×


תפריט נגישות

מחירון טיפול בפצעי לחץ

 

כמה עולה טיפול בפצעי לחץ?

 

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, בדף זה תמצאו מחירון טיפול בפצעי לחץ מעודכן לשנת 2020.

 

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של טיפול בפצעי לחץ בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

 

יעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

הבהרה חשובה : כרגע באתרנו אין אפשרות לבקש הצעת מחיר לטיפול בפצעי לחץ מאחר שאין לנו כרגע נותן שירות בתחום, ניתן לראות מחירון מומלץ ולקרוא מדריך טיפים, מקווים שבעתיד יצטרף לשירות טיפול בפצעי לחץ איכותי ומקצועי.

 

סוגי טיפול בפצעי לחץ טווחי מחירים ועמלות

 

 

מחירון טיפול בפצעי לחץ עודכן בתאריך 02.09.20

ט.ל.ח

 

 

כמה עולה טיפול בפצעי לחץ?

 


משחות לטיפול בפצעי לחץ

 

משחת פלאמינל פורטה 30 גרם

115-120 ₪

 

משחת אנטיספטית פולידין 50 גר ד"ר פישר

15-20 ₪

 

משחת פלאמינל הידרו 30 גרם

115-120 ₪

 

מגני עקבים לטיפול בפצעי לחץ

 

מגן עקב קטן

500-700 ₪

 

מגן עקב גדול

600-800 ₪

 

מוצרים נוספים לטיפול בפצעי לחץ

 

חבישת רשת משומנת

260-290 ₪

 

מפריד אצבעות מסיליקון

25-30 ₪

 

כרית שינה ויסקוג'ל

350-380 ₪

 

שרוולי הגנה ממים

150-250 ₪

 

ט.ל.ח

 

כל מה שצריך לדעת לפני טיפול בפצעי לחץ

 

מה זה פצעי לחץ?, מהם הגורמים להופעתם של פצעי לחץ, באילו אזורים בגוף?

 

ההגדרה של פצע לחץ היא- מקום של נמק רקמות. הנמק עשוי להתפתח במצב בו הרקמה הרכה נדחסת בין משטח קשיח ובליטה גרמית לזמן ממושך.

 

פצעי הלחץ עשויים להיגרם בעקבות חוסר זרימת דם או גירוי שמופיע בעור על בליטת עצם במקומות בהם העור נמצא בלחץ עקב חבישת גבס, עקב המצאות בכסא גלגלים, בעקבות לחץ של המיטה ועוד. הלחץ הממושך מפסיק את הזרימה של הדם אל האזור. כאשר הזרימה אינה תקינה בין הרקמות, העצם ופני העור וכאשר אין חמצן בתאים- נוצר הפצע.  פצע הלחץ יכול להיווצר באופן מהיר, להזדהם, לגרום לכאבים, לצור נמק, להשאיר צלקות ואפילו לגרום למוות, לכן חשוב לטפל בפצע הלחץ במהירות האפשרית.

 

מי נמצא בקבוצות הסיכון?


קבוצת הסיכון כוללת אנשים בכל הגילאים שסובלים ממחלה- אנשים שמרותקים למיטה, אנשים שמרותקים לכיסא גלגלים, חולי סוכרת שסובלים מחוסר תחושה, אנשים שחולים בטרשת נפוצה, אנשים שסובלים מפגיעה בעמוד השדרה, אנשים שלא שולטים בסוגרים, אנשים שסובלים מעור רגיש ואנשים שיש להם היסטוריה של שלפוחיות או פצעי לחץ. נוסף על כך, יכולים להיווצר פצעי לחץ ממתח נפשי.

 

גם המצב התזונתי משפיע על פצעי הלחץ ובעיקר על הופעת פצעי לחץ אצל זקנים פגיעים ורגישים שנמצאים בבתי החולים במחלקות אשפוז. אצלם, מופיעים פצעי הלחץ בעקבות מצב קטבולי שגורם לאיבוד חלבונים, הרס רקמות ואיבוד שרירים. כעיקרון, צריכים אנשים שסובלים מהופעת פצעי לחץ להקפיד על תזונה עשירה בחלבון. החלבון מסייע לגוף ליצר עור חדש. כמו כן, מסייע החלבון לסגירת וריפוי פצעים. נוסף על צריכת החלבון רצוי לצרוך ויטמינים- בעיקר ויטמין C שתורם לחיזוק המערכת החיסונית ומאפשר לגוף להתמודד עם פצעי הלחץ בצורה טובה יותר.

 

איך אפשר לזהות את פצעי הלחץ ומהם האזורים שרגישים לפצעי הלחץ?


דרגות פצעי לחץ

קיימים שני סוגים עיקריים של פצעי לחץ- הסוג הראשון הוא פצעי לחץ חריפים והסוג השני הוא פצעי לחץ כרוניים. פצע חריף מתרפא לאחר כמה ימים באופן טבעי או באמצעות טיפול רפואי. פצעים חריפים הינם תוצאה של כוויה מדבר חם, מהשמש או תוצאה של חתכים ופציעות שנגרמו בעקבות ניתוח. ניתן לטפל בפצעים באמצעות תכשירים שונים שמפחיתים את תחושת הכאב וניתן לשטוף אותם במים ולהמתין כמה ימים עד שיחלפו.

 

פצעים כרוניים הינם פצעים קשים הרבה יותר. הפצעים הכרוניים נגרמים בעקבות ישיבה או שכיבה ממושכת ונמשכים לאורך זמן רב. כדי למנוע פצעי לחץ ולטפל בהם בזמן יש לשים לב לאזורים מסוימים בגוף- ביניהם- העקב, עצם הישבן, עצם האצה (עצם משולשת שנמצאת בבסיס עמוד השדרה), עצם האוזן, עצם הירך והקרסול. כמו כן, יכולים להופיע פצעי לחץ בפה, פצעי לחץ בפנים, פצעי לחץ בשפתיים, פצעי לחץ בטוסיק ועוד.

 

הסימנים להופעת פצע לחץ עשויים להיות שינוי בצבע העור כך שגוון העור יכול להפוך להיות כחול, סגלגל או אדום. סימנים אחרים עשויים להיות שינויים בטמפרטורה של העור או בתחושה של העור ותחושת חוסר נוחות או כאב.

 

איך לטפל בפצעי לחץ? שיטות טיפול


כדי לטפל בפצעי הלחץ בצורה נכונה ויעילה יש להקפיד על ביצוע שלושה שלבים.

 

ראשית - יש לזהות את המצב של החולה- ניתן לבדוק את הסיכון באמצעות סולם נורטון שמכיל חמישה אפיונים- מצב כללי, מצב ההכרה, הפעילות, כושר תנועה ושליטה על הסוגרים. לכל אחד מהאפיונים ניתן ציון בין 1-4 בהתאם לדרגת החומרה וסיכום הציונים יקבע את רמת הסיכון לפיתוח פצע לחץ.

 

שנית - יש לתת למטופל טיפול סיעודי מונע- חשוב מאוד להקפיד על שינוי תנוחות הגוף. באמצעות שינוי התנוחות בכל שעתיים לכל הפחות (אנשים שנמצאים במיטה) יהיה ניתן למנוע עד כ- 75% מפצעי הלחץ. אנשים שנעזרים בכיסא גלגלים יצטרכו לשנות תנוחה בכל 15-30 דקות והצוות יתאים להם כרית שמכילה מערכת למיפוי לחצים. המערכת תאבחן את הלחץ בין גופם לבין המזרון או הכיסא.

 

ציוד לפיזור הלחץ - משטח לשינוי תנוחה בקלות לסובלים מפצעי לחץ ועוד


אחת השיטות לטיפול בפצעים מתבצעת באמצעות מזרנים למניעת פצעי לחץ. קיימים כמה סוגי מזרונים שמטרתם לספק מענה לבעיה. המטרה של המזרונים היא לפזר את הלחצים. אחד מסוגי המזרונים הללו הינו מזרון סטטי- אך המזרון מוגבל ביכולותיו ומתאים למטופלים שנמצאים בסיכון נמוך- בינוני. מזרון אחר הינו מזרון דינמי מתקדם. המזרון הדינמי מכיל מערכת משתנה של לחץ אוויר וחיישנים שמודדים את הלחץ בהתאם למשקלו ותנוחתו של החולה. המזרון מתאים למטופלים בסיכון בינוני וגבוה ולחולים שסובלים מפצעי לחץ.

 

כמו כן, ניתן להשתמש בכריות כריות אוויר. חלק בלתי נפרד מהטיפול בחולים מתבצע באמצעות ההעברה למצב ישיבה אך כאשר החולים יושבים נוצר לחץ שעשוי לגרום לפצעי לחץ. באמצעות כירות אוויר שמפזרות את הלחצים על שטח פנים נרחב יותר ניתן להפחית את הלחץ. יש כריות אוויר שמסוגלות לבודד את הפצע או להתאים את עצמן לאנטומיה של המטופל- באמצעותן ניתן למנוע ישיבה לא נכונה, שפשוף ירכיים או החלקה.

 

דרך נוספת למניעת פצעי הלחץ יכולה להתבצע באמצעות מגני מרפקים למניעת פצעי לחץ ומגנים לעקב- באמצעות המגנים ניתן לפזר את הלחצים על פני שטח פנים נרחב יותר ולהקל על המטופל בעת שינוי התנוחה והתנועה. כמו כן, מסייעים מגני העקב בהגנה, שימוש במכשירים, חבישות, הם תומכים בכפות הרגליים ומסייעים במניעת התכווצויות וצניחת כף הרגל. מעבר לזאת, ניתן למרוח משחה לטיפול בפצעי לחץ. המשחה תכיל חומר אנטי- בקטריאלי שמסייע בשמירה על ההיגיינה. מומלץ גם לקלח את הרגליים באמצעות סבון אנטיבקטריאלי.

 

טיפול בפצעי לחץ כולל הקפדה על תזונה נכונה ושמירה על עור יבש ונקי. כמו כן, אפשר לחבוש את הפצעים בדרכים שונות. אפשר להשתמש בחבישת TIELLE- חבישה מתקדמת שמטרתה לספוח הפרשות, לשמור על הפצע בסביבה שמכילה לחות מתאימה ולהגן על הפצע, ניתן להשתמש בחומר שנקרא קאבילון. מדובר על חומר סיליקוני שמייצר שכבה שקופה שמגנה על העור. באמצעות ההגנה ניתן לשמור על העור מפני שתן, צואה, זיעה, תפרחת טיטולים ושפשופים. אפשר להתקלח עם החומר מבלי להחליפו למשך 3 ימים.

 

חבישה נוספת נקראת בשם SILVERCEL. החבישה מטפלת בפצעים מפרישים ומזוהמים ומטפלת בזיהום שמונע מהמקום להירפא. כמו כן, ניתן לבצע טיפול בחמצן מקומי מועשר בלחות ( NATROX ). הטיפול מספק לפצע חמצן עשיר בלחות ומסייע לריפוי פצעים. טיפול נוסף יוכל להתבצע באמצעות חבישת פצעים בוואקום. מדובר על טכנולוגיה שנקראת בשם VAC.

 

מה זה מכשיר ה VAC?


המכשיר הינו התקן שמאפשר למטופל לעבור טיפול מרפא ולא פולשני. ההתקן מכיל משאבת ואקום שמפעילה לחץ אוויר שלילי מדויק שעובר דרך אביזרים וצנרת. לחץ האוויר השלילי פועל במערכת סגורה במעטפת של הפצע ומסייע בריפוי פצעים אקוטיים וכרוניים. ה- VAC גורם לגירעון, מנקז ומסלק זיהומים ומונע התפתחות זיהומים ללא התערבות כירורגית.

 

בשלב השלישי יש לטפל בגורמי סיכון נוספים ולמנוע הופעת פצעים בכפות רגליים סוכרתיות. כדי לשמור על כפות הרגליים הסוכרתיות יש לרחוץ אותן במים זורמים ולא להשרות אותן במים. כמו כן, אסור ללכת יחפים, אסור לנעול נעליים לא מתאימות, אין להשתמש בחומרים צורבים לצורך חיטוי, אסור לבצע פעולות שחודרות לרגליים, אסור לקרב את הכפות הרגליים למכשירים שפולטים חום, יש למרוח את הרגליים בקרמים שומניים, יש לנגב את האזור שבין האצבעות באמצעות מגבת רכה ונקייה ויש לגזור ציפורניים בזהירות ובקו ישר.

 

הפצע לא נרפא. מה לעשות?


במידה ושיטות הטיפול לא עבדו וקיים סיכון לזיהום קשה ניתן לבצע ניתוח. הניתוח צריך להתבצע במרפאה מקצועית בה עובדים רופאים ואחיות שמתמחים בטיפולים של פצעים קשי ריפוי ומשתמשים בציוד מתאים. הרופאים והאחיות יכולים להיות כירורגים אורטופדים, כירורגים של כלי הדם, כירורגים פלסטיים, כירורגיים כללים, פנימאים, אחיות פצע, אנדוקרינולוגים, רופאי עור, פודיאטרים, רופאי משפחה ועוד.

 

במרבית המקרים יכלול הטיפול אבחון נרחב ובחינת ההשלכות של פצעי הלחץ על התפקוד השגרתי של המטופל. כדי לבצע את האבחון יבדוק הרופא את ההיסטוריה הרפואית של המטופל, את מצבו התפקודי והתזונתי, את התרופות שהוא לוקח ועוד. בחלק מהמקרים יצטרך המטופל לבצע צילומים, בדיקות מעבדה, בדיקות דופלר (בודק את זרימת הדם בכלי הדם), בדיקות של כמויות חמצן, ביופסיה ועוד.

 

ריפוי פצעי לחץ - איך מתחילים?


ריפוי הפצעים - תהליך שנמשך זמן אך חייב להתבצע

 

אם אתם מעוניינים לטפל בפצעי לחץ יהיה עליכם לפנות אל קליניקה לטיפול בפצעי לחץ. מרפאה מקצועית תחזיק ברישיון ותעסיק צוות איכותי שכולל רופאים ואחיות מוסמכים ובעלי ניסיון נרחב בריפוי פצעי לחץ מגוונים, לרבות פצעי לחץ קשיי ריפוי. הצוות יעבוד עם טכנולוגיה חדישה ויבצע אבחון מקיף ומקצועי אשר יאפשר למטופל לקבל את הטיפול היעיל והמתאים ביותר למצבו.

 

מרפאה מקצועית תאפשר למטופל לקבל ייעוץ לטיפול בפצעי לחץ ותפנה אותו אל הרופאים המומחים ביותר לרבות מומחים למחלות מטבוליות, פיזיותרפיסטים, פודיאטורים, דיאטנית וכו'. כמו כן, יכלול הטיפול הדרכות ומעקבים.
כדי שהטיפול יצליח וכדי לאפשר לעצמכם לקבל טיפול מקצועי בפצעי לחץ יהיה עליכם לשתף פעולה. חשוב שתדעו כי לא מדובר על טיפול קצר ולכן צריך לחכות בסבלנות ולפעול בהתאם להנחיות הצוות המטפל- בין היתר- להקפיד על נעילת נעליים מתאימות, להקפיד לשנות תנוחות, להקפיד על תזונה נכונה, לא לעשן, לבצע את הבדיקות הרפואיות בזמן ועוד.

 

איך אוכל למצוא את המרפאה המתאימה?


תוכלו למצוא רופא מומחה לטיפול בפצעי לחץ באמצעות גלישה באינטרנט. תוכלו להקליד את המשפטים: "מניעת פצעי לחץ מרפאות מקצועיות", "פצעי לחץ המלצות רופאים" וכו' בשורת החיפוש ותמצאו מגוון מרפאות שעוסקות בתחום.

 

כאשר תבחנו את האתרים השונים הקפידו לבדוק את הרופאים והאחיות שעובדים במקום- בדקו את ניסיונם המקצועי, את האביזרים והמכשור שקיימים במרפאה (האם הם משתמשים באמצעים שונים כמו- כריות למניעת פצעי לחץ, מגני עקב למניעת פצעי לחץ וכו'), בדקו האם הצוות משתתף בכנסים בארץ ובחו"ל ומעודכן בנוגע לכל השינויים שחלים בתחום, בדקו האם הצוות שומר על סטריליות במרפאה ובדקו מהם מחירי הטיפולים. תוכלו לערוך השוואה בין מחירי הטיפולים על ידי הקלדת המשפטים: "עלות טיפול בפצעי לחץ", "טיפול בפצעי לחץ השוואת מחירים" או "כמה עולה טיפול בפצעי לחץ?" בשורת החיפוש.

 

חלק מהאתרים של המרפאות יכילו תמונות של לפני ואחרי טיפול בפצעי לחץ. התמונות יכולות להציג פצעי לחץ ברגליים, פצע לחץ בעצם הזנב, פצעים בעור הפנים ועוד ורצוי להתרשם מהן ומאיכות הטיפול (אך חשוב לזכור כי אף מרפאה לא תציג תמונות פצעי לחץ של טיפולים שכשלו- לכן יש להתייחס לתמונות בעירבון מוגבל).
כמו כן, תוכלו לפנות אל חברים, קרובים או מכרים ולבקש מכם להמליץ לכם אל מרפאות איכותיות אשר מתמחות בטיפול בפצעי לחץ. גם אם הסובבים לא יכירו מרפאות כאלו הם יוכלו להתעניין בנושא ולפנות אל מכרים וחברים שלהם ולבקש המלצות.

 

דרך נוספת למציאת מידע תוכל להתבצע באמצעות גלישה בפורומים. תוכלו להקליד את המשפטים: "מרפאות שמטפלות בפצעי לחץ פורומים" או "טיפול ביתי לפצעי לחץ פורום" בשורת החיפוש ותמצאו את הפורומים המתאימים. גולשי הפורומים יוכלו להמליץ לכם על מרפאות מתאימות שנמצאות בעיר שלכם או בקרבת אזור העבודה שלכם, יוכלו לשלוח לכם תמונות של טיפולים שביצעו ולאפשר לכם להתרשם מאיכות המרפאה, יוכלו להמליץ לכם על מרפאה שגובה מחירים הוגנים ויוכלו לענות לכם על שאלות רבות כמו למשל: "איזו שיטת טיפול עדיפה- מהם יתרונות וחסרונות של כל שיטה?", "מתי יש לעבור ניתוח?", כמה זמן לוקח לפצע להירפא?" ועוד.

 

לבחור במרפאה המתאימה ולצאת את הדרך (ומהלחץ)


לאחר שתקבלו אינפורמציה מאתרי האינטרנט, לאחר שתגלשו בפורומים- תקראו את השאלות והתשובות שרשמו הגולשים ותשאלו שאלות בעצמכם ולאחר שתקבלו המלצות מהסביבה ותערכו השוואת מחירים תוכלו לבחור במרפאה המתאימה. הקפידו לבחור במרפאה שמעניקה יחס אישי ואדיב וגורמת לכם להרגיש בנוח משום שהטיפול עשוי להמשך זמן רב ויחס נעים ומכבד, חיוך בזמן הנכון ומתן הסברים במידת הצורך הינם חלק בלתי נפרד מטיפול מקצועי.

 

צוות כמה עולה מקווים שהצלחתם ללמוד על נושא פצעי לחץ ולהבין את טווחי המחירים לפי סוגי הטיפולים.

 

לכל בקשה או שאלה נשמח להשיב על שאלותיכם ולסייע לכם, אנא פנו אלינו באמצעות צור קשר כאן באתר ונשמח לעזור.

 

מאחלים לכם למצוא את נותן השירות המקצועי והאדיב באזור מגוריכם.