×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

עורך דין גירושין

30-03-2024 22:14

עורך דין גירושין

31-03-2024 16:07

עורך דין גירושין

בירור לפני שאני פותחת תיק
01-04-2024 21:46

עורך דין גירושין

רק לשם בירור זכויות
03-04-2024 06:00

עורך דין גירושין

06-04-2024 17:14

עורך דין גירושין

מחפשת עורך דין חזק בעניני גירושין
06-04-2024 19:26

עורך דין גירושין

פגישת ייעוץ גישור לפני גירושין
07-04-2024 11:05

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:43

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:47

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:53

גישור גירושין

מחפש גישור גירושין? איך עובד תהליך גישור גירושין?

 

גישור גירושין

 

גישור גירושין הינו הליך במסגרתו מביע כל אחד מבני הזוג את דעותיו וצרכיו לאחר הפרידה. המטרה של הגישור היא להגיע להסכמות בנוגע לנושאים שונים.


תפקידו של המגשר הוא לסייע לזוג העומד בפני פרידה לראות את התמונה במלואה, להבין את הצרכים של עצמם בצורה טובה ולהגדיר אותם באופן מדויק יותר, להבין את מצבו של הצד השני ואת צרכיו ולנסות להגיע לפשרות והסכמות ללא כפיה.
 

 

יתרונותיו של הליך הגישור לעומת ההליך המשפטי

 

כשבוחנים את הליך הגישור ומשווים בינו ובין ההליך המשפטי, ניתן לראות כי יש לגישור גירושין יתרונות רבים לעומת ההליך המשפטי.


זוגות שמגיעים להבנה על ידי גישור גירושין מצליחים לקצר את הזמן עד להגעתם להסכם, הופכים את התהליך להרבה יותר נעים ואפשרי וחוסכים כספים.


מעבר לכך, יכולים הזוגות לדון במגוון נושאים, לרבות נושאים שיכולים להיתפס כקטנים או שוליים יותר על ידי בית המשפט, אך חשובים לשניהם, משום שהם מאפיינים את הזוגיות שהייתה להם.

 

הליך הגישור מסייע להורים לילדים לסיים את הזוגיות ולשמור על הקשר ביניהם ועל הקשר בינם ובין הילדים שלהם, בצורה זו הם מצליחים לשתף פעולה בצורה טובה יותר בכל הקשור לגידול ילדיהם. לעומת זאת, כאשר מתקיימים התהליכים המשפטיים בבתי המשפט - אם בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, עלולים גם ההורים וגם הילדים להיפגע מבחינה רגשית וכלכלית.

 

"החוק להסדרי התדיינויות בסכסוכי משפחה" - על "חוק גישור חובה"

 

"החוק להסדרי התדיינויות בסכסוכי משפחה", אשר מכונה גם "חוק גישור חובה" נכנס לתוקף בשנת 2016, חודש יולי, אך גם לפני שחוקק החוק יכלו בני זוג שהחליטו להתגרש לפנות להליך גישור ולהעזר במגשר המתמחה בתחום.


מאז שחוקק החוק, מחויבים זוגות המעוניינים להתגרש לנסות לקיים הליכי גישור לפני שהם פונים לקיום הליכים משפטיים.

 

חשוב לציין שהפיכת הליך הגישור לנגיש יותר עבור קהלים רבים הובילה בתקופה מסוימת לירידה של 50% בתביעות הגירושין. מדובר על הוכחה לכך שהאפשרות לקיים דיון בני הצדדים ולהגיע להסכמות בצורה נעימה יותר, באמצעות דיאלוג, היא הבחירה המועדפת על רבים.
 

 

כי החיים ממשיכים - גישור גירושין הוא לא כמו גישור עסקים

 

הבוחרים בהליך גישור גירושין על פני קיום ההליך בבתי המשפט, יכולים להתמודד טוב יותר עם ההיבטים הפרקטיים והרגשיים הכרוכים בגירושין.

 

יש לזכור כי הליך גישור קיים במגוון תחומים, כמו למשל - בתחום העסקים, אך במקרה של גירושין, הרי שבני הזוג נדרשים פעמים רבות, במקרה שיש להם ילדים, לשתף פעולה גם לאחר הגירושין, מצב זה אינו קיים במקרה של גישור בתחום העסקים, שכן בעלי העסקים יכולים לנתק את הקשרים העסקיים ביניהם ולא לקיים שיתוף פעולה בעתיד.

 

באמצעות הליך הגישור, יכולים ההורים לקבל כלים יעילים לניהול התקשורת ביניהם, כך שהם יצליחו להגדיר את הגבולות האישיים שלהם באופן ברור ולגדל את הילדים בצורה מיטבית.


בצורה זו גם ההורים מצליחים להתנהל יחדיו והסכסוך מורחק עד כמה שניתן מהילדים.
 

 

בחירת מגשר גירושין

 

לצד היתרונות של הליך הגישור, חשוב מאוד לזכור כי על מנת להפיק מההליך את המירב, על בני הזוג לנהוג בסבלנות זה עם זה, לכבד את האחר ולהבין שכדי להגיע להסכמות יש להתפשר.

 

בנוסף, חשוב לבחור את בעל המקצוע בקפידה ולוודא כי המגשר בקיא בחוקים ובפסיקות האחרונות בתחום גישור הגירושין וניחן בכל התכונות ההכרחיות לקיום הליך מוצלח - על כך נסביר בהמשך.

 

מיהו המגשר?

 

מגשר גירושין הוא אדם ניטרלי אשר מסייע לצדדים להגיע להסכמות.


במסגרת תפקידו של המגשר, עליו להציג בפני הצדדים את המצב הקיים ואת המאפיינים הייחודיים של הקשר ביניהם ושל ילדיהם. כמו כן, עליו לוודא שאף אחד מהמעורבים לא נפגע.

 

המגשר מסייע בהגדרת המטרות של של אחד מהצדדים, לרבות הגדרת האינטרסים שלו - כלומר: הדברים החשובים ביותר עבורו במסגרת הגירושין, כך שאם האינטרסים לא יתממשו, יחוש אותו צד מתוסכל.

 

כדי להצליח להשיג את המטרות של הגישור, על המגשר להבין במגוון נושאים, בין היתר עליו להבין את העולם הריגשי של בני האדם ואת התהליכים הרגשיים הנלווים לגירושין, עליו להיות אדם שניתן בתקשורת בין-אישית טובה, להבין בתחום המשפטי, לדעת כיצד לנהל משא ומתן בצורה יעילה ונכונה, להבין כיצד משפיעים היבטים תרבותיים על בני זוג שמתגרשים ולהיות ענייני, סבלן וסובלני, בעל חשיבה יצירתית, כריזמתי, רגיש ואמפתי.
תכונות האופי הללו, הידע והכלים בהם מחזיק מגשר גירושין הינם הכרחיים ביותר עבור קיום תהליך גישור גירושין מוצלח, בצורה זו יצליח המגשר לנהל את תהליך הגישור באופן בו הצדדים יבינו את הקשיים, הרצונות והשאיפות שלהם ויפתרו את המחלוקות - מהגדולות ביניהן ועד הקטנות.


גישור גירושין מוצלח ימנע מלחמות בבית המשפט, ועם סיומו, יהיו הצדדים מרוצים ככל אשר ניתן.

 

חשוב לציין כי למגשר אין סמכות לקבל החלטות או להכריע בין הצדדים וכל התהליך מתבצע באמצעות דיאלוג. במילים אחרות: אין למגשר את הסמכות לקבוע לצדדים מה יהיו התוצאות של התהליך והוא אינו רשאי לומר להם שהתוצאות שהם מעוניינים להשיג אינן נכונות או אסורות. המגשר כן יוכל להביע את דעתו במקרה שהדיונים עוסקים בנושאים שאין לגביהם מחלוקות, כמו למשל: החלטות שפוגעות באחד מהם או בילדים באופן חד משמעי.

 


המטרה של המגשר היא לסייע לצדדים לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבור שניהם, בהתאם לצרכים של כל אדם.


במקרה שיש לצדדים ילדים, על המגשר לסייע להם לקבל את ההחלטות הנכונות והטובות ביותר עבור ילדיהם.
הגישור אמור לאפשר לצדדים להשיג את המקסימום - כל אחד עבור עצמו, ואם אחד הצדדים חש שהמגשר כופה את דעותיו או פועל בהתאם להחלטות "המקובלות", הוא רשאי להפסיק את התהליך ופעולתו לא תשמש כנגדו.

 

יש לציין שהמטרה של גישור גירושין היא אינה בהכרח למנוע מבני הזוג להתגרש או להגיע להסכמות לצורך ניסוח הסכם גירושין.


התהליך נועד לסייע לצדדים ולבני משפחתם המורחבת, כמובן, גם לילדים, במידה שיש לבני הזוג ילדים, לבצע את התהליך בצורה הנעימה ביותר ולחיות בביטחון.


לפעמים מסייע הגישור גם בהגעה להבנה שגירושין הם הבחירה הנכונה ביותר עבור הצדדים, כאשר הם אינם בטוחים בנוגע לגירושין.

 

בנוסף, יש להדגיש כי הגישור הינו סודי וכל דבר שיאמר על ידי אחד הצדדים במסגרת התהליך לא ישמש כראייה משפטית במקרה שלבסוף יחליט אחד הצדדים לפנות אל בית המשפט לאחר עצירת התהליך. מדובר על יתרון משמעותי, שכן יש לצדדים חופש לפעול בהתאם לרצונם והם יכולים להרגיש בנוח לומר כל דבר שהם רוצים ללא חשש.

 

דברים שחשוב לדעת לפני שנכנסים להליך גישור גירושין - על שלבי התהליך

 

טרם התחלת תהליך גישור גירושין, חשוב שהצדדים ידעו שיש להם חופש לפעול בהתאם לרצונותיהם ושהגישור יכול לאפשר להם לשפר את חייהם בצורה ניכרת.

 

תהליך הגישור הוא איננו תהליך פשוט, שכן מדובר על שלב רגיש מאוד בחייהם של בני הזוג והחלטות רבות מונחות על כף המאזניים.

 

למרות שהתהליך גדוש קשיים, הוא יכול להביא לשינויים גדולים לטובתם של הצדדים, הילדים והמשפחה המורחבת.

 

עבור בני זוג שיודעים כיצד הם רוצים לחיות את חייהם לאחר תהליך זה, יהיה קל יותר להגיע אל הגישור, משום שהם יהיו מוכנים, יכירו בצרכים שלהם, במטרות ובאינטרסים שלהם.

 

לתהליך הגישור יש מספר שלבים: התהליך מתחיל בפגישת היכרות. פגישת ההיכרות נחוצה ביותר, שכן על הצדדים להכיר את המגשר כדי לבדוק האם הם חשים שהם יכולים לבטוח בו.


במסגרת הפגישה, יסביר המגשר לצדדים על האופן בו הוא מנהל את הליך הגישור, באילו דרכים הוא פותר בעיות ובאילו כלים הוא נעזר כדי להגיע לתוצאות הרצויות.
כמו כן, המגשר עונה לשאלות של הצדדים ובין היתר מספר להם על ניסיונו בתחום.

 

בשלב השני של תהליך הגישור חותמים הצדדים על הסכם פתיחת גישור. מדובר על הסכם קצר שמסדיר את הקשר בין המגשר ובין הצדדים.


בהסכם כלול מידע הנוגע לסודיות התהליך, לשכרו של המגשר, לזכויות הצדדים ולחובת תום הלב החלה על הצדדים.

 

בשלב השלישי מתחילות השיחות הפרטניות והמשותפות. ברוב המקרים השיחות שיתנהלו יהיו משותפות, כך שישתתפו בהן בני הזוג והמגשר. בנוסף, יכול המגשר להיפגש עם כל אחד מבני הזוג בנפרד.
השיחות המשותפות יסובו סביב נושאים שונים, כאשר הצדדים ידברו באופן פתוח ויהיו כנים זה עם זה תחת הדרכתו של המגשר.


השיחות הפרטניות חסויות לחלוטין, במסגרתן, נערכות שיחות בין אחד הצדדים ובין המגשר והמגשר מסייע לאדם להגדיר את האינטרסים שלו ואת המטרות שלו מהתהליך. לאחר שנושאים אלו ברורים, מנסה המגשר למצוא פתרונות יצירתיים שיתאימו לשני הצדדים, כאשר הפתרונות נבנים במהלך הגישור איתם.

 

בשלב הרביעי של התהליך, מתחילים המשתתפים לייצר את תמונת המציאות בעתיד, כך שכל אחד מהצדדים יכול לראות פחות או יותר כיצד יראו חייו לאחר סיומו של הגישור וכיצד יתנהלו חיי המשפחה שלו בנפרד ולצד בן הזוג ממנו הוא נפרד.


קבלת תמונה ברורה הינה חיונית עבור הצדדים, באמצעותה, הם יכולים להגיע להסכמות נכונות יותר לגבי נושאים רבים.


העלאת הרעיונות והפתרונות האפשריים ובחינת היתרונות והחסרונות שלהם, האם הם נכונים לכל צד והאם הם יעילים במלואם או בחלקם - ואם בחלקם - האם ניתן להיעזר בחלקים מסוימים לצורך גיבוש הפתרונות, הינם חשובים ביותר להגעה לתוצאות טובות שייטיבו עם כל המשפחה.


לאחר שהצדדים מגיעים להסכמות בנוגע לכל הנושאים, הן נאספות להסכם הגירושין.

 

כמה זמן נמשך הליך גישור גירושין ומהו מחירו?


אין פרק זמן קבוע להליך גישור גירושין ואורכו מותאם לצרכים של הצדדים.


במקרים בהם מעורבים בפרידה רגשות קשים וישנם נושאים רבים עליהם הצדדים מתווכחים, הרי שהגישור יארוך זמן רב יותר מאשר במקרים בהם הרגשות פחות סוערים וישנן פחות מחלוקות.

 

למרות זאת, אפשר לומר שפרק הזמן הממוצע להליך גישור גירושין לזוגות עם ילדים עומד על 10 שעות, שעות אלו כוללות גם את הזמן הדרוש להכנת ההסכם.

 

בנוגע למחירים של גישור גירושין, עומדת ההוצאה על 1.300 שקלים לכל היותר עבור שעת גישור. חלק מהמגשרים מגדירים את שעות הגישור מראש ובמידה שיש צורך בפגישות נוספות, המחיר לשעה יורד.


במקרים בהם נקבעות הפגישות מראש עשויה עלות הפגישות לעמוד על 5,000 שקלים ולהגיע עד 20,000 שקלים, כולל מע"מ לכל היותר. כמובן שהעלות מושפעת מניסיונו של המגשר.

 

לאחר ההגעה להסכם הגירושין - מיהו הגורם שמאשר את הסכם הגירושין?


כדי שהסכם הגירושין יקבל תוקף של פסק דין, לרבות כלפי צדדים שלישיים, על הצדדים לפנות אל בית הדין הרבני או אל בית המשפט למשפחה כדי שבית המשפט יאשר את ההסכם.

 

לאחר קבלת האישור מבית המשפט, על הצדדים לקיים את ההוראות הכלולות בו. במידה שאחד הצדדים מפר את ההסכם, רשאי הצד שנפגע כתוצאה מההפרה לפעול במטרה להוציא את ההסכם לפועל.
 

 

ומה קורה אם לא מצליחים להגיע להבנות במסגרת הגישור?

מה לגבי יחידות הסיוע?


חשוב להבהיר דבר מה חשוב בנוגע ליחידות הסיוע וגישור גירושין - שכן לא מדובר על אותו תהליך. התהליך שמתקיים ביחידות הסיוע מיועד לזוגות שאינם מצליחים להגיע להסכמות בעצמם או על ידי מגשר.


המטרה של יחידות הסיוע היא לעשות ניסיון אחרון טרם התחלת מלחמה בבית המשפט.
התפקיד של יחידות הסיוע הוא לא לערוך הליך גישור, אלא להסביר לצדדים כיצד הם יכולים לפעול ללא בית המשפט.
הפונים אל יחידות הסיוע מקבלים את השירות מעובדות סוציאליות אשר עובדות במקום.

 

יחידות הסיוע יכולות לחייב את בני הזוג לערוך 4 פגישות מהו"ת (ראשי תיבות של: מידע, היכרות ותיאום) לכל היותר. במסגרת הפגישות הללו מסבירות העובדות הסוציאליות לצדדים מדוע כדאי להם לעבור תהליך גישור או לערוך גירושין בשיתוף פעולה במקום להגיע אל בית המשפט ולקיים מלחמות.
מעבר לכך, יחידות הסיוע מוודאות כי הילדים אינם נפגעים מאחד הצדדים.
יש לציין כי במקרים רבים לא נערכות 4 פגישות, אלא פגישה אחת.

 

יחידות הסיוע כן יכולות לסייע לצדדים בגיבוש הסכמות זמניות, כך שהסכמות אלו יהוו בסיס להסכם גירושין. יחד עם זאת, לא מדובר על תחליף להליך גישור, שכן ההסכמות עונות על צרכים בסיסיים בלבד ואין כל התייחסות לתהליכים הרגשיים שעוברת המשפחה, יצירת מנגנונים לפתרון בעיות וסוגיות אחרות.

 

במקרים בהם הצדדים מגיעים לבית המשפט כשבידם הסכם גירושין, אותו הם יצרו בגישור גירושין וההסכם ברור, מפורט ומכיל את כל הנושאים הרלוונטיים, הם לא יצטרכו להגיע אל יחידות הסיוע וההסכם יעבור לקבלת אישור פורמלי, זהו כמובן אחד היתרונות של גישור גירושין.
 

 

מהו הליך "גירושין בשיתוף פעולה" ומהם יתרונותיו?


הליך גירושין בשיתוף פעולה הוא אופציה זולה ומהירה יותר בהשוואה לקיום הליכים בבית המשפט. בפגישה הראשונה נפגשים הצדדים ועורכי דינם ומקבלים מידע על הרצונות והצרכים שלהם - כל אחד וצרכיו ורצונותיו. לאחר מכן, מתנהל משא ומתן לצורך הגעה להסכמות.

 

בשלב הבא מגבשים עורכי הדין את ההסכמות להסכם ומלווים את הצדדים לדיון לצורך קבלת אישור מבית המשפט.

 

יש לציין כי הליך גירושין בשיתוף פעולה עולה מעט יותר מהליך גישור משום שמעורבים בו יותר אנשי מקצוע.
את ההסכם עורכים עורכי הדין בהתאם לצרכיהם של בני הזוג והתא המשפחתי.

 

האם הליך גישור גירושין מתאים לכולם?


במקרים בהם הסכסוך בין בני הזוג עוצמתי ביותר וישנה אלימות רגשית, פיזית או כלכלית, כאשר צד אחד חלש מהאחר או כאשר הצדדים אינם מתקשרים, יתכן מאוד כי הליך גישור הגירושין לא יהיה הפתרון ובני הזוג יאלצו להגיע אל בית המשפט.


כדי לקיים את הדיונים בבית המשפט יהיה על בני הזוג לקבל ייצוג מעורך דין.

 

אם ההליך נעשה בשיתוף פעולה, יקבל כל צד ייצוג מעורך דין אחר, כאשר עורך הדין צריך להתמחות בתחום המשפחה ולעבור הכשרה ייעודית להליך "גירושין בשיתוף פעולה".
כמו כן, על עורך הדין להיות חברת בארגון הבינלאומי של "גירושין בשיתוף פעולה".

 

עורך הדין ילווה את הצד אותו הוא מייצג, יציג את זכויותיו וחובותיו ויבצע את הפעולות הנחוצות לכך שרצונותיו וצרכיו יתקיימו, כך שההסכם ישקף אותם.


במקרים בהם עולה צורך, יכולים בני הזוג לקבל סיוע ממומחים שונים כדי לפתור סוגיות שונות ולצורך ליווי רגשי.

 

גישור גירושין - פתרון אופטימלי לכל המשפחה

 

גישור גירושין הינו פתרון אופטימלי עבור בני זוג שהחליטו להתגרש. הפתרון מייטיב גם עם ילדיהם של בני הזוג.
לא מעט מחקרים שבחנו את הנושא הוכיחו כי בני זוג שנעזרו בגישור הצליחו לשתף פעולה לאחר הגירושין, דבר שסייע להם ולילדיהם להסתגל למציאות החדשה.


הכבוד ההדדי, ההקשבה והרצון להגיע לפשרות גורם גם לפרידה להתבצע באופן נעים יותר - ככל אשר ניתן וגם גורם לילדים לסגל חשיבה חיובית יותר בנוגע לגירושין.


מעבר לכך, ההורים נותנים לילדים דוגמה לכך שניתן להימנע מאלימות ולהגיע להבנה באמצעות דיאלוג, גם כאשר ישנם משברים גדולים ומחלוקות קשות.

 

באמצעות הגישור מצליחים ההורים לקיים תקשורת יעילה בכל הנוגע לילדים ולנושאים נוספים, דבר המסייע להם בעתיד.


כמו כן, מצליחים ההורים להתמודד טוב יותר עם הקשיים הרגשיים הנלווים לפירוק התא המשפחתי ומצליחים לתפקד בצורה טובה יותר כהורים.

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין גירושין

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.