×


תפריט נגישות

עורך דין ליטיגציה

מחפש עורך דין ליטיגציה? רוצה לדעת מה זה ליטיגציה?

 

עורך דין ליטיגציה

 

 

כולנו מכירים את הדרמות העוסקות בעולם המשפט, אחרי הכל מדובר על אחר הז'אנרים האהובים על אנשים רבים מרחבי העולם. בין הסדרות המובילות הללו יש לציין את "חוק וסדר", "הפרקליטים", "חליפות" ועוד סדרות רבות אליהן נושאים הצופים את עיניהן במתח.

 

בכל אותן סדרות שצוינו ובעוד סדרות רבות אחרות עומדת לה הליטיגציה, שהיא מרכז ליבו של עולם המשפט, בעוד עורך הדין עומד בפני השופט ומנסה לשכנע אותו באמצעות טיעונים שונים כי הוא צודק וגם הצד השני מנסה לעשות את אותו הדבר.


אם כך ניתן לומר כי ליטיגציה היא התדיינות, זהו למעשה השם המקובל למקצוע הכולל הצגת טיעונים, ייצוג הלקוחות וההופעה בבתי המשפט.
 

 

הלקוח שלי צודק! תפקידו של הליטיגטור

 

 

התפקיד של הליטיגטור הוא לגרום לבית המשפט להגיע למסקנה כי הלקוח אותו הוא מייצג הוא הצד הצודק. כדי לעשות זאת, על עורך הדין להשתמש בידע רב, עליו לטעון טיעונים חכמים וחדים במהירות ולעשות את כל זאת תוך שהוא מפגין ביטחון רב עם כל מילה ומילה שיוצאת מפיו אל חלל בית המשפט.

 

סוגים שונים של ליטיגציה - על ליטיגציה פלילית, אזרחית ומסחרית

 

 

ליטיגציה היא תחום נרחב ביותר והיא קיימת בתחומים רבים בעולם המשפט - בין אם מדובר על התחום הפלילי, האזרחי והמסחרי, על כן, הליטיגציה רלוונטית לכל תיק שמגיע לדיון משפטי, כאשר דיון זה יכול להתקיים בפני כל ערכאה משפטית.

 

כאשר מדובר על ליטיגציה פלילית, הרי שהייצוג וההופעה בבתי המשפט עוסקים בהליכים פליליים. כאשר מדובר על ליטיגציה אזרחית, יעסקו הייצוג וההופעה בבתי המשפט בהליכים אזרחיים, לרבות הליכים שעוסקים בדיני עבודה, נדל"ן מקרקעין, נזיקין, זכויות יוצרים, צוואות וירושות, לשון הרע, דיני משפחה, תביעות ייצוגיות, הסכמים, חוזים ותחומים נוספים.


ליטיגציה מסחרית נמצאת תחת הליטיגציה האזרחית והפלילית, כלומר - היא תת תחום של שתי הליטיגציות הללו. תחום הליטיגציה המסחרית חדש יחסית והוא עוסק במשפט הפלילי ובהליכים אזרחיים הקשורים לעתירות מנהלתיות, דיני חברות, ערעורים על החלטות ועבירות נוספות.

 

 

משימותיו של הליטיגטור

 

 

הליטיגטור הוא עורך דין שמתמחה בליטיגציה, ותפקידו הוא כפי שצוין - לשכנע את הערכאה המשפטית בכך שהטיעונים שהוא טוען בשם לקוחותיו הם הטיעונים הנכונים והצודקים, בעוד טיעוניו של הצד השני שגויים ואף שקריים.


כדי להצליח לבצע את תפקידו בצורה טובה, על עורך הדין העוסק בליטיגציה ללמוד היטב ולחקור את הטענות העובדתיות והמשפטיות של הלקוח.


כמו כן, על עורך הדין לחקור היטב את הטענות של היריב ואת נקודות החולשה שלו.


בנוסף, על עורך הדין להיות בקיא בחוק ובפסיקות בכל הנוגע לתיק ולבנות אסטרטגיה משפטית בהתאם לתיק.

 

אם לא די בכך, על הליטיגטור לתרגם את התיק, כך שהשפה תהיה תואמת לשפה המשפטית בכתב ובעל פה והטענות יוצגו באופן ברור ושוטף.


כמו כן, על הליטיגטור להתכונן למצב שונים אליהם עשוי להגיע הדיון. על עורך הדין לנהוג בגמישות ומהירות גם בעת חקירת העדים ולפעול בהתאם לאסטרטגיה שנבחרה מראש.


נוסף על כך, על עורך הדין להבין את דבריו ואת אופן חשיבתו של השופט, כך שהוא יוכל לטעון טיעונים שיסייעו לו לשכנע את השופט בצדקת דבריו.

 

ניתן לומר כי ליטיגטור מוצלח היה אדם חרוץ מאוד אשר בקיא בפסיקה ובחוק ובעל יכולת לנסח הסכמים וחוזים ולשאת את דבריו באופן ברור וחד.


כמו כן, על הליטיגטור להיות בעל ביטחון עצמי ולהציג את דבריו - גם מבחינת שפת הגוף וקצב הדיבור באופן שישכנע את בית המשפט בכך שהטענות של הלקוח שלו צודקות.

 

 

אז מה ההבדל בין ליטיגטור ובין עורך דין רגיל?

 

 

אנשים רבים אינם בקיאים בתחום המשפט, לכן, הם סבורים שעורך דין, שהוא כמובן בעל תואר במשפטים, יכול להופיע בבתי המשפט, זאת בניגוד לאנגליה למשל, בה ישנו הבדל חד משמעי בין עורכי דין שעוסקים בייצוג בבתי המשפט ובין עורכי דין אשר מספקים ייעוץ או עוסקים בכתיבת מסמכים משפטיים.


בישראל אין הבחנה בין עורך דין שמספק ייעוץ או עוסק בכתיבת מסמכים משפטיים ובין ליטיגטור, כך שעורכי הדין עוסקים בשני התפקידים.


יחד עם זאת, יש להדגיש כי מקצוע הליטיגציה דורש הבנה מעמיקה והתמחות מיוחדת, עורך דין שאינו מתמחה בתחום עלול לגרום לנזקים.

 

חשוב להבהיר כי תעודת עורך דין אשר תלויה על קיר משרדו של עורך הדין אינה מעידה על כך שאותו עורך דין יכול לטעון ולייצג את הלקוח בבתי המשפט.

 


ליטיגציה היא אומנות וכדי להצליח בה יש לשלוט בה.

 


הסטודנטים, אשר לומדים את מקצוע עריכת הדין, רוכשים ידע בתורת המשפט, בפסקי דין, תקדימים ושלל נושאים אחרים, אך אינם לומדים את אומנות הטיעון באופן מעמיק, כך שההשתלמות הקצרה שהם כן עוברים אינה מספיקה לצורך הכשרה כליטיגטורים.

 

אומנות השכנוע והטיעון נלמדת בקורסים רבים - גם בקורסים שאינם קשורים לתחום המשפט וליטיגטור מקצועי ימשיך ללמוד את התחום גם לאחר שהוא עבר הכשרה מתאימה.

 

ליטיגטור מוצלח יבין בתחומים רבים, מעבר לתחומים המשפטיים והוא ידע כיצד לדבר אל האנשים הנמצאים בבית המשפט, יבין את דרכי החשיבה שלהם ויהיה בקיא בתחום הפסיכולוגיה ובכל הנוגע לניהול משא ומתן.
 

 

מתי יש צורך בליטיגטור?

 

 

בחלק מהמקרים אין צורך לקבל שירות מליטיגטור, שכן עורך דין מוצלח יכול לספק שירותים רבים, כמו למשל: לנהל חוזים, לתכנן עסקאות מקרקעין או לטפל בבעיות מגוונות אחרות.


יחד עם זאת, במקרים בהם המקרה עשוי להגיע לדיון בבית המשפט והוא עוסק בעניין אזרחי, פלילי או מסחרי, חשוב מאוד שהמטפל בתיק יהיה עורך דין המתמחה בליטיגציה.

 

 

איך לבחור ליטיגטור מוצלח?

 

 

כאשר עומדים בפני בחירת עורך דין ליטיגטור יש לבחון היטב את המשרד ולוודא שהליטיגטור מתמחה בתחום הרלוונטי ללקוח.


בחלק מהמקרים יש צורך בליטיגטור המתמחה במספר נושאים, לכן חשוב לבדוק האם הליטיגטור אכן מתמחה בכל התחומים הרלוונטיים למקרה.


ככל שתחומי התמחותו של הליטיגטור יהיו תואמים לתחומים בהם עוסק התיק - כך יעלו סיכויי ההצלחה של הלקוח.


חשוב לבדוק מהו ניסיונו של הליטיגטור, באילו תיקים הוא טיפל, כמה שנים הוא מתמחה בתחום או בתחומים השונים ולקבל מידע נוסף כדי לבחור בצורה הנכונה.

 

מעבר לכך, חשוב לשים דגש גם על היחס שעורך הדין נותן ללקוחותיו. הכימיה שנוצרת בין הליטיגטור ובין הלקוח חשובה מאוד.


ליטיגטור מקצועי יגרום ללקוח להרגיש שהוא נמצא בידיים בטוחות ושהוא יכול להיות רגוע - גם מבחינה משפטית וגם מבחינה אישית.


בהמשך לדברים אלו, יש לוודא שעורך הדין הבכיר אשר מתמחה בליטיגציה ומקבל את הלקוח הוא אותו ליטיגטור אשר מטפל בתיק ושהתיק לא עובר לליטיגטור אחר אשר עובד במשרד.
 

 

עולם הליטיגציה - לסיכום

 

 

תחום הליטיגציה הינו מרתק ביותר, מדובר על עולם ומלואו הדורש מהעוסק בו להיות בעל כישורים רבים, ביניהם להיות בעל ידע רב וניסיון.

 

במידה שאתם מעוניינים לקבל את שירותיו של ליטיגטור מקצועי, חשוב שתקפידו לבדוק האם הוא אכן מתמחה בליטיגציה ושהוא אינו עורך דין בלבד, שכן גם אם מדובר על עורך דין מקצועי ומנוסה, עליו להתמחות בתחום הליטיגציה.

 

בנוסף, בעת בחירת הליטיגטור יש לבדוק מהם תחומי העיסוק שלו והאם הם תואמים לתחום או לתחומים בהם עוסק התיק של הלקוח.

 

כמו כן, יש לבחור בליטיגטור כריזמטי ויצירתי, אשר יודע כיצד להעביר את המסרים בצורה ברורה וחדה ולנסח את הטיעונים באופן חד משמעי.


מעבר לכך, חשוב לוודא שהליטיגטור אכן טיפל בתיקים דומים והגיע להצלחה.

 

אלו הם חלק מהנושאים המרכזיים שיש לבחון טרם בוחרים ליטיגטור, כאשר יש לשים דגש גם  על היחס האישי שניתן ולבחור בליטיגטור אשר גורם ללקוח לחוש ביטחון ומלווה אותו לאורך כל התהליך.

 

 

ייעוץ והצעת מחיר לשירותי עורך דין ליטיגציה ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין ליטיגציה, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין מומחים לייצוג בבית משפט יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

ייעוץ ראשוני בחינם מעורך דין ליטיגציה

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.