיע לחקירת יכולת יהיה במצב בו הבקשה הוגשה לפסק דין מזונות, חוץ ממקרה בו המוסד לביטוח לאומי פתח את התיק ובמקרה של מימוש משכנתאות ומשכונים כאשר מדובר על פסק דין בלי חיובים כספיים.

 

איך ניתן להתמודד עם הריבית הגבוהה של צו התשלומים?

 

יש לציין שגם במקרה שהחייב עובר חקירת יכולת, מקבל צו תשלומים ומשלם בהתאם לצו שנקבע, החוב ממשיך לגדול.

 

הסיבה לגדילת החוב היא שריבית הפיגורים גבוהה. כדי להפחית את התשלום, רצוי עבור החייב לפנות אל נציגו של הנושה ולנסות להגיע עמו להסדר תשלומים. הסדר התשלומים יכול לחול על חלק מהחוב על כל החוב.

 

חשיבות הפניה אל עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל



במקרה שנפתח נגד חייב תיק בהוצאה לפועל, הוא יכול לפעול בדרכים שונות – החייב יכול להגיש התנגדות, לטעון טענת פרעתי, להגיע לחקירה ולבקש צו תשלומים אפשרי או לבקש איחוד תיקים. כדי לדעת כיצד נכון לפעול רצוי לפנות אל עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל.

 

עורך דין מנוסה שמכיר את מערכת ההוצאה לפועל בצורה מקיפה ויסודית יוכל לסייע לחייב להתמודד עם החוב – להחזיר את הכספים ולסגור את התיק. קבלת ייעוץ וסיוע מקצועי מעורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל נחוצה גם עבור הנושה.

 

בעזרת עורך דין מנוסה שמתמחה בהוצאה לפועל יוכלו שני הצדדים לבצע את הפעולות הנכונות ולשמור על הזכויות שמגיעות להם.

 

מחירון עורך דין הוצאה לפועל

 

עו"ד הוצאה לפועל - מתייעצים וחוסכים

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.