×


תפריט נגישות

מחירון תלבושות חינה

כמה עולה תלבושות חינה ?

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, בדף זה תמצאו מחירון תלבושות חינה מעודכן לשנת 2019.

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של ספקי תלבושות חינה בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

 

מחירון תלבושות חינה

תלבושות לחינה מרוקאית
1,000-3,000 ש"ח
 
תלבושות לחינה הודית
1,000-3,000 ש"ח
 
תלבושות לחינה תימנית
1,000-3,000 ש"ח
 
תלבושות לחינה תריפוליטאית
1,000-3,000 ש"ח

עלות אולם אירועים לחינה
5,000-10,000 ש"ח

ט.ל.ח

 

תלבושות חינה - שמחה וששון

כמעט ואין כלה שתוותר על השמלה הלבנה שלה. בתרבות שלנו, מסמלת השמלה הלבנה את הטוהר והקדושה של הכלה לפני הנישואין, וכל אישה- כך נדמה- לפני החתונה רוצה להרגיש טהורה וקדושה בטרם כניסה אל החיים החדשים והמשותפים שממתינים לה. אלא ששמלה זו לא מבטאה אפילו מחצית מהתחושות שמרגישה כלה בשבועות הארוכים בהם היא מתכוננת לקראת החתונה. כאן, נכנסת אל התמונה החינה. כיום, בגלל קיבוץ הגלויות שהינה ישראל, אחוז נכבד מאד מהזוגות הטריים מוצאים עצמם חוגגים את הטקס הססגוני.


מלבושי המלכים

בשתי מילים אפשר לסכם כי חינה הינה טקס טרום- חתונתי. יש הטוענים כי פירוש המילה חינה בא מן המילים למצוא חן, דהיינו על הכלה למצוא חן בעיני החתן. בין אם אכן זהו הפירוש או לא, אין ספק כי אין חינה ללא תלבושות חינה ראויות. לא משנה לחינה של איזו עדה תכנס – ויש עדות רבות שחוגגות את הטקס, כל אחת בצורתה שלה- תמיד תמצא את הצבעים העזים, הבוהקים, המשמחים ביותר שרק תוכל למצוא בקשת הצבעים שבעולם על תלבושות חינה של החתן והכלה, וגם אלה של האורחים. תלבושות חינה של החתן והכלה מיוחדים ובולטים ביחס לתלבושות שאר האורחים, אך למביט התמיד ידמה כאילו הגיע אל מאה אחרת- שכן כל האורחים בד"כ ישתתפו בחגיגה המיוחדת וילבשו בגדים מיוחדים אלה.


המרתף של סבתא

אז מאיפה משיגים תלבושות מיוחדות אלה? ובכן, גם אם הסבתא רבא שלכם הייתה נאמנה למסורת ושמרה את התלבושות שאמה העבירה לה, סביר להניח שלא תמצאו מספיק ביגוד בשביל כל האורחים שלכם. השכרת תלבושות לחינה באולמות שמתמחים בעריכת חינות הינה אופציה לא רעה. בד"כ מדובר גם על מחירים סבירים בהחלט ומבחר רחב של תלבושות לחינה תימנית, תלבושות לחינה מרוקאית, תלבושות לחינה הודית וגם תלבושות לחינה טריפוליטאית. יש אפשרות לגשת למקום אחד המחזיק את כל התלבושות, של כל העדות ומומחה בעריכת אירוע החינה לכולם- או לפנות למקומות קטנים יותר המתמחים בעריכת אירוע ספציפי. למשל מקום שמומחה בעשיית חינה תימנית ישמור ביגוד ואולי תכשיטים תימניים בלבד, יגיש מאכלים אותנטיים ועוד.

 

טיפים עבור תלבושות לחינה

הססגוניות שבשמחה

ארץ ישראל הינה קיבוץ גלויות וככזו מאגדת בתוכה תרבויות ועדות רבות של יהודים מכל העולם. במהלך הדור או השניים האחרונים, יצרה הערבוביה המקסימה הזו את הישראלי החדש: המעורבב מכל הכיוונים ושייך כמעט לכל העדות בו זמנית. די קשה היום למצוא מישהו השייך לעדה אחת בלבד. התוצאה: ערבוביה גדולה של טקסים ושמחה- שמערבבת את הגלותי במקומי ויוצרת פסיפס מהמם של המרקם הישראלי.


לפני החתונה

אחד הדברים הנחגגים ביותר במדינת ישראל הינו טקס טרום-חתונתי בשם החינה. החינה הינו טקס עתיק יומין עד מאד, מקורותיו עוד בשבטי אפריקה- אך הוא התפזר בעולם ועדות רבות ביהדות חוגגים אותו, בעיקר יוצאי המזרח. על אף שבכל העדות יש מהמשותף בטקס: תלבושות לחינה מיוחדות וססגוניות במיוחד, חתן וכלה וצביעת הידיים בצבע המופק מצמח החינה- הרי שכל עדה חוגגת את החינה אחרת והשוני בין המסיבות השונות יכול להיות מפעים ממש.


מסיבת רווקות של פעם

כאשר החלה תרבות טקס החינה, מדובר היה בסוג של מסיבת רווקות טרם החתונה. הגברים היו נאספים לבד ולובשים תלבושות לחינה מסוימות והנשים גם הן, לובשות תלבושות לחינה שונות לחלוטין, וחוגגות בנפרד. מטרת החגיגה הייתה סוג של טקס מעבר מהיותך פרט לחלק מזוגית, וגם לברכות ותקווה לפריון. ברבות השנים התאחדו הטקסים וטקס החינה נערך היום לחתן ולכלה יחדיו- כמין טקס טרום-נישואין נוסף. על אף שרבים האנשים שמוותרים על הטקס (שכן ביהדות ישנו גם האירוסין וגם שבת כלה ושבת חתן שלאחר החתונה) בגלל עומס הטקסים השונים לקראת ולאחר החתונה- ישנם אחוזים נכבדים מהאוכלוסייה שלא מרפים מהמסורת המקסימה.


על התלבושות

תלבושות לחינה באופן מסורתי היו עוברות מדור לדור, נתפרות ביד ע"י זקנות המשפחה. בתלבושות היו משובצים אבנים טובות וזהב וצבעיהם היו ססגוניים עד מאד. כיום לצערנו, רבות מהמשפחות איבדו בנסיבות כאלה או אחרות את התלבושות שלהן ומובן שזקנות המשפחה כבר לא ממש יודעות את המלאכה העתיקה. הפתרון הוא די פשוט: ישנן לא מעט תופרות המתמחות בתפירת תלבושות לחגיגה המסורתית ולמקפידים ומחמירים ישנה אפילו אפשרות לעיתים לייבא את התלבושות ישירות מארץ מוצאן.

 

כמה זה עולה לי?

עבור הפקת חינה מחירים לא גבוהים יותר מאשר עבור ארגון אירוסין או בר מצווה- באופן יחסית מפתיע, יחסית לכל ההשקעה, מדובר על אירוע שאינו בעייתי מדי מבחינה תקציבית. מה שכן צריך לקחת בחשבון הינן דווקא התלבושות של החתן והכלה. אלה, בגלל שנתפרים באופן אישי, יכולים לעלות ביוקר ולהעלות את מחיר החינה כולה. הפתרון יכול להיות פשוט למדי- קחו את התלבושת הישנה של אמא מחתונתה היא וכך תרוויחו לא רק קשר לדורות הרחוקים אלא קשר גם אל הדור הקודם, היקר כל כך. אם כבר מסורת, אז עד הסוף.

 

צוות כמה עולה מקווים שהצלחתם ללמוד על תלבושות חינה ולהבין את טווחי המחירים.

לכל בקשה או שאלה נשמח להשיב על שאלותיכם ולסייע לכם, אנא פנו אלינו באמצעות צור קשר כאן באתר ונשמח לעזור.

מאחלים לכם למצוא את נותן השירות המקצועי והאדיב באזור מגוריכם.