×


תפריט נגישות

השתלות שיניים

 

 

כל מה שצריך לדעת על השתלות שיניים


השתלות שיניים כמה זה יעלה לי? איזה סוג השתלות שיניים הכי מתאים לי?

ועוד תשובות לשאלות רבות שאנשים שואלים לפני שהם מחליטים איפה לעשות טיפול השתלות שיניים.

ייעוץ טלפוני והצעת מחיר ללא התחייבות!

 

 

היום כבר אין צורך להשקיע זמן בחיפוש אחר מרפאת שיניים טובה, אתר שירות 10 בדק ומצא עבורכם מרפאות שיניים איכותיות ומקצועיות שקיבלו ביקורות חיוביות והמלצות ממטופלים ועכשיו גם אתם יכולים להינות מייעוץ מקצועי בחינם והצעות מחיר ללא התחייבות, מלאו את טופס בקשה להצעת מחיר ועד 3 מרפאות שיניים יחזרו אליכם טלפונית, בדרך זו תקבלו תשובות לשאלות וגם תעשו השוואת מחירים.

 

כל מה שצריך לדעת לפני ביצוע השתלת שיניים

 

ניתוחי השתלת שיניים לשיפור איכות החיים

מי מתאים לעשות השתלת שיניים?

ההתפתחות שחלה בתחום רפואת שיניים מאפשרת לאנשים רבים לבצע טיפולי השתלת שיניים אשר כוללים שימוש בשתלים דנטליים.

הטכניקות של השתלת שיניים משתנות כל הזמן וככל שחולפות השנים משתפרים הטיפולים ומאפשרים למטופלים רבים ליהנות משיניים בריאות ואיכותיות.

כיום, עשויים שתלים דנטליים מטיטניום אך מתחילים לייצר אותם גם ממרכיבים אחרים- קראמיים. (החומר הקרמי הוא תרכובת אנאורגאנית שמכילה לפחות יסוד אחד שאינו מתכתי).

באמצעות השתלות השיניים ניתן לטפל במגוון מצבים – כמו למשל: אבדן שיניים כתוצאה מריקבון, מחסור ברצף שיניים, שיניים חסרות בכל הפה, עששת חריפה שגורמת לאיבוד שיניים ועוד ולאפשר לאנשים רבים ליהנות משיניים בריאות ויפות, דבר שישפר להם את איכות החיים.

אבחון וחידוש עצם

 

בתחילתו של הטיפול מבצע הרופא אבחון

האבחון הינו בדיקה קלינית מקיפה שכוללת רדיולוגיה, צילום פנורמי, דגמים של הפה, לפעמים בדיקת דם וטומוגרפיה (CT).

באמצעות האבחון יכול הרופא להתאים למטופל את הטיפול המתאים ביותר.

לאחר מכן יכול הרופא להתקדם ולבחור בסוג השתל, במידה של השתל, במספר השתלים הדרושים ובמיקומם.

לפעמים, צריך הרופא לבצע חידוש עצם. במידה ויש צורך בכך יש לחדש את העצם לפני שמניחים את השתלים.

בחלק מהמקרים יצטרך המטופל להמתין כמה חודשים עד שהעצם תתהווה ובחלק מהמקרים יתבצע חידוש העצם יחד עם הנחת השתלים.

כאשר הרופא מחדש את העצם הוא משתמש במילוי עצם.

מילוי העצם יכול להיות מורכב מחומרים טבעיים, מחומרים מלאכותיים או מחומרים שנלקחו מגופו של המטופל.

תהליך איבוד העצם עשוי להיות תוצאה של מחלות חניכיים, עקירות, פיסטולה (עשויה להיות תוצאה של פציעה או זיהום), שימוש בשיניים תותבות שניתן להסיר (תותבות נשלפות גורמות לטראומה) ועוד.

מהן השיטות הקיימות בישראל עבור השתלת שיניים יתרונות, חסרונות וסיכונים?

 

כיום, יכולים הרופאים לבחור בין מספר סוגי השתלות שיניים- ביניהן- השתלת שיניים חד שלבית, השתלטת שיניים רב שלבית, שיטת 4 ALL IN והשתלת שיניים ללא ניתוח.

יש כמה סוגי שתלי שיניים ואת כולם ניתן להבריג אל הלסת. כמו כן, כולם עמידים.

ההבדלים בין השתלים הם בקרת האיכות, תו התקן שלהם, צורתם, גודלם (חשוב לבחור בגודל המתאים כך שלא יהיה שתל ארוך מדי או שתל קצר מדי), צורת ההתאמה שלהם והחומרים מהם הם עשויים.

השתלת שיניים ביום אחד (חד שלבית)

 

לאחר הנחת השתלים הדנטליים יש שני זמנים בהם יש להמתין.

הראשון אינו דורש המתנה והוא נקרא העמסה מיידית- כך שבאותו הטיפול מניח הרופא את השתלים על גבי העצם והם מתחילים לתפקד.

היתרון של שיטת העמסה מיידית הוא שאין צורך לחכות והטיפול נמשך כמה שעות. כמו כן, אין צורך לבצע מעקבים אך יש סיכון- עלול להיווצר מצב בו שתל לא נקלט בפה ולא יתאחה עם העצם.

השיטה מתאימה לאנשים בריאים וצעירים

 

השיטה הרב שלבית

פרק ההמתנה השני הינו 4 חודשים בממוצע וטיפול זה הינו פופולארי יותר משום שאחוזי ההצלחה שלו גבוהים יותר משיטת ההעמסה מיידית.

בתחילת הטיפול הרופא עוקר את השיניים הבעייתיות וקודח את השתלים, כמו כן, הוא משתמש בבורג ייחודי שמטרתו להחזיק את הכתרים שיושתלו בהמשך והשתל נתפר מתחת לחניכיים כדי למנוע זיהום ותחושת חוסר נוחות.

לאחר מכן, החולה משתחרר וממתין עד שהעצם של הלסת תצמח.

לאחר שהשתל יציב והעצם צומחת ניתן לחשוף אותו מהחניכיים ולהלביש את הכתר. השיטה מתאימה לאנשים עם עצמות חלשות שלוקח להן הרבה זמן לצמוח. החיסרון של השיטה הוא שהמטופל לא יכול לתפקד בצורה יעילה.

כמו כן, יש פגיעה במראה האסתטי של השיניים משום שעליו להשתמש בשיניים תותבות במשך תקופת ההמתנה.

טיפול 4 ALL IN

 

שיטת אול און 4 הינה שיטה מתקדמת וחדשה יחסית והיא מתאימה לאנשים שמשתמשים בשיניים תותבות נשלפות, חוששים מתהליך שיקום ממושך, איבדו את כל שיניהם, סובלים מדלקות חניכיים ולכן צריכים לעקור את כל השיניים ומוגבלים מבחינה כספית. כמו כן, הטיפול מתאים לאנשים שלא מעוניינים לבצע הרמת סינוס והליך השתלת עצם וכמובן- לאנשים שמעוניינים בשיניים בריאות.

כדי לבצע את הטיפול צריך הרופא לבחון את המטופל ולוודא כי הוא מתאים לטיפול. במידה והמטופל מתאים לטיפול קובע הרופא את מיקום השתלים. במרבית המקרים מבצע הרופא הרדמה מקומית, אך ניתן לבצע את סוג זה של השתלות שיניים בהרדמה כללית- ביצוע הטיפול בהרדמה כללית מתאים למטופלים שחוששים מהטיפול.

אחרי שהמקום הורדם לוקח הרופא מידה ובונה ממנה מודל מגבס.

במהלך הטיפול מקבע הרופא ארבעה שתלים ללסת העליונה, ללסת התחתונה או לשתי הלסתות. לאחר מכן, הוא מבצע הלבשת כתרים וגשרים. גשר השיניים המולבש מכיל 12 שיניים.

לאחר הטיפול יוצא המטופל מהמרפאה כששיניו קבועות. שיטת און און 4 הורחבה לשיטת All on 6, השיטה החדישה מתאימה למטופלים שסובלים ממחסור בעצם.

כדי שהתוצאות יהיו איכותיות מתקין הרופא שישה שתלים- בצורה זו ניתן לחלק את העומסים.

חצי שנה לאחר הטיפול עשוי הרופא להחליף את המערכת שהותקנה בגשר חזק ולא זמני.

השתלת שיניים ללא ניתוח

 

כיום ניתן לבצע גם השתלת שיניים תוך שעה ללא תפרים וללא כאבים. כדי לבצע את ההליך משתמש הרופא בטכניקות מתקדמות. לאחר הטיפול יכול המטופל לשוב לשגרה.

לפני התכנון משתמש הרופא בסורק- בצורה זו ניתן לבצע השתלת שיניים ממוחשבת ולדעת היכן להניח את השתלים בלי לפתוח את חניכיו של המטופל וההשתלה נמשכת כשעה.

במהלך הטיפול מרכיב הרופא תבנית על גבי החניכיים ושאר המקומות באמצעות שבלונה, קודח לעצם ומניח את השתל.

בשלב הבא הוא מסיר את התבנית ומרכיב את הכתרים.

מטופלים שמבצעים את ההליך צריכים לפנות אל רופא מנוסה אשר ביצע את ההליך פעמים רבות.

השתלת שיניים בלייזר

 

השתלות שיניים בלייזר מתבצעות במהירות משום שקרן הלייזר הנשלחת מבצעת כמה תהליכים יחדיו.

במהלך הטיפול מבצע הרופא חתך באזור החניכיים ומשתיל את השתלים. החיתוך מתבצע באמצעות הלייזר.

לאחר שהשתלים מתאחים עם העצם ממשיך הרופא את הטיפול ומבצע פעולות שיקום. טיפול השתלת שיניים בלייזר הינו טיפול מדויק.

הטיפול מתאים לכל אדם מעל גיל 18 שזקוק להשתלת שיניים.

השתלת שיניים בארץ או בחו"ל יתרונות וחסרונות?

 

חלק מהאנשים מחליטים לבצע השתלות שיניים ברומניה ובמקומות נוספים ברחבי העולם במטרה לחסוך בעלויות אך לא תמיד מדובר על החלטה נכונה. לביצוע השתלות השיניים בארץ יש יתרונות רבים- ניתן לקבל טיפולים במרפאות איכותיות ומרופאים שמתמחים בביצוע השתלות שיניים ומשתמשים בשתלים איכותיים שעומדים בכל התקנים המחמירים. כמו כן, רופאי השיניים מדברים בשפה העברית כך שניתן להבין אותם ולפעול בהתאם להסברים שלהם.

יתרונות נוספים לביצוע ההשתלות בארץ הן שניתן לבצע מעקב רפואי ואם יש בעיה המטופל יכול לקבל מענה באופן מיידי. מעבר לזאת, המטופל לא צריך לנסוע לחו"ל ולדאוג בנוגע לטיסות, אשרות, מזון, מקומות לינה ולגבי תקופת ההתאוששות.

אם לא די בזאת, במרבית המקרים המטופל שמבצע את השתלות השיניים בחו"ל מקבל אחריות חלקית בלבד (בארץ ניתן לקבל אחריות מלאה) והשתלים עלולים שלא להיות איכותיים. כמו כן, המטופל שמבצע את הטיפול בארץ יכול לפנות אל הרופא כדי לבצע מעקב.

נשברה לי השן מה עושים?

 

שיניים עלולות להישבר כתוצאה מנפילה, קבלת מכה או כתוצאה מעששת, טראומה או עומס יתר שנובע משחיקה ועוד. השן עשויה להישבר בשורש או בכותרת, לגרום לפגיעה ברקמות השן או לא לגרום לפגיעה.

כדי להעריך את חומרת הנזק יש לפנות אל רופא שיניים. רופא השיניים יבצע צילומי רנטגן ובדיקות נוספות, בצורה זו הוא ידע מהו הטיפול הדרוש.

בחלק מהמקרים מחליט הרופא לבצע סתימה באמצעות חומר עמיד שנקרא אמלגם.

החומר לא מתאים לשחזור שיניים קדמיות משום שהגוון שלו אפרפר.

סתימה לבנה מורכבת מחומרים מרוככים בצבע השן אבל החומרים עלולים להתכווץ במהלך תהליך ההקשיה ולכן הם פחות עמידים.

סוגי טיפולי שיניים ושיקום הפה אחרים הינם שימוש בכתרים וגשרים- טיפולים אלו מתאימים למצבים בהם החומר של השן נהרס. במרבית המקרים הכתר שיבחר יהיה כתר שמבוסס על מתכת וציפוי חרסינה. כמו כן, יכול הרופא לצפות את השיניים- ניתן לצפות שן אחת, מספר שיניים או לצפות את כל החלק הקדמי.

לפעמים השבר של השן גורם לחשיפה וכדי לטפל במצב יש לבצע טיפול שורש ולהשלים את התהליך באמצעות מבנה וכתר אשר יגנו על השן ויחזירו אותה לתפקוד.

השתלות שיניים – סיכונים

 

השתלות השיניים עשויות לשפר את איכות חייו של המטופל בצורה משמעותית ולתרום להתנהלותו ולביטחונו העצמי אך חשוב לדעת שיש סיכונים לביצוע השתלות שיניים- ההשתלות עלולות לגרום לבעיות בדיבור, לכאבים, זיהום של הסינוס, לגרום לנפיחות, לחבורות, לצור פגיעה בעצב הלסת התחתונה או פגיעות עצביות אחרות, לגרום לכאבים באכילה ועוד. כתוצאה מהבעיות הללו עלולים המטופלים לסבול גם מדיכאון.

מי מוסמך לעשות השתלות שיניים?

 

מבחינת החוק בארצנו כל רופא שיניים יכול לבצע את טיפולי השתלות השיניים ועדיין אנשים רבים מתלבטים בין הרופאים משום שהם לא יודעים האם עדיף לבצע את הטיפול אצל רופא שמבצע השתלות שיניים מידי פעם או לפנות לרופא שמתמחה בהשתלות שיניים.

כמובן שעדיף לבחור ברופא שמתמחה בהשתלות שיניים או ברופא מיומן שביצע מגוון טיפולים בתחום, בעיקר אם האדם צריך לבצע טיפולי שיניים דנטליים מורכבים- כמו למשל השתלות שיניים כאשר יש מעט עצם, השתלת שיניים עקב מחסור בעצם, כאשר מדובר על לסת מחוסרת שיניים או כאשר מדובר על טיפול שיקום הפה שכולל השתלת שיניים בכל הפה.

רופא מקצועי ובעל ניסיון יהיה רופא שסיים את לימודי הרפואה, עבר הכשרות והסמכות ומחזיק ברישיון- רופא שעומד בקריטריונים הללו יוכל להציג למטופליו את תעודת המומחה שקיבל ממשרד הבריאות וחשוב מאוד שלא להתבייש ולבקש מהרופא להציג את התעודה.

השתלת שיניים נכשלה מה עושים?

 

אם השתלת השיניים נכשלה אפשר לבצע את ההליך פעם נוספת, לאחר שהפה יחלים, אך לפני שמבצעים את הטיפול שוב חשוב לוודא שהרופא המטפל הבין מדוע הטיפול נכשל בפעם הקודמת. הבנת הסיבה לכישלון תאפשר לרופא להגדיל את הסיכויים של הצלחת הטיפול הבא.

אם נוצר בעבר זיהום יש לתת למטופל טיבול אנטיביוטי, להקפיד לנקות את אביזרי העבודה בצורה טובה יותר ולהסביר למטופל כיצד לשמור על ההיגיינה לפני הטיפול ואחרי הטיפול.

אם הסיבה לכישלון הייתה תקלה בהליך הכירורגי יהיה על הרופא לבצע צילום CT ובדיקות נוספות ולבנות תוכנית חדשה ומתאימה כדי שלא לבצע את הטעות פעם נוספת.

מעוניינים לבצע השתלת שיניים?


אם אתם מעוניינים לבצע השתלת שיניים שכוללת שיקום שיניים באמצעות כתרים, הנחת כתר על שתל אחד, שיקום שיניים באמצעות גשרים או לטפל במגוון בעיות שיניים נוספות באמצעות שיקום שיניים ביום אחד, ניתוח החדרת שתלים וכו', יהיה עליכם לאתר יועץ מומחה להשתלות שיניים שצבר ניסיון בביצוע טיפולי השתלות שיניים, סיים את לימודי הרפואה, עבר הכשרות והסמכות ומחזיק ברישיון.

רופא שיניים מתאים צריך לא רק לעמוד בקריטריונים שהוזכרו אלא גם להיות קשוב למטופל, לספק הסברים ולהעניק יחס אישי ואדיב. בצורה זו יוכל המטופל להרגיש בנוח ולשאול את כל השאלות שמטרידות או מעניינות אותו. כמו כן, יש לבחור ברופא שמעניק אחריות מלאה על הטיפול, גובה מחיר הוגן ומלווה את המטופל לאורך כל הדרך ואחריה.

אז איך מוצאים את הרופא המתאים?

 

אופציה מספר 1: תוכלו לאתר את הרופא המתאים בדרכים שונות – ראשית, תוכלו לפנות אל חברים, מכרים, קרובי משפחה, קולגות או חברים בפייסבוק ולבקש מהם המלצות על רופאי שיניים שמתמחים בהשתלות שיניים, מעניקים יחס אישי, גובים מחיר הוגן ומלווים את המטופל לכל אורך הדרך. כמו כן, תוכל הסביבה להזהיר אתכם מפני רפאים שאינם מנוסים ועלולים לגרום לנזקים ובזבוז כספים.

במידה ותערכו חיפוש בפייסבוק תוכלו לבחון דפי עסק של רופאי שיניים. תוכלו להקליד בשורת החיפוש את המשפטים- "השתלות שיניים בהרדמה מלאה" או "השתלת שיניים" ותמצאו מגוון דפי עסק רלוונטיים שכדאי לבחון. במרבית המקרים יכילו דפי העסק קישור לאתר, חוות דעת ומספר לייקים- מומלץ לעיין באתר, לקרוא את חוות הדעת ולהתרשם ממספר הלייקים.

אופציה מספר 2: האופציה השנייה תהיה לערוך חיפוש באינטרנט- תוכלו להקליד את המשפטים: "שתלים המלצות", "רופאי שיניים מומלצים להשתלות שיניים" וכו' ולמצוא מגוון אתרים של רופאים שונים. כאשר תבחנו את הרופאים יש לבדוק האם הם סיימו את לימודי הרפואה, עברו את ההכשרות וההסמכות הדרושות, מחזיקים ברישיון, צברו ניסיון, גובים מחירים הוגנים ועוד. כמו כן, יש לבדוק אילו סוגי השתלות שיניים מבצעים הרופאים, האם האתר מכיל תמונות של לפני ואחרי השתלת שיניים (רצוי לבחון את התמונות אך לזכור כי אף רופא לא יעלה לאתר תמונות של טיפולים שנכשלו ולקחת את הצלחת הטיפולים בעירבון מוגבל). כמו כן, יש לבדוק היכן נמצאת המרפאה.

אופציה מספר 3: אופציה שלישית למציאת הרופא המתאים תוכל להתבצע באמצעות גלישה בפורומים- תוכלו להקליד את המשפטים :"פורום השתלת שיניים", "השתלת שיניים שאלות ותשובות פורום" ועוד בשורת החיפוש ותמצאו את האתרים הרלוונטיים. גולשי הפורומים יוכלו להמליץ לכם על רופאים שמתמחים בביצוע השתלות שיניים וגובים מחיר הוגן, יוכלו להסביר לכם כיצד מתבצע תהליך קליטת שתלים לאחר השתלה ויוכלו לענות לכם על מגוון שאלות כמו למשל: " האם ניתן להתקין שתלים על כל השיניים?", "האם הטיפול כואב?", "מה דעתכם על שיניים תותבות כתחליף לביצוע השתלות?" ועוד.

מחירי הטיפולים – ערכו בדיקה מקדימה

 

בנוגע למחיר ההשתלות מומלץ לבדוק מהם מחירי השוק. ניתן להקליד את המשפטים: "כמה עולה השתלת שיניים?", "מהי עלות השתלת שיניים?", "השתלות שיניים השוואת מחירים" או "מחירון השתלת שיניים" ולקבל את המידע הדרוש. חשוב לציין כי לא מומלץ לבחור ברופא שגובה מחיר נמוך בצורה קיצונית משום שעלולות להיות לכך סיבות- הוא עשוי להשתמש בשתלים שאינם איכותיים, עלול להיות חסר ניסיון וכו', מנגד, אין צורך לבצע את הטיפול אצל הרופא היקר ביותר משום שמחיר הגבוה לאו דווקא מעיד על רמת המקצועיות שלו.

הגיע הזמן לבחור את הרופא

 

לאחר שתקבלו את ההמלצות וחוות הדעת, תבחנו אתרים שונים, תערכו השוואת מחירים ותשוחחו עם מספר רופאים תוכלו לקבל את ההחלטה הנכונה לכם.

כמה עולה השתלות שיניים?

 

השתלת עצם : 1,200-1,500 ש"ח

השתלת שתל מסוג דנטטוס : 2,200-2,400 ש"ח

השתלת שתל : 2,000-2,200 ש"ח

תוספות עבור שתלים מיוחדים : 300-400 ש"ח

תוספת שתל מסוג פראגון : 700-900 ש"ח

all on 4 השתלת שיניים : 45,000 – 48,000 ש"ח

ט.ל.ח

 

השתלות שיניים - מתייעצים, משווים וחוסכים

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.