×


תפריט נגישות

פניות אחרונות מהאתר

עורך דין גירושין

08-09-2024 10:06

עורך דין גירושין

08-09-2024 10:39

עורך דין גירושין

10-09-2024 10:26

עורך דין גירושין

whatsapp
10-09-2024 10:27

עורך דין גירושין

whatsapp
10-09-2024 10:29

עורך דין גירושין

איך מתחילים תהליך גירושין
11-09-2024 08:39

עורך דין גירושין

גרושים
16-09-2024 11:26

עורך דין גירושין

עו"ד גירושין ברבנות
17-09-2024 08:23

עורך דין גירושין

18-09-2024 08:11

עורך דין גירושין

גירושין ברבנות
18-09-2024 08:23

גירושין ברבנות

מחפש לדעת על הליך פתיחת תיק גירושין ברבנות? צריכים עורך דין גירושין?

 

גירושין ברבנות

 

 

החוק במדינת ישראל קובע כי אם בני זוג יהודים מעוניינים לפרק את הנישואין, הם נדרשים לפתוח בהליך גירושין, כאשר על הליך הגירושין להיפתח ברבנות ואין זה משנה אם בני הזוג נישאו בטקס דתי או אזרחי.


יחד עם זאת, ישנם נושאים בהם ניתן לדון בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, שכן ערכאות אלו מקבילות אחת לשנייה.

 

כדי שבני זוג יוכלו להתגרש, על הבעל לתת לאשה גט. הצורך במתן הגט מתבטל במקרים בהם אחד מבני הזוג אינו יהודי, לשם יש על בני הזוג להציג הוכחות חד משמעיות.

 

כאן חשוב לציין שתיקי הגירושין שונים זה מזה, שכן המקרה והנסיבות של גירושי הזוגות שונים, בשל כך, חשוב עבור כל בני זוג הנמצאים בפני הליך גירושין לפנות אל עורך דין המתמחה בגירושין. עורך דין שמתמחה בתחום יוכל לספק ייעוץ מקצועי, ייצוג משפטי ולנתח את המצב מבחינה משפטית בצורה מדויקת.


כמו כן, יסייע עורך הדין בבחירת הערכאה השיפוטית, שכן לכל ערכאה יש מאפיינים משלה והחלטות המאפיינות אותה, למרות שיש לזכור שכפי שצוין - כל מקרה גירושין שונה מהאחר וכך גם התייחסותם של בתי המשפט.

 

 

הנושאים בהם מתמקדים הדיונים במסגרת הליך גירושין ברבנות ומרוץ הסמכויות

 

 

לבית הדין הרבני ישנה סמכות בלעדית לערוך דיונים בנושא מתן גט, טקס סידור הגט והסכמה לגירושין. יחד עם זאת, ישנם נושאים נוספים בהם על בית המשפט לדון במסגרת הליך גירושין, נושאים אלו כוללים בין היתר: משמורת ילדים, הסדרי ראייה, אופן חלוקת הרכוש ונושאים נוספים, בנושאים אלו ניתן לדון גם בבית הדין הרבני וגם בבית המשפט לענייני משפחה.

 

משום שניתן לערוך דיונים בנושאים מסוימים בשתי הערכאות, מתקיים ביניהן "מרוץ סמכויות", כלומר: המוסד הראשון אליו מוגשת התביעה לדיון בסכסוכים יהיה המוסד בו ייערך הדיון.


משום שישנם הבדלים מבחינת הפסיקות של בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה, יש לצדדים אינטרס להיות הראשונים שיגישו את התביעה למוסד שייטיב עימם לפי הבנתם.


חשוב להדגיש כי לא ניתן לערוך את הדיונים בנוגע לנושא התביעה בשתי הערכאות, על כן, עניין זה הינו בעייתי ביותר ומייצר לחץ נוסף על בני הזוג, אשר גם כך מצויים, במקרים רבים בסערת רגשות עקב השינויים המשמעותיים החלים בחייהם.

 

נושאים נוספים הנידונים בבית הדין הרבני הינם: נושא הכתובה ומזונות האישה. יש לציין שלבית המשפט לענייני משפחה יש את הסמכות לדון בנושא מזונות ילדים.

 

 

כיצד נפתח הליך גירושין ברבנות במקרה שבני הזוג מגיעים להסכמות?

 

 

ניתן לפתוח את הליך הגירושין בשתי דרכים, כאשר הדרך שתיבחר תלויה בהסכמתם של בני הזוג. האפשרות הראשונה היא להגיש בקשה עבור אישור הסכם גירושין. לצורך הדבר על בני הזוג להגיש הסכמים אותם ערך וניסח עורך דין המתמחה בגירושין.

 

כמו כן, ניתן להגיש מסמכים שנערכו ונוסחו על ידי בני הזוג, במסגרת הליך משפטי או בהליך גישור. לא משנה באיזו דרך בוחרים, יש צורך בהסכמה של הצדדים.

 

על הסכם הגירושין לכלול הסכמות הנוגעות למשמורת ילדים, הסדרי ראייה, כתובה, הסדרי חובות, חסכונות, חלוקת רכוש, תכולה, חלוקת זכויות ונושאים נוספים בהתאם למקרה.


לצורך קבלת אישור להסכם וכניסתו לתוקף בבית הדין הרבני, יש צורך בהימצאותם של שלושה דיינים בעת אישור ההסכם.


במידה ששני הצצדים הגיעו להסכמה בנוגע לגירושין והמסמכים הנחוצים הוגשו בהתאם לחוק, עשוי אישור ההסכם להתקבל במהירות. יחד עם זאת, בית הדין יכול לדרוש את הימצאותם של עדים במהלך הדיון או מסמכים שונים והוא ינסה להציע לבני הזוג שלום בית.


אם בני הזוג מעוניינים להתגרש למרות זאת, יבחן בית הדין הרבני את ההסכם ויוודא בין היתר כי אין פסול בסעיפים הכלולים בו.


לאחר שההסכם יאושר, הוא מקבל תוקף משפטי.

 

אישור ההסכם וקבלת התוקף המשפטי חשובים ביותר.


בנוסף ישנה חשיבות לאישור ולקבלת התוקף משום שהדבר מבטיח כי הכתוב בהסכם יתקיים. המטרה של האישור היא לוודא שבני הזוג ערכו את ההסכם וחתמו על ההסכם מרצונם החופשי ושהם מודעים לתוצאות של ההסכם.


לאחר קבלת האישור וכניסת ההסכם לתוקף יכולים בני הזוג להמשיך לשלב הבא ולקיים את טקס סידור הגט ברבנות.

 

 

מה קורה כאשר בני הזוג אינם מסכימים ביניהם? על הוכחת עילה לגירושין

 

 

כמובן שלצד האפשרות הטובה אשר מקלה על בני הזוג - בה הם מגיעים להסכמות ביניהם ויכולים לעבור את הליך הגירושין במהירות יחסית ולהמשיך בחייהם, ישנה גם אפשרות שבני הזוג לא יגיעו להסכמות ביניהם.

 

במקרה שבני הזוג אינם מגיעים להסכמות, יהיה על הצד שמגיש את תביעת הגירושין להציג הוכחות לכך שישנה עילת גירושין. הסיבה לגירושין לא יכולה להיות כל סיבה עליה ניתן לחשוב והיא צריכה להימנות בין העילות בהן מכירה ההלכה היהודית.


אם העילה אכן מופיעה ברשימת העילות בהן מכירה ההלכה היהודית והתובע מציג הוכחות חד משמעיות לכך שהעילה מוצדקת, עשוי בית הדין הרבני לחייב את הצד השני לקבל את הגט או לתת את הגט.


לצורך הגשת תביעה לגירושין במקרה של אי הסכמה בין בני הזוג רצוי לפנות אל עורך דין המתמחה בתחום ולקבל ממנו ייעוץ מקצועי.
 

 

תהליך הגירושין - כיצד להימנע מטעויות?

 

 

כאשר בני זוג מחליטים להתגרש או כאשר אחד מבני הזוג מעוניין להתגרש, רצוי לבחון את הכתובה והשלכותיה, שכן בעוד רבים מתייחסים אל הכתובה כדבר שאין לו חשיבות רבה, מדובר על זכות, וזכות זו שווה כספים.

 

לא תמיד זוכרים בני הזוג מה היה סכום הכתובה, אך חשוב לבדוק את הנושא כדי למנוע טעויות בהמשך ההליך וכדי לא לאבד סכום כספי גבוה.


הסכום הרשום בכתובה צמוד למדד, כלומר: כתובה בה כתוב סכום העומד על 20,000 לירות, אשר נכתבה במהלך שנות ה-70, תהיה שווה בימינו כמעט 350,000 שקלים.

 

בני זוג שמתייחסים אל נושא הכתובה בכובד ראש ופונים אל עורך דין המתמחה בגירושין לצורך קבלת ייעוץ מקצועי, יוכלו לתכנן את האסטרטגיה בצורה נבונה ולשמור על הזכויות שלהם.

 

 

על הכתובה ופשרה

 

 

עורך דין המתמחה בגירושין יוכל לסייע לצדדים או לאחד מהצדדים עוד לפני שתיק הגירושין ייפתח. עורך הדין יספק הסבר מלא וברור בנוגע למשמעות של הכתובה מבחינת החוק. למעשה, רצוי להבין את נושא זה עוד לפני החתונה.

 

רבים רואים בכתובה ערך טקסי וסמלי, אך יש לזכור כי מדובר על מסמך המחזיק בערך משפטי. המטרה של הכתובה היא מצד אחד - למנוע מצבים בהם האישה מגורשת ומצד שני - להבטיח כי ביטחונה הכלכלי של האישה יישמר במקרה שבני הזוג יתגרשו.


במהלך השנים האחרונות אירעו מקרים רבים בהם גברים חויבו לשלם לנשותיהם את כל סכום הכתובה, כאשר הדבר היווה תנאי לטקס הגירושין ברבנות.

 

יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם הגבר לא יחויב לשלם את סכום הכתובה.


במידה שישנן עילות מסוימות שהגבר יכול להוכיח, עשוי בית הדין הרבני לפטור אותו מהתשלום.


בין העילות הפוטרות גברים מתשלום הכתובה יש לציין: עילה של "אישה מורדת" - משמעות הדבר היא אישה שאינה מסכימה לקיים יחסי מין עם בעלה ואין לה הצדקה לכך.

 

בנוסף, יהיה גבר פטור מתשלום הכתובה במידה שהוא הוכיח כי התקיימה עילה של "מקח טעות" - משמעות הדבר היא שהאישה הסתירה מבעלה, טרם החתונה, את העובדה שהיא סובלת ממחלות, זאת כדי למנוע מהבעל לבטל את החתונה.


עילות נוספות אשר יקנו לבעל פטור מתשלום הכתובה כוללות: בגידה, מעשי כיעור ומעשי פריצות.

 

 

גירושין ברבנות - חשיבות קבלת השירות מעורך דין גירושין

 

 


הליך הגירושין עשוי להיות מורכב ביותר, בעיקר במקרים בהם בני הזוג אינם מגיעים להסכמות ביניהם.


בכל מקרה - בין אם הצדדים מסכימים ביניהם ובין אם הם לא מצליחים להגיע להסכמות, חשוב שהם יפנו אל עורך דין המתמחה בגירושין לצורך קבלת ייעוץ מקצועי, תכנון האסטרטגיה, שמירה על זכויותיהם, קבלת ייצוג מקצועי וליווי לאורכו של התהליך.

 

 

ייעוץ והצעת מחיר מעורכי דין גירושין, ללא עלות וללא התחייבות!

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר, עד 3 עורכי דין גירושין ברבנות יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין גירושין

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.