×


תפריט נגישות

דוחות משטרה

 

רוצים לדעת מה עושה עורך דין תעבורה

במיקרים של דוח משטרה?

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, כאן ניתן לקרוא מדריך בנושא דוח משטרה, לקבל ייעוץ מקצועי, המלצות והצעות מחיר ללא התחייבות מעורכי דין תעבורה מומלצים בישראל.

 

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

 

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין תעבורה, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

 

כל מה שצריך לדעת לפני ביצוע תשלום דוח תנועה



משטרת ישראל תשלום קנסות – עבירות תנועה

שכחתי לשלם דוח מה עושים?

 

עבירות תנועה הן עבירות שמתבצעות תוך כדי שימוש בכלי רכב שונים, ביניהם- רכב, אוטובוס, משאית, רכבת, אופנוע וכו' כאשר בעת השימוש בהם מפר הנהג את חוקי התנועה. העבירות שונות זו מזו ומתחלקות לדרגות ודרגת העבירה קובעת את העונש- ביצוע עבירות קלות יוביל לקבלת אזהרה או קבלת קנס וביצוע עבירה חמורה יוביל למאסר. העונש של מבצע העבירה מושפע מחומרת העבירה, התנהגותו של הנהג על הכביש בעבר, התוצאות של העבירה ונסיבות האישיות.

 

כעיקרון עבירות התנועה כוללות שני סוגי עבירות מרכזיים:



הסוג הראשון הינו עבירה שמובילה להזמנה לדין, הזמנה זו תכלול את מקום המשפט, התאריך ואת השעה של המשפט.

הסוג השני הינו עבירות קנס.

 

נהגים רבים – גם הטובים שבהם מקבלים דוחות תנועה מידי יום בשל עבירות שונות כמו למשל- דיבור במובייל ללא שימוש בדיבורית, נהיגה שאינה זהירה, המשך נסיעה כאשר מופיע תמרור עצור, נהיגה עם רישיון שאינו בתוקף, מהירות מופרזת, נסיעה כאשר הרמזור אדום, נהיגה תחת השפעה של סמים או אלכוהול, הפקרה לאחר פגיעה ועוד. בשני המקרים האחרונים- נהיגה תחת השפעה של סמים או אלכוהול והפקרה לאחר פגיעה יקבל מבצע העבירה זימון לבית המשפט, זאת בניגוד לעבירות האחרות שהוזכרו- על ביצוען יצטרך מבצע העבירה לשלם כמה מאות שקלים בהתאם לסוג העבירה שביצע. כמובן שיש סוגי עבירות תנועה נוספות ועונשים נוספים.

 

דוחות תנועה יכולים להתקבל בצורה ידנית – משוטר וניתן לקבל דוח תנועה בדואר רשום. גם אם הנמען לא חתם על ההודעה היא תחשב כאילו נמסרה. במקרים של דוח תנועה שאבד ולא עבר מועד התשלום אפשר לצלצל אל האגף של פניות הנהגים או לשלוח בקשה בצירוף פרטים מזהים (תעודת זהות, התאריך בו בוצעה העבירה, מספר הרכב וכו') והדוח ישלח שנית. אם חלפו 90 יום מהמועד בו בוצעה העבירה יתקבל דוח נוסף לאחר 90 ימים ויכלול ריביות פיגורים.

 

אילו עונשים נוספים ניתן לקבל לאחר ביצוע עבירות תנועה?



נוסף על הקנסות שניתן לקבל ישנן עבירות שגורמות לצבירת נקודות. את שיטת הנקודות מנהל משרד התחבורה ומספר הנקודות תלוי בעבירה שבוצעה. הנקודות מצטברות מיום ביצוע העבירה ונמחקות אחרי שנתיים.

 

נהג שצבר במשך שנתיים 12 נקודות יצטרך להשתתף בקורס של נהיגה נכונה ולשלם עבורו, במידה ויעבור את הקורס הנקודות ימחקו ובמידה והוא לא יעבור את הקורס הוא יאבד את רישיונו.

 

במידה והנהג צבר 22 נקודות במהלך שנתיים תתארך תקופת המחיקה בשנתיים נוספות. גם נהג שצבר 24 נקודות ישלח לקורס של נהיגה נכונה ויצטרך לשלם עבורו.

 

במידה והנהג צבר כ- 36 נקודות ומעלה הוא יאבד את רישיונו ויצטרך לעבור שוב את מבחן התיאוריה. אם הנהג יצבור עוד 36 נקודות ישלל רישיונו לתקופה של 9 חודשים וחידוש הרישיון ידרוש ביצוע של בדיקה רפואית, מבחן וטסט.

 

עונש נוסף יהיה החרמת הרכב על ידי הרשויות. הרשויות יכולות להחרים את הרכב אחרי שהנהג ביצע כמה עבירות תעבורה ונוסף להחרמה יצטרך הנהג לשלם קנס ויקבל נקודות. החרמת רכבים יכולה להתבצע כאשר הנהג נהג תוך שלושה חודשים בלי ליווי של חונך, כאשר הנהג נהג בשכרות, כאשר מדובר על נהג חדש שלא הגיע לגיל 21 והסיע יותר משני אנשים וכו'.

 

האם כדאי לשלם או להישפט?

 

החלטתם לשלם? היכן ניתן לשלם דוחות תנועה?

 

אם קיבלת דוח של עבירת קנס תוכלו לפעול בשלוש דרכים- תוכלו לשלם, תוכלו להישפט ותוכלו לערער. במידה והחלטתם לשלם יהיה עליכם לעשות זאת תוך 90 יום מהיום בו בוצעה העבירה ולשלם את המחיר שרשום בדוח המקורי. חשוב לדעת כי תשלום דוחות תעבורה הינו הודאה באשמה ואחרי שמשלמים אי אפשר להישפט או לערער.

 

ניתן לשלם דרך שירות התשלומים הממשלתי- כלומר לבצע תשלום דוח תנועה באינטרנט, שם ניתן לבצע תשלום דוח תנועה לפי תעודת זהות ולסיים עם תשלום דוח תנועה משטרתי. כמו כן, ניתן לשלם במזומן בסניפים של בנק הדואר ואפשר לשלם בעמדת שירות בתחנות המשטרה.

 

לא רוצים לשלם?

 

במידה ועברו 90 ימים מהתאריך שיש לשלם תצטרכו לשלם ריבית פיגורים בגובה 50% מסכום הקנס המקורי. במידה ולא תשלמו לאחר 6 חודשים ימשיכו להצטבר דמי הפיגורים ב- 5% מסכום הקנס המקורי, סכום זה יצטבר כל חצי שנה. במידה ולא תשלמו כ- 150 ימים לאחר התאריך הרשום על הדוח תקבלו הודעת תשלום באמצעות הדואר. ההודעה תכלול את המחיר שיש לשלם לרבות ריבית פיגורים. מרבית האנשים מחליטים לשלם את המחיר אך יש אנשים שמחליטים לגשת אל בית המשפט.

 

בוחרים בבית המשפט? מה חשוב לדעת?



אם החלטתם להישפט, פניתם אל בית המשפט ויצאתם אשמים אתם עלולים לקבל עונש חמור יותר. שופטים רבים מזהירים ואומרים שנהגים שיבקשו להישפט ונמצאים אשמים יקבלו כפל קנס או סכום גבוה מכך. למרות ההזהרות במרבית המקרים הקנסות אינם גבוהים עד כדי כך. חשוב לדעת כי הבקשה להישפט תהיה מלווה בהפסד יום עבודה ובתשלום לעורך דין- אם תחליטו להיעזר בשירות של עורך דין. נוסף על כך, יש לדעת כי אם השוטר חושב שביצעתם את העבירה ועדותו עומדת מול העדות שלכם סביר להניח שלא תצליחו להימנע מהעונש. כדאי להישפט במצבים בהם כמות הנקודות שצברתם מסכנת את רישיונכם.

 

איך מערערים על דוח תנועה?

 

אם אתם מעוניינים לערער על דוח התנועה- חשים שמדובר על דוח תנועה שגוי או שנעשה לכם עוול בשל סיבה אחרת ואתם מעוניינים לבצע ביטול דוח תנועה או לפחות דוח תנועה המרה לאזהרה תוכלו לעשות זאת ולהגישו תוך 30 מהיום בו קיבלתם את הדוח. את הערעור יש להגיש בכתב יד. צריך לשלוח פנייה מפורטת ולהסביר מדוע אתם מעוניינים לשנות או לבטל את הדוח ולהוסיף לפניה צילום ברור של הדוח שהתקבל ואם יש להוסיף אישורים שתומכים בטענות שכתבתם. את הערעור ניתן לשלוח אל מרכז פניות נהגים ארצי בדואר רשום או להשתמש בטופס פנייה אל מוקד פניות נהגים בדואר רשום. יש לציין כי במרבית המקרים הגשת ערעור שלא מתקבלת לא מבטלת את תשלום הריבית של הפיגורים. במידה והערעור לא הוביל להצלחה תוכלו לבקש להישפט תוך 30 יום. במידה ותחליטו להישפט יהיה עליכם למלא ולשלוח ספח שמגיע עם הודעת הקנס.

 

רוצים להגיש ערעור על דוח תנועה?



אז איך צריך להתנהג לאחר קבלת דוח תנועה?

אם אתם רוצים לערער על דוח התנועה תוכלו לבצע כמה פעולות אשר יוכלו לסייע לכם להימנע מתשלום:

 

צילום המקום: חשוב לצלם את מקום האירוע- בצורה זו תוכלו להציג את הראיות מול רשות האכיפה והגביה ולהוכיח כי הדוח שקיבלתם אינו מוצדק.

 

התנהגות מול השוטר: חשוב לציין כי לא רצוי להתעלם מהשוטר משום שבמידה ותתעלמו אתם עשויים להיות מואשמים בעבירת אי ציות או הימלטות משוטר- דבר שיגרום לשופט להתייחס אליכם באופן קשוח במידה ותגיעו אל בית המשפט. כמו כן, לא כדאי לנסות להתנצל משום שעצם ההודאה בביצוע העבירה תוביל להרשעתכם.

 

אם מכחישים אז עד הסוף: אם נתפסתם תוכלו להגן על עצמיכם ולטעון שהדוח לא מוצדק. יש לציין כי חשוב להכחיש את ביצוע העבירה באופן מיידי ולטעון את הטענה בצורה עדינה.

 

הדוח נרשם: אם הדוח נרשם והגעתם אל בית המשפט תוכלו לדרוש מהשוטר לכתוב על הדוח- או לכתוב בעצמכם (עדיף לכתוב בעצמכם) שאתם כופרים באשמה. במידה והשוטר כתב את הדברים דרשו לראות את הכתוב כדי לוודא שהוא כתב את כל הפרטים שאמרתם. נוסף על כך, אם היו במקום האירוע שוטרים נוספים יש לדרוש מהשוטר לכתוב את הפרטים שלהם- בצורה זו תוכלו לזמן אותם בתור עדי הגנה.

 

*חשוב לציין כי הנהגים חייבים להזדהות גם מול אדם שאינו שוטר במידה והוא טוען שאותו הנהג ביצע עבירת תנועה. במידה ולא מזדהים ישנו סיכוי להיות מואשמים בעבירה ובסירוב להזדהות.

 

התיישנות חוב קנסות



דוחות קנס מתיישנים אחרי שנה, למעט מקרים בהם העבירה מתבססת על תצלום של הרכב- במקרים אלו תתקצר ההתיישנות לארבעה חודשים. במידה והנהג קיבל את הקנס אחרי שנה לא יכול בית המשפט להאשים אותו. במקרים בהם הנהג לא השתמש ברכב בעת ביצוע העבירה אפשר להאשים את האדם שנהג ברכב בעת ביצוע העבירה תוך שנתיים. במידה והנהג מוכיח שהוא לא אחראי על העבירה הוא יכול להגיש כתב אישום או לשלוח אל הנאשם קנס או להזמין את הנאשם למשפט תוך שנתיים. יש לציין כי ישנם חוקים נוספים במסגרת תחום ההתיישנות.

 

קיבלתם דוח תעבורה?

פנו אל עורך דין שמתמחה בתחום התעבורה



אם קיבלתם דוח תנועה מומלץ עבורכם לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום התעבורה. עורך דין מתאים יסיים את לימודי המשפטים, יעבור הכשרות והסמכות, יחזיק ברישיון ויהיה בעל ניסיון נרחב בתחום התעבורה. עורך דין מקצועי יוכל ללוות אתכם לכל אורך הדרך, להדריך אתכם ולספק לכם ייעוץ מקצועי אשר יסייע לכם להפחית את העונש או לבטלו. חשוב מאוד לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום התעבורה ולא לפנות אל עורך דין שמתמחה בתחום אחר משום שרק עורך דין שמתמחה בתחום התעבורה יכיר את כל החוקים וידע כיצד להתמודד עם מצבים שונים. עורך דין מנוסה יוכל לענות לכם על מגוון שאלות כמו למשל: "איך לבדוק אם קבלתי דוח תנועה?", "האם כדאי לבצע תשלום דוח תנועה בטלפון או באינטרנט?", "מה הסיכוי לבטל את דוח התנועה?" ועוד.


איך אוכל למצוא את עורך הדין המתאים?

 

ראשית, מומלץ לקרוא מעט על הנושא. תוכלו לקבל מידע בנוגע לתשלום הדוח באמצעות כניסה אל פורטל השירותים אשר מספק מידע ממשלתי, כל שיהיה עליכם לעשות זה להקליד את המשפט: "מדריך לתשלום קנסות משטרה" בשורת החיפוש ותמצאו את המידע.


פנו אל הסביבה הקרובה חברים, מכרים, קרובי משפחה וקולגות

 

תוכלו למצוא את עורך הדין המתאים באמצעות חברים, מכרים, קרובי משפחה, קולגות וכו'- תוכלו לפנות אל הסביבה הקרובה ולבקש ממנה המלצות וסביר להניח שתצליחו לקבל המלצה על עורך דין אחד או שניים (אולי יותר) משום שאנשים רבים מקבלים דוחות תנועה.


ערכו חיפוש באתרי האינטרנט

כמו כן, תוכלו לערוך חיפוש באתרי האינטרנט, תוכלו להקליד א המשפט: "עורך דין תעבורה מומלץ" ולמצוא מגוון אתרים אשר עוסקים בתחום. כאשר תבחנו את האתרים זכרו לבדוק האם עורך הדין סיים את לימודי המשפטים, עבר הכשרות והסמכות, מחזיק ברישיון, מתמחה בתחום התעבורה וצבר ניסיון בתחום. כמו כן, יש לבדוק מהו המחיר שגובה עורך הדין עבור שירותיו.


לגלוש בפורומים – ללמוד מבעלי ניסיון

 

דרך נוספת למציאת עורך הדין תוכל להתבצע באמצעות חיפוש בפורומים. גולשי הפורומים יוכלו להמליץ לכם על עורך דין מקצועי ואמין אשר מתמחה בתחום התעבורה וגובה מחירים הוגנים. כמו כן, יוכלו גולשי הפורומים לספר לכם על דוחות וקנסות שקיבלו ולתת לכם טיפים אשר יעזרו לכם להתנהל בצורה נכונה, בצורה זו תוכלו לקבל ידע בנושא.


החלטתם לפנות אל עורך דין? הגיע הזמן לקבל החלטה

 

לאחר שתקבלו את המידע הדרוש לכם- תבחנו את האתרים השונים, תערכו השוואת מחירים ותתחשבו בהמלצות שקיבלתם מהסובבים ומגולשי הפורומים תוכלו לבחור בעורך הדין המתאים לכם ביותר.

 

כמה עולה ייעוץ ועמלת עורך דין תעבורה עבור דוחות משטרה?



עלויות, שכר טרחה וטווחי מחירים

 

מחיר יעוץ משפטי ראשוני לענייני דוחות משטרה – 1,000-1,500 ₪

 

נהיגה בשכרות – 6,000-15,000 ₪

 

נהיגה במהירות מופרזת – 3,000-50,000 ₪

 

נסיעה ברמזור אדום – 2,500-3,000 ₪

 

דיבור בסלולארי בזמן נהיגה 1,000 ₪ + 4 נקודות

 

אי עצירה בתמרור עצור 250 ₪ + 4 נקודות

 

נהיגה באור אדום 1,000 ₪ + 10 נקודות

 

עקיפה מצד ימין 250 ₪ + 4 נקודות

 

נהיגה ללא חגורת בטיחות 250 ₪ + 6 נקודות

 

אי מתן זכות קדימה 250 ₪ + 4 נקודות

 

ביטול נקודות על עברות תנועה – 2,000-4,000 ₪

ט.ל.ח

 

עו"ד תעבורה - מתייעצים וחוסכים

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.