×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

עורך דין הוצאה לפועל

30-03-2024 23:24

עורך דין הוצאה לפועל

ביצוע צו עיכוב יציאה עקב אי תשלום מזונות 9 חודשים
31-03-2024 08:49

עורך דין הוצאה לפועל

עיקולים חשבון בנק
01-04-2024 11:35

עורך דין הוצאה לפועל

כמה עולה הוצאה לפועל לגביית חוב בסכום של21.000 שקל מאדם פרטי לאחר פסק דין על ידי עורך דין
05-04-2024 07:23

עורך דין הוצאה לפועל

צו. עיכוב יציאה מהארץ לשני קטינין
11-04-2024 15:30

עורך דין הוצאה לפועל

13-04-2024 07:21

עורך דין הוצאה לפועל

כתב תביעה צו עשה
13-04-2024 23:50

בקשה לביצוע שטר

 

רוצים לדעת מה עושה עורך דין הוצאה לפועל
במיקרים של בקשה לביצוע שטר?

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא בקשה לביצוע שטר, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין הוצאה לפועל מומלצים בישראל.

 

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין הוצאה לפועל, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

 

בקשה לביצוע שטר

 

מה זה אומר ואיך מתבצע התהליך?

 

חוק ההוצאה לפועל קובע שבמקרה שנושה אוחז בשטר שהופקד בידיו או במקרה שנקבע פסק דין לטובתו, הוא יכול לפנות אל אחת מלשכות ההוצאה לפועל.

 

לשכת ההוצאה לפועל תפעל בהתאם לחוק ותבטיח שהנושה יקבל את כספו. כמו כן, תבחן ההוצאה לפועל את היכולת הכלכלית של החייב להשיב את החוב.

 

האדם שאוחז בשטר יכול לממש אותו ב-2 דרכים.

 

הדרך הראשונה בה יכול הנושה לבחור היא לפנות את ההוצאה לפועל ולהגיש בקשה לביצוע שטר.

 

הדרך השנייה בה יכול הנושה לבחור היא לפנות את בית המשפט ולהגיש תביעה בסדר דין מקוצר (הליך מקוצר מאפשר לנושה לתבוע את כספו בזמן קצר במידה שהתביעה עומדת בתנאים שנקבעו בחוק).

 

כיצד יש להגיש בקשה לביצוע שטר?



כאמור – את הבקשה לביצוע שטר יש להגיש ללשכת ההוצאה לפועל. הנושה יכול לבחור באיזו לשכה בה הוא מעוניין לבצע את פסק הדין וללא הגבלה של הסמכות מקומית.

 

הגשת הבקשה צריכה לכלול את הנתונים הבאים:

 

• מהות השטר – שטרות שניתן לממש הם שיקים, שטר חוב או שטר חליפין. את השטרות הללו לא צריך לאשר לפני הגשת הבקשה לביצועם משום שהם במעמד של פסק דין.

 

• המועד הקובע – המועד הקובע הוא היום בו ניתן פסק דין לבקשת ביצוע השטר.

 

• נספחים שמצורפים לבקשה – כדי להגיש את הבקשה יש לצרף נספחים שונים, הנספחים הללו הינם: השטר המקורי, העתק צילום של השטר המקורי משני הצדדים, ייפוי כוח מעורך דין או העתק של ייפוי כוח מעורך דין ואישור ממשרד הפנים בנוגע לפרטים של החייב.

 

• בחלק מהמקרים הנושה פטור מצירוף הנספחים שהוזכרו. הנושה יכול להיות פטור מצירוף המסמכים במקרה שתעודת הזהות של החייב הודפסה על השטר ובמקרה שאין חובה לרשום את הפרטים של החייב במרשם האוכלוסין כאשר ההוצאה לפועל אישרה לנושה להגיש את בקשתו ללא צירוף נספחים. יש לציין שניתן להתנגד להגשת בקשה ללא צירוף מסמכים על ידי פניה אל ראש ההוצאה לפועל.

 

• המצאת אזהרה – לאחר השלב בו מוגשת הבקשה, תוציא ההוצאה לפועל אזהרה לחייב. לאזהרה מצורפים שובר התשלום והעתק של השטר. האזהרה יכולה להישלח גם על ידי הנושה. במידה שהנושה מעוניין לשלוח את האזהרה בעצמו עליו לציין את הדבר בטופס הבקשה. האזהרה תבהיר לחייב שעליו לשלם את החוב עד המועד שנקבע בחוק.

 

נוסף על האפשרות לשלם את החוב עד המועד שנקבע בחוק יכול החייב לפעול בדרכים אחרות. אפשרויות אחרות שמעומדות בפני החייב הן: להתייצב לחקירת יכולת, להתנגד לביצוע שטר או לטעון טענת "פרעתי. על החייב לפעול תוך 20 ימים לכל היותר מהמועד בו נשלחה האזהרה.

 

במידה שהחייב לא יפעל בהתאם לחוק, יפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל וינקטו נגדו הליכים במטרה לממש את החוב. בין ההליכים בהם יכולה ההוצאה לפועל ניתן לציין: הטלת עיקולים על החייב והטלת הגבלות שונות.

 

האם החייב יכול להתגונן מפני בקשה לביצוע שטר?

 

למרות שיש לשטר מעמד של פסק דין, יכול החייב להתנגד לבקשתו של הנושה. החייב יכול להתנגד לבקשת ביצוע שטר ואף לבקש להאריך את המועד להגשת ההתנגדות. כמו כן, יכול החייב לבקש לעכב את ביצוע השטר, לבקש להתגונן מפני ביצוע שטר או לבקש להעביר את ההתנגדות אל בית המשפט. האפשרות להתגונן מפני בקשה לביצוע שטר.

 

המטרה של החוק היא לשמור גם על זכויותיו של החייב ולאפשר לו לקבל ייעוץ וייצוג מעורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל. בניגוד למצב בו מוגשת בקשה לביצוע שטר כאשר החייב יכול להגיש התנגדות ולגרום להעברת הדיון בבית המשפט, החייב לא יהיה זכאי לבירור נוסף במקרה שמוגשת בקשה לביצוע פסק דין.

 

כיצד יכול הנושה להגדיל את סיכויו לגבות את החוב?

 

נושה שמגיש בקשה לביצוע שטר בהוצאה לפועל צריך להשיג את מלא המידע על החייב.

 

מידע רלוונטי אודות החייב יהיה בין היתר: מקורות ההכנסה שלו ונכסים בהם הוא מחזיק בהווה. כמו כן, צריך הנושה לפעול באופן יעיל ומהיר שכן הזמן הוא מרכיב קריטי במקרה זה.

 

ככל שפעולתו של הנושה מהירה ויעילה יותר – כך יגדלו סיכוייו של הנושה לגבות את החוב.

 

מעבר לזאת, מצב בו נפתח תיק נגד חייב בהוצאה לפועל ללא ביצוע פעולות שונות, עלול לגרום לסגירתו של התיק.

 

עצה נוספת תהיה לבצע מעקב אחר ההליכים אותם ביקש הנושה לבצע ולא להסתמך רק על הודעותיה של ההוצאה לפועל בנוגע להליכים המתבצעים.

 

ניתן לקבל עדכון בנוגע להליכים שמתבצעים בתיק ובסטטוס הבקשות במוקדי השירות של ההוצאה לפועל, כמו כן, ניתן להגיע אל לשכת ההוצאה לפועל שמנהלת את התיק.

 

*יש לציין שבמידה שהחייב שילם לנושה, על הנושה לעדכן את ההוצאה לפועל תוך שבוע. במקרה שהנושה לא יעדכן את רשם ההוצאה לפועל בנוגע לתשלום שהוא קיבל מהחייב, עלול רשם ההוצאה לפועל לחייב אותו בהוצאות כספיות.

 

פניה אל עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל

 

במקרה שמוגשת בקשה לביצוע שטר, רצוי עבור הנושה ועבור החייב לפנות אל עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל.

 

עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל יסייע לנושה ולחייב לשמור על זכויותיהם תוך כדי הקפדה על ביצוע פעולות שתואמות לחוק ולתקנות.

 

עורך דין מנוסה ילווה את הנושה לאורך כל הדרך ויסייע לו לקבל את כספו מהחייב. מהצד השני – יסייע עורך הדין לחייב לפעול בצורה הנכונה ביותר עבורו - לשלם את החוב בזמן הקצוב, להגיש התנגדות לביצוע שטר, להגיש בקשה למתן צו לביצוע תשלומים ולשלם את החוב בהתאם ליכולתו או לפעול בדרכים אחרות.

 

מחירון עורך דין הוצאה לפועל

 

עו"ד הוצאה לפועל - מתייעצים וחוסכים

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.