×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

עורך דין גירושין

30-03-2024 22:14

עורך דין גירושין

31-03-2024 16:07

עורך דין גירושין

בירור לפני שאני פותחת תיק
01-04-2024 21:46

עורך דין גירושין

רק לשם בירור זכויות
03-04-2024 06:00

עורך דין גירושין

06-04-2024 17:14

עורך דין גירושין

מחפשת עורך דין חזק בעניני גירושין
06-04-2024 19:26

עורך דין גירושין

פגישת ייעוץ גישור לפני גירושין
07-04-2024 11:05

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:43

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:47

עורך דין גירושין

08-04-2024 00:53

איך מתחילים הליך גירושין

רוצים לדעת איך מתחילים הליך גירושין? 

 

איך מתחילים הליך גירושין?

 

 

תהליך הגירושין ברוב המקרים הינו מורכב ביותר ורווי תחושות אשם, כאב, לחץ, חוסר וודאות וכעסים.


חלק מהזוגות מנהלים מאבקים קשים אשר פוגעים בכל חייהם, ובמידה שיש להם ילדים, גם בילדיהם.


מעבר לכך, קשה מאוד להתמודד מול מערכת החוק בישראל, אשר בחלקה מאוד מיושנת, וגם  הניגודים בין בית הדין הרבני ובין בית המשפט לענייני משפחה, אשר מהווים ערכאות שיפוטיות מקבילות בנושאים שונים, עשויים לבלבל.

 

 

הכל מתחיל בהחלטה

 

 

תהליך הגירושין מתחיל בהחלטה של בני הזוג להיפרד. ההחלטה יכולה להתקבל גם על ידי אחד מבני הזוג.


ההחלטה להתגרש קשה מאוד, שכן הצדדים, שברוב המקרים כבר התרגלו לחייהם המשותפים מגיעים למסקנה כי חיי הזוגיות שלהם נגמרו ושהם לא יצליחו לגשר על המחלוקות והפערים.


במקרים בהם יש לבני הזוג ילדים משותפים וחברים משותפים, הרי שהקושי רק גדל.


ישנן מגוון סיבות אשר עשויות להוביל להחלטה להתגרש, לרבות סיבות קיצוניות כמו בגידה, אשר מטלטלת את כל חייו של בן הזוג הנבגד.

 

 

תחילת הליך הגירושין

 

 

האופן בו בני הזוג מחליטים לפתוח בתהליך הגירושין משפיע בצורה ניכרת על ההליכים בהם יהיה עליהם לנקוט ועל האופן בו הליכים אלו יבוצעו.


כמו כן, תשפיע הדרך בה יבחרו בני הזוג לנהל את הגירושין על הקשר ביניהם.

 

במידה שבני הזוג מחליטים לבצע את הליך הגירושין באופן שליו ונעים, יהיה עליהם לערוך הסכם גירושין. ניתן לערוך הסכם זה בעזרת מגשר או בעזרת עורך דין המתמחה בגירושין.

 

במקרים בהם בני זוג אינם מצליחים או אינם מעוניינים לקיים את הליך הגירושין באופן שליו ועל ידי הגעה להסכמות ביניהם, הם ייאלצו לפנות אל עורך דין המתמחה בגירושין ולקבל ממנו ייעוץ.


עורך הדין יבחן את נסיבות המקרה ויוכל להסביר להם כיצד מומלץ עבורם לפעול כדי לשמור על האינטרסים שלהם, בין אם מדובר על אינטרסים אישיים או כלכליים.

 

 

הליך גירושין בהסכמה

 

 

הדבר הראשון שעל בני הזוג לעשות הוא לנסות להגיע להסכמות ביניהם ולשתף פעולה זה עם זו, כך קובע החוק.


מדובר על חוק חדש יחסית הנקרא: "חוק גישור חובה". חוק זה נכנס לתוקף בשנת 2016, חודש יולי ולפיו על בני הזוג המעוניינים להתגרש לנסות לעבור תהליך גישור לפני שהם פונים אל בתי המשפט.

 

החוק קובע כי על בני הזוג לקיים 4 פגישות מהו"ת - קיצור של מידע, היכרות ותיאום, במהלכן נפגשים הצדדים עם עובדים סוציאליים בלשכת הסיוע. לאחר מכן, יהיה על בני הזוג לקבל את ההחלטה - האם הם ממשיכים בתהליך הגישור או שאינם אינם מעוניינים בכך ומחליטים לפנות אל בתי המשפט.

 

במידה שבני הזוג מגיעים להסכמות, הם יכולים להגיש בקשה משותפת לגירושין בצירוף הסכם גירושין, בו ינסחו בני הזוג את הדרך  לפיה יפורקו הנישואין.


ההסכם יתייחס לנושאים שונים, ביניהם: נושא המשמורת, הסדרי הראייה, הדרך בה יגיעו בני הזוג להחלטות הנוגעות לילדיהם בעתיד, במידה שיתעוררו ביניהם מחלוקות, חלוקת הרכוש, חלוקת חובות, במידה שבני הזוג צברו חובות, חלוקת הזכויות, מזונות, גט ונושאים נוספים.

 

לאחר שבני הזוג ינסחו את ההסכם, דבר שכדאי לבצע בעזרת עורך דין המתמחה בגירושין, יועבר ההסכם אל בית הדין הרבני או אל בית המשפט לענייני משפחה כדי שהוא יקבל אישור.


הערכאה אליה יוגש ההסכם תבדוק את ההסכם כדי לוודא שהוא תואם את רצונם של בני הזוג וכי הוא הוגן.


לאחר שיינתן אישור הוא יקבל תוקף של פסק דין. סיומו של ההליך יתבצע בבית הדין הרבני, בשלב זה יינתן הגט.

 

ניתן לומר כי בני זוג אשר מגיעים להסכמות ופועלים בשיתוף פעולה יכולים להתגרש במהירות בהשוואה לבני זוג אשר אינם נוהגים בשיתוף פעולה, לא מגיעים להסכמות ועורכים את הדיונים בבתי המשפט. במקרים אלו עשוי תהליך הגירושין להיות מסורבל, ארוך, מעיק ויקר ביותר.

 

 

הגשת תביעת הגירושין

 

 

במקרה שבני הזוג לא מגיעים להסכמות, הם יגישו תביעה לגירושין ויקיימו את הדיונים באחת מהערכאות השיפוטיות.


כאן יש לציין כי לבית הדין הרבני יש את הסמכות הבלעדית לערוך דיונים בנושא גירושין ונישואין של יהודים, כך שרק בית הדין הרבני רשאי לערוך את סידור הגט.

 

לבית המשפט לענייני משפחה יש את הסמכות לדון בסכסוכים משפחתיים, משמורת, הסדרי ראייה, חלוקת רכוש, קטינים, מזונות אשה ונושאים נוספים. כמו כן, רשאי בית המשפט לענייני משפחה להתיר נישואין של בני זוג שאינם יהודים.


ירושות ומזונות ילדים הינם נושאים נוספים בהם עוסק בית המשפט לענייני משפחה.

 

מכיוון שגם בית הדין הרבני מוסמך לדון בנושאים שונים, ביניהם: משמורת, זמני שהות, רכוש ומזונות אשה, הרי שישנה סמכות מקבילה לשתי הערכאות, לכן מתקיים מרוץ סמכויות - שמשמעותו היא שהערכאה הראשונה אליה מוגשת התביעה - היא הערכאה שתדון בגירושין.

 

קבלת סיוע מעורך דין המתמחה בגירושין תעזור לצדדים להחליט לאיזו ערכאה כדאי להם לפנות. לבחירה זו יש השלכות משמעותיות על המשך התהליך, אשר כפי שצוין - יכול להתקיים בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, שכן ערכאות אלו מקבילות זו לזו וניתן לדון בשתיהן בנושאים שונים.


השקפותיהן של הערכאות שונות זו מזו וכך גם החלטותיהן, על כן יש לבחור בערכאה שעשויה להיטיב עם התובע.

 

חשוב לציין כי לסוגיות שונות יהיו תוצאות שונות וכי בתי המשפט בוחנים כל מקרה לגופו.


יחד עם זאת, ניתן לומר כי בית הדין הרבני שם דגש על הצד האשם בגירושין.


אם בית הדין הרבני יגלה כי האשה אשמה וכי היא בגדה בבעלה, היא עלולה לאבד זכויות רבות, כמו למשל: דמי כתובה. בתי המשפט רואים באופן שונה גם את אופן חלוקת הרכוש.


 

 

מי מבני הזוג עוזב את הבית?

 

 

אחת השאלות אשר עולות במקרה של גירושין היא: מי מבני הזוג עוזב את הבית?


התשובה לשאלה תלויה בנסיבות המקרה ובשיקולים שונים.


במידה שבני הזוג חתמו על הסכם ממון לפיו הבית שייך לאחד מהם, יהיה על בן הזוג האחר לעזוב את הדירה.
במקרה שהדירה שייכת להוריו של אחד מבני הזוג, יכולים ההורים להגיש בקשה לסילוק יד מבית המשפט, כלומר - לבקש שבן הזוג יצא מהדירה.


אם בני הזוג חיו בדירה לאורך תקופה ממושכת, כאשר הדירה שייכת לאחד מהם ואין כל הסכם הנוגע לנושא, יהיה ניתן לגרום לבן הזוג השני לצאת מהדירה, אך הדבר לא יהיה פשוט.

 

 

מה עדיף - לקיים את תהליך הגירושין מחוץ לבית המשפט או בבית המשפט?

 

 

כאשר בוחנים את האפשרויות העומדות בפני בני זוג אשר מעוניינים להתגרש, או כאשר אחד מהם מעוניין להתגרש והשני מסרב לכך, ניתן לראות כי האופציה העדיפה ברוב המקרים היא להגיע להסכמות.


האופציה האחרת - ניהול משא ומתן בבית המשפט עלולה להיות מלווה בכעסים ומתחים רבים, ובנוסף, הוצאות משמעותיות.


מעבר לכך, כאשר בני זוג מנסחים הסכם ופועלים בשיתוף פעולה, הם יכולים לפעול באופן יצירתי ולמצוא פתרונות יעילים אשר לא תמיד תואמים לחוק היבש, לפיו חייבים השופטים לפסוק.

 

יחד עם זאת לא תמיד ניתן להגיע להסמכות ובמידה שבני הזוג אינם מצליחים לשתף פעולה, הם ייאלצו לקיים את הדיונים בבית המשפט.


ישנם מקרים בהם בני הזוג אינם מסוגלים להימצא אחד ליד השנייה ואינם מסכימים להתפשר על דבר, במקרים אלו כמובן שלא יהיה ניתן להגיע להסכמות.
 

 

 

האם כדאי לקבל שירות מעורך דין אחד או משני עורכי דין נפרדים?

 

 

בכל מקרה - בין אם בני הזוג מגיעים להסכמה ביניהם ובין אם הם לא מצליחים להגיע להסכמות בנוגע לנושאים שונים ומחליטים לפנות אל הערכאות השיפוטיות, חשוב שהם יקבלו ייעוץ מקצועי מעורך דין המתמחה בגירושין.

 

בני הזוג יכולים לקבל שירות מעורך דין אחד אשר ייצג את שניהם או שכל אחד מהם יקבל שירות מעורך דין אחר. קבלת ההחלטה בנוגע לנושא זה מושפעת מעומק הפערים בין בני הזוג.

 

במידה שבני הזוג מסכימים לסמוך על עורך דין אחד אשר ייצג את שניהם, הם יכולים להסתפק בכך. יחד עם זאת, במקרה שהפערים בין בני הזוג גדולים ואף במקרים בהם בני הזוג אינם מצליחים לתקשר זה עם זו באופן הולם, חשוב שכל אחד מהם יקבל שירות מעורך דין משלו.

 

לגבי השאלה האם עדיף לקחת עורך דין גירושין או עורכת דין לגירושין? לכל אחד כדאי לבחור לפי מידת הנוחות, בסופו של יום צריך להיפתח בפני עורך הדין ולספר על בעיות אישיות ודברים מאוד פרטיים.

 

 

ומה לגבי הילדים? איך מספרים להם על ההחלטה להתגרש?

 

 

אתגר משמעותי עימו צריכים בני זוג להתמודד במקרה שיש להם ילדים הוא לספר לילדיהם על ההחלטה להתגרש.

 

לצורה בה מתבצעת השיחה יש השלכות רבות על האופן בו הילדים יתמודדו עם המצב החדש.

 

חשוב מאוד לתכנן את השיחה ולהחליט אילו דברים יאמרו לילדים במהלכה.


יש להסביר לילדים כי ההורים החליטו להיפרד, ובנוסף, לתאר להם את השינויים שיחולו בחייהם. כמובן שלשם כך יש לקבל את כל ההחלטות הנוגעות לילדים טרם קיום השיחה.

 

חשוב להפחית את אי הוודאות ככל אשר ניתן ולהסביר לילדים כיצד תראה שגרת חייהם.


כמובן שיש להתאים את השיח ואת רמת הפירוט לגילם של הילדים.

 

את השיחה יש לערוך בבית, במקום הבטוח והמוכר לילדים ואין לדחות אותה למועד מאוחר יותר, בצורה זו יהיה ניתן לאפשר לילדים להתכונן לפרידת ההורים מבחינה רגשית.


הילדים עשויים להגיב למידע בדרכים שונות וחשוב להתכונן לכך שהם עשויים לכעוס, לבכות, לגלות אדישות או להגיב בדרכים אחרות. בכל מקרה יש להימנע מביקורת, להבין אותם ולקבל את תחושותיהם.

 

נקודה חשובה ביותר נוגעת ליחס של ההורים זה לזו - חשוב מאוד שההורים יכבדו את את השנייה ואף ישדרו זאת לילדים, הדבר חיוני להתפתחותם ואף לחינוכם.

 

עורך דין המתמחה בגירושין יוכל לסייע לצדדים לעבור את התהליך בצורה הטובה ביותר ולהפחית את החיכוכים, המחלוקות והפגיעה בבני הזוג ובילדים ככל אשר ניתן.


עורך דין מקצועי המתמחה בתחום ישמור על האינטרסים של הצדדים ויגן על זכויותיהם.

 

 

ייעוץ והצעת מחיר לשירותי עורך דין מומחה להליך גירושין, ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורכי דין לגירושין, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר, עד 3 עורכי דין מומחים להליכי גירושין יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין גירושין

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.