ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא פתיחת תיק בהוצאה לפועל, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין הוצאה לפועל מומלצים בישראל.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין הוצאה לפועל, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין מומחים לענייני הוצאה לפועל יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר בחינם, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.
המטרה של לשכות ההוצאה לפועל היא לאכוף פסקי דין שנקבעו על ידי בתי המשפט.
לשכות ההוצאה לפועל עוסקות במגוון תחומים שנוגעים לתשלום חובות, בין הנושאים בהם עוסקת ההוצאה לפועל ניתן למנות: תיקי שטרות ובקשות, תיקי מזונות, תיקי צו ירושה, תיקים על סכומים שאינם עולים על 500,000 שקלים ותיקי משכון משכנתא.
במידה שחייב לא שילם לנושה את החוב והנושה מחזיק בשיק, פסק דין או מסמך אחר שמוכיח שהחייב לא שילם את החוב וממשיך להימנע מתשלום, רשאי הנושה לפנות אל ההוצאה לפועל ולפתוח תיק נגד החייב.
לאחר שנפתח תיק בהוצאה לפועל, מקבל החייב אזהרה על ידי מסירה אישית או בדואר רשום.
האזהרה תיידע את החייב על כך שעליו לשלם את החוב תוך 20 ימים מהיום בו הוא קיבל את האזהרה במקרה שמדובר על בקשה לביצוע שטר.
במקרה שמדובר על תביעה לסכום מסוים או בקשה לביצוע פסק דין, יהיה על החייב לפעול תוך 30 ימים מהיום בו הוא קיבל את האזהרה.
אם החייב אינו מסכים לשלם את החוב ומדובר בתביעה לסכום מסוים או ביצוע שטר, הוא יכול להגיש התנגדות ולהסביר מדוע הוא מתנגד.
במקרה שמדובר על פסק דין, יכול החייב להגיש בקשה לעיכוב הליכים ולנמק מדוע הוא זכאי לעיכובם.
בשני המצבים ההליכים יעוכבו והתיק שנפתח נגד החייב יעבור אל בית המשפט לצורך דיון.
במקרה שהחייב מסכים לשלם את החוב, עליו לשלמו בזמנים שנקבעו באזהרה.
במקרה שהחייב לא יכול לשלם את כל החוב, הוא יכול לעבור חקירת יכולת מול רשם ההוצאה לפועל. החייב יכול לעבור את החקירה בתקופת האזהרה.
במקרה שהחייב לא התנגד לחוב עד הזמן שנקבע, הוא יחשב כמודה בו, במצב זה, החייב לא יהיה רשאי להתנגד לחוב או לטעון טענת פרעתי. החייב כן יוכל להגיש בקשה לשינוי אופן התשלום.
במקרה שהאזהרה לא גרמה לחייב להשיב את החוב, יכולה ההוצאה לפועל לנקוט בהליכים שונים שמטרתם לגרום לחייב לשלם את חובותיו.
ההוצאה לפועל יכולה למשל לעקל לחייב את המשכורת, לעקל לחייב את הקצבאות או להטיל עליו עיקולים אחרים שמגיעים לחייב צד ג'. אחרי עיקולים אלו ניתן להגיש בקשה כדי לממש את הכספים.
נוסף על עיקולים צד ג', יכולה ההוצאה לפועל לעקל את רכבו של החייב, להורות על צו עיכוב יציאה מהארץ, להוציא נגדו צו עיקול מקרקעין ומיטלטלין ולהורות על הוצאת צו הבאה לצורך חקירה מול הרשם להוצאה לפועל. כמו כן, רשאית ההוצאה לפועל לזמן את החייב לחקירת יכולת וכינוס נכסים על ידי עורך דין.
במקרה של תיק מזונות, יכול הנושה להגיש בקשה להוצאת צו מאסר נגד החייב.
נושה שמעוניין לפתוח תיק בהוצאה לפועל צריך לשלם אגרה מיוחדת. סכום האגרה נקבע לפי גובה החוב ומתבסס על סכום מינימאלי שמשתנה מתקופה לתקופה. גורם נוסף שמשפיע על סכום האגרה הוא עילת החוב.
כדי לפתוח תיק בהוצאה לפועל יש להגיש מסמכים שונים, ביניהם: צילום של שטר החוב המקורי, פסק הדין או השיק המקורי משני הצדדים. יש להגיש העתקים גם לחייבים. כמו כן, יש להגיש ייפוי כוח במקרה שהנושה נעזר בעורך דין לצורך ייצוג בהליכים ואישור על תשלום האגרה.
ישנם טפסים שונים שיש להגיש בעת פתיחת התיק.
ברוב המקרים יהיה על הנושה למלא טופס בקשה לגביית שטר חוב או טופס בקשה לגביית חוב שניתן על פי פסק דין.
אפשר להוריד את הטפסים מהאינטרנט או לקבל אותם מלשכת ההוצאה לפועל.
במסגרת מילוי הטפסים, על הנושה למלא פרטים שונים אודותיו, אודות החייב ועל החוב. במקרה שיש ערבים לשטר, על הנושה לרשום את הפרטים של הערבים בטפס הבקשה. כדי לייעל את התהליך, חשוב מאוד למלא את הטפסים באופן מדויק. בין היתר, יש להקפיד לרשום את הכתובת המדויקת של החייב. במקרה שהנושה ירשום כתובת שגויה, ישלח מכתב האזהרה למען שגוי, מצב זה יגרום לעיכוב משמעותי בהליכים שיינקטו נגד החייב.
במידה שהנושה פנה אל החייב לפני שהוא פנה אל ההוצאה לפועל, עליו לציין זאת בטפסים. ציון עובדה זו ישפיע על יכולתו של הנושה לנקוט בהליכים.
למרות שהחוק לא מחייב את הנושים לפנות אל עורך דין כדי לפתוח תיק בהוצאה לפועל, ולמרות שכל נושה יכול לפנות אל הלשכה, למלא את הטפסים המתאימים, לצרף מסמכים רלוונטיים ולפתוח את התיק, מדובר על תהליך מורכב מבחינה משפטית.
כדי לפתוח תיק בהוצאה לפועל יש לדעת איזה סוג בקשה למלא וכיצד למלא את הבקשה. כמו כן, צריך הנושה להכיר את הסנקציות שניתן להטיל על החייב במקרה שהאזהרה לא הובילה לתשלום החוב. מעבר לזאת, יש להשקיע זמן רב בניהול התיק.
נוסף על כך, חשוב לדעת שפתיחת תיק בהוצאה לפועל אינה מבטיחה לנושה שהוא יקבל את כספו בזמן הקרוב. לא מעט פעמים מגישים החייבים התנגדות או טוענים שהם שילמו את החוב (טענת פרעתי).
במקרים בהם החייב מתנגד או טוען טענת פרעתי, עשויים הוא והנושה להגיע אל בית המשפט לצורך קיום דיונים.
במקרה שהנושה אינו נעזר בעורך דין שמתמחה בתחום, הוא עלול להפסיד את כספו.
מעבר לזאת, חשוב לציין- חוק ההוצאה לפועל עובר שינויים מתקופה לתקופה, בשל סיבה זו חשוב לפנות אל בעל מקצוע שמתמחה בדיני ההוצאה לפועל ובקיא בכל השינויים שחלים בחוק.
כדי למנוע טעויות שישבשו את התהליך וכדי לחסוך מאמצים וזמן יקר, רצוי עבור נושים לפנות אל עורך דין שמתמחה בהוצאה לפועל. בעזרת עורך דין שמתמחה בתחום יהיה ניתן לפתוח את התיק בקלות ולהגדיל את סיכויי ההצלחה.