מחירון פטנטים
מחפשים לדעת איך לרשום פטנט בישראל או בעולם? רוצים לדעת כמה עולה רישום פטנט?
ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון רישום פטנטים מעודכן לשנת 2024 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "כל מה שצריך לדעת על תהליך רישום פטנט"
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של משרדים לרישום פטנטים בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש משרד לרישום פטנטים, מדגמים, סימני מסחר וזכויות יוצרים. שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי פטנטים יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.
מחירון עורך פטנטים עודכן בתאריך 06.08.24
ט.ל.ח
מצאנו משרד רישום פטנטים שנותן את כל התשובות בנושא פטנטים, סימני מסחר ומדגמים ללא עלות!
אפילו פגישת ייעוץ במשרדי פטנט-פרו הם בחינם! כולל איפיון מסמכים, זה הטלפון שלהם - 072-2556591
במשרדים לרישום פטנטים אחרים בארץ, משלמים עבור ייעוץ ראשוני לרישום ובדיקת פטנטים.
מחיר עבור פגישה אחת 500-1,200 ₪
פגישת ייעוץ חינם בטלפון או במשרד עורכי פטנטים פטנט פרו : 072-2556591
ייעוץ פטנטים כולל אפיון מסמכים.
1,100 – 750 ₪
ייעוץ בתחום דיני פטנטים לעסקים וחברות.
1,500 – 1,100 ₪
שליחת התראות
700 – 400 ₪
כתיבת תצהירים
700 – 400 ₪
הכנת כתב הרשאה
700 – 500 ₪
הכנה וכתיבת חוות דעת משפטיות
1,500 – 1,000 ₪
עריכה והגשת בקשה לרישום
של סימן מסחרי כשאין התנגדות
800-900 ₪
כתב הגנה בפני התנגדות לרישום
של סימן מסחרי - 1,800-2,000 ₪
ייצוג בפני הרשם לסימני מסחר ו רשם הפטנטים
800-900 ₪
אגרה ממשלתית להגשת רישום
פטנט בישראל - 1,200-2,000 ₪
בקשה לבדיקת פטנט בישראל חיפוש פטנט
פטנט בישראל - 1,500-6,000 ₪
בקשה לבדיקת פטנט בחו"ל חיפוש פטנט
פטנט בישראל - 5,000-20,000 ₪
אגרה ממשלתית להגשת רישום
פטנט בישראל - 1,200-2,200 ₪
עמלת עורך דין מומחה פטנטים משרדי עריכת פטנטים
10-15% מערך הבקשה
רבים הם האנשים אשר קמים בבוקרו של יום עם רעיון שנראה להם מהפכני, רעיון זה אנו מכנים לפעמים בשם "פטנט", אך הדבר אינו מדויק.
למעשה, לא מעט ישראלים נמנים בין ממציאי הפטנטים, ולפני 6 שנים - בשנת 2015, זכתה מדינתנו להגיע למקום החמש עשרה מתוך מאה ארבעים ושמונה מדינות הלוקחות חלק באמנת שיתופי הפעולה בעולם הפטנטים. אבל מה זה בעצם "פטנט"? לפי ההגדרה, פטנט הוא זכות משפטית אותה נותנת המדינה לממציא. זכות זו ניתנת למשך זמן מוגבל ובזמן זה רשאי הממציא למנוע מאנשים אחרים לבצע שימוש בהמצאתו. על מנת לאשר פטנטים יש לעבור הליך מסודר, במסגרתו יש לקבל אישורים שונים. מעבר לכך, כדי "לעשות הגנה על מוצר, רעיון או עיצוב" ישנן הגבלות שונות שיש להכיר. על תהליך רישום פטנטים נסביר בהמשך.
רישום פטנטים נקרא בעולם המשפט "קניין רוחני", מדובר על זכויות שניתנות על נכסים שאינם מוחשיים. בעולם רווי נכסים שאינם מוחשיים, וכאשר כל אדם יכול לנכס אותם לעצמו בקלות במידה שהוא רוצה בזאת, חשוב לספק הגנה לנכסים אלו.
נכסים שאינם מוחשיים כוללים: סימני מסחר, מדגמים, זכויות יוצרים ופטנטים. להלן הסבר קצר על הנכסים הללו:
● סימן מסחר - אנשים פרטיים וחברות משתמשים בסימן מסחר כדי לסמן שירותים או מוצרים שהם מספקים - האדם או החברה יכולים לסחור במוצרים או בשירותים או לייצר אותם. באמצעות סימן המסחר יכול בעל הסימן לבנות מוניטין ולייצר לעצמו בידול ממתחריו. מטרה נוספת של סימן המסחר היא למנוע מצרכנים לבלבל בין מוצרים שונים, אשר מתאפיינים בתכונות דומות וגם להגן מפני העתקה.
● מדגמים - באמצעות מדגמים אפשר להגן על העיצוב החזותי של חפצים שונים.
● זכויות יוצרים - זכויות אלו מספקות הגנה לבעלים של יצירה או ליוצר של יצירה, כך שללא קבלת אישור לא ניתן להשתמש באותה יצירה.
● פטנט - והנה הגענו להגדרה של פטנט: תהליכי ייצור בתעשייה או מוצרים שונים יכולים להיות מוגנים על ידי רישומם כפטנט. יש לציין כי תיאוריות מדעיות, תגליות או רעיונות שיווקיים אינם יכולים להירשם כפטנט. כפי שצוין - הפטנט הוא זכות משפטית שהמדינה נותנת לממציא לתקופה מוגבלת, ברוב המקרים ניתנת הזכות למשך 20 שנים, במהלכן רשאי המחזיק בפטנט שלא לאפשר לאחרים לבצע שימוש בהמצאתו. יש לציין כי המטרה המרכזית במתן פטנטים לממציאים היא לעודד פיתוחים טכנולוגיים ולפרסם מידע הנוגע לתחום הטכנולוגיה. המחשבה העומדת מאחורי המטרה היא שאם לא היה ניתן לבצע רישום פטנטים, אותו ידע היה נשאר אצל בעליו והציבור לא היה יכול להשתמש בו.
בכל שנה מגישים חברות ואנשים פרטיים בקשות לרישום פטנט, בצורה זו כפי שצוין - הם יכולים להגן על האמצאה שלהם למשך תקופה של 20 שנים ולמנוע מאנשים אחרים להשתמש בפטנט - בין אם מדובר על הצעתו למכירה או מכירתו. במילים אחרות: למשך אותה תקופה יכול רק בעל הפטנט לאשר למעוניינים להשתמש באמצאה. במידה שבוצע שימוש באמצאה ללא קבלת אישור מהמחזיק בה, רשאי בעל האמצאה לתבוע את מפר הזכויות.
חשוב לדעת שרישום פטנטים הוא תהליך, וכדי לבצע את הרישום יש לעבור שלבים מסוימים. בתחילה יש לבצע עבודת הקדמה יסודית ולהיעזר במשרד המתמחה ברישום פטנטים. כדי לבצע את התהליך יש להבין מהי ההגדרה של פטנט - אותה הזכרנו מקודם. כמו כן, יש לברר האם האמצאה עונה על ההגדרה של המושג פטנט.
כפי שוודאי שמתם לב השתמשנו במילה: "אמצאה" ולא המצאה". נעצור לרגע על מנת להסביר את פירוש המילה "אמצאה": אמצאה היא מכונה או מכשיר, מפעל או רעיון חדש, בעוד המצאה היא הפעולה שבוצעה כדי לייצר את האמצאה. חשוב להבין כי המילים: "אמצאה" והמצאה" - שתיהן תקינות בשפה העברית, אך החוק משתמש בשתיהן כדי להבחין בין תוצר ובין פעולה.
במסגרת תהליך רישום פטנט יש לבחון גם האם אפשר לרשום פטנט על האמצאה. לאחר שעונים על שאלות אלו יש להגיש את הבקשה לפטנט, לשם כך יש לעבור תהליכים נוספים הכוללים: אישור הגשה ותאריך, בחינת הבקשה, קבלת הבקשה ותקופת התנגדות. במידה שעוברים את השלבים הללו בהצלחה, ניתן לקבל את הפטנט. חשוב לציין כי ישנו תנאי לתוקף הפטנט ועל אגרות החידוש להיות בתוקף, מומלץ לא לעשות לבד רישום פטנט אלא להתייעץ עם רשם פטנטים ממשרדיים פרטיים בעלי ניסיון מוכח.
כדי שאמצאה תחשב לפטנט, עליה להיות ישימה וחדשנית, כך שתהיה לה תרומה מעשית מבחינה טכנולוגית. הפטנט יכול להינתן על מוצר או על תהליך הקשור לנושא טכנולוגי. מעבר לכך, יכול להינתן פטנט על חידוש של תהליך - כלומר: החידוש צריך להיות משמעותי ולשנות את התהליך בצורה מסוימת. חשוב להבין שלא כל אמצאה יכולה להיות פטנט, לדוגמה: תהליך מחשבתי, רפואי או אמצאות בנושא חוקי טבע אינן יכולות להיות פטנטים. לסיכום: ניתן להגדיר פטנט כאמצאה ששייכת לתחום כלשהו עליו אפשר לרשום פטנט ועל האמצאה להיות חדשה, חדשנית וכזו שניתן להשתמש בה בתעשייה.
הגדרנו מקודם מהי אמצאה עליה ניתן לרשום פטנט, אך בכל זאת עשוי נושא זה לבלבל, שכן בנוסף לכך שאמצאה צריכה להיות חדשנית, חדישה וכזו שניתנת לשימוש בתעשייה, על הממציא לוודא שהאמצאה שלו אינה קיימת ואף כי אין אמצאה שדומה לה. אפשר לבצע בדיקה לפטנט באופן עצמאי, אך יש לזכור כי הבדיקה צריכה להתבצע באופן מקצועי ויסודי. מרבית האנשים שמעניינים לבצע את הבדיקה פונים אל משרדים המתמחים בעריכת פטנטים, משרדים אלו מספקים שירות חיפוש פטנטים. במסגרת העבודה שמתבצעת במשרדים אלו נערכת בדיקה יסודית ומקיפה על פרסומים של אמצאות שונות שעשויות לחבל ברישום ההמצאה של לקוחותיהם. מעבר לכך, מספקים המומחים שירותי ניתוח דו"חות חיפוש.
על כל ממציא המעוניין לגלות האם אפשר לרשום את אמצאתו כפטנט, יש לדעת כי הגשת הבקשה לרישום אמצאה כפטנט כרוכה בהוצאה כספית משמעותית, על כן, חשוב לבחון את הנושא באופן יסודי לפני שמתחילים בתהליך שעלול להסתכם בבזבוז זמן וכספים.
מצד שני ישנם הרבה מאוד אנשים שיש להם רעיון אדיר ועשו מיליונים מבלי להוציא לפועל את הרעיון ולהופכו למוצר, מה עשו אותם אנשים...? ניגשו למשרד רישום פטנטים על מנת להוציא פטנט על שמם, ולאחר מכן כל שנשאר לעשות, זה לחכות שמישהו אחר ישתמש ברעיון בידיעה או שלא בידיעה, לפעמים תבוא חברה שהמציאה את המוצר אך עקב הפטנט הרשום היא לא יכולה לצאת לשוק ולכן תשלם לבעל הפטנט סכומי כסף אדירים, לרבות אחוזים מהמכירות, במקרים אחרים הכסף הגדול מגיע לאחר תביעה על הפרת זכויות יוצרים, סימן מסחרי וגניבת פטנט.
להלן 8 עצות שעשויות לסייע לאנשים שמחפשים משרד עורכי פטנטים מקצועי:
עצה מספר 1: עריכת בדיקה - האם מדובר על משרד עורכי פטנטים או על משרד עורכי דין?
משרד מקצועי ובעל ניסיון בעריכת פטנטים יערוך בדיקה יסודית ומדויקת, כך שהלקוח יוכל לדעת האם כדאי לו לבצע את התהליך הארוך והיקר. כדי למצוא משרד מתאים, אשר יספק שירות מקצועי ואמין יש לוודא כי מדובר על משרד שמתמחה בעריכת פטנטים ולא על משרד עורכי דין שעוסק בתחום זה, המלצה זו אינה נובעת חלילה ממקום של זלזול במקצועיותם של משרדי עורכי דין, כי אם מעצם העובדה שרוב משרדי עורכי דין אינם מחזיקים בידע המקצועי לצורך עריכה ורישום של פטנט. כדי לבצע את התהליך חשוב שנותן השירות יהיה עורך פטנטים. כן ניתן למצוא עורכי דין שהם גם עורכי פטנטים או מחזיקים בידע נרחב בתחום - כלומר בעלי ידע מדעי בנושא. כך או אחרת, יש לבדוק את הנושא, שכן כאשר רושמים פטנטים בישראל או בעולם יש צורך בקבלת שירות ממדען שלמד את תחום עריכת הפטנטים ומחזיק בתואר מדעי המאפשר לו לתרגם ולנסח אמצאות טכנולוגיות בשפה משפטית. עורך פטנטים מקצועי יהיה מסוגל לבצע את העבודה בצורה נכונה, בעוד ברוב המקרים לא תהיה לעורך הדין את ההשכלה המדעית הנחוצה לצורך רישום הפטנט.
עצה מספר 2: בחינת ההשכלה והוותק של משרד עורכי הפטנטים.
חשוב לבדוק מהי רמת ההשכלה של משרד עורכי הפטנטים או עורך הפטנטים אשר מעניק את השירות. חשוב שלעובדי המשרד יהיה תואר ראשון במדעים, למעשה חוק הפטנטים דורש זאת מאנשים שמעוניינים להיות עורכי פטנטים. בנוסף לתואר הראשון במדעים, יש לודא כי עובדי המשרד בעלי ידע מקיף עוד יותר ואף מחזיקים בתואר שני ושלישי במדעים, או שלפחות יש לראש הצוות במשרד או לבעל המשרד דוקטורט במדעים. מעבר לכך, חשוב לבחון את הוותק של משרד רישום הפטנטים, שכן ישנו הבדל משמעותי בין משרד שצבר ניסיון של שנה ובין משרד שצבר ניסיון של עשור. יש לזכור כי רישום פטנט אורך זמן רב וכי מדובר על תהליך שברוב המקרים נמשך מספר שנים - במידה שעורך הפטנטים אינו מנוסה ועובד בתחום למשל שנה, הוא לא ליווה לקוחות לאורך כל הדרך והדבר עלול לפגוע בתכנון האסטרטגיה.
עצה מספר 3: האם פגישת הייעוץ הראשונה ניתנת בחינם או בתשלום?
רצוי מאוד לבחור במשרד עורכי פטנטים שמציע פגישת ייעוץ ראשונה ללא תשלום. במידה שהמשרד אכן מציע פגישה זו בחינם, הדבר עשוי להעיד על כך שהעובדים סבלניים וקשובים ללקוחותיהם ושהם לא יחייבו את הלקוחות על כל פעולה ופעולה שתתבצע. במילים אחרות: פגישת ייעוץ ראשונית בחינם עשויה להעיד על כך שהמשרד אינו קטנוני ושהוא מתייחס אל לקוחותיו בסבלנות.
עצה מספר 4: האם עורך הפטנטים עבר חקירות בבית המשפט - העיד והגן על לקוחותיו?
חשוב לבדוק האם המשרד צבר ניסיון בהגנה על חוות דעת או האם המשרד צבר ניסיון בעדויות בבתי המשפט. עורך פטנטים טוב יהיה אדם שמסוגל לעמוד בלחץ כאשר הוא נחקר בבית המשפט. יש לדעת כי אמצאה ייחודית, יעילה ויוצאת דופן במקוריותה עשויה להביא למלחמות בבתי המשפט, במקרים אלו יש צורך בעורך פטנטים שיכול להופיע בביטחון בבית המשפט. במידה שעורך הפטנטים טוען כי הוא מנוסה בתחום זה, חשוב לבקש לראות את פסק הדין או לקבל את פרוטוקול הדיון בו הוא לקח חלק. בנוסף, יש להבין האם עורך הפטנטים הגן על פטנטים באופן פרונטלי מול רשמי הפטנטים בעולם והאם הוא הצליח.
עצה מספר 5: קבלת המלצות ובחינת ביקורות
האינטרנט מלא במידע - זאת כולנו יודעים. אז נכון שיש לקחת את המידע בערבון מוגבל, אך חשוב גם להתייחס אליו. כל משרד עורכי פטנטים יופיע באינטרט, ועל ידי בחינת הרשת ניתן למצוא ביקורות שיכולות להיות טובות או רעות. מעבר לכך, במידה שמכירים אדם שהצליח לרשום פטנט, כדאי מאוד לקבל ממנו מידע הנוגע לתהליך שהוא עבר.
עצה מספר 6: משרד המעסיק מספר עורכי פטנטים מנוסים המתמחים בנושאים שונים
מכיוון שעריכת פטנטים מתבצעת בצוות, חשוב לבחור במשרד עורכי פטנטים בו עובדים עורכי פטנטים שמתמחים בנושאים שונים, בצורה זו יוכלו עורכי הפטנטים לערוך סיעור מוחות ולתכנן את האסטרטגיה בצורה הטובה ביותר.
עצה מספר 7: האם יש למשרד פרסומים מדעיים?
את רמת המקצועיות של משרד עורכי פטנטים ניתן לבחון בדרכים רבות, כאשר אחת מהן יכולה להתבצע על ידי בחינת פרסומים מדעיים בינלאומיים. במידה שקיימים פרסומים מדעיים של המשרד והעורכים מרצים בתחום באוניברסיטאות שונות, הרי שזוהי עוד הוכחה לכך שמדובר על משרד מוביל בתחום.
עצה מספר 8: נגישות ונוחות
רצוי מאוד לבחור במשרד עורכי פטנטים שמחזיק במספר סניפים ברחבי הארץ או במשרד שנמצא בקרבת מקום המגורים או מקום העבודה, כך שיהיה נוח וקל להגיע לפגישות. כמו כן, יש לבדוק האם האווירה במשרד נעימה והאם אפשר לשוחח בפתיחות עם העורכים - האם הם נוהגים באדיבות, נימוס - ולא פחות חשוב: האם הם מדברים עם לקוחותיהם בגובה העיניים, שכן בסך הכל המשרד עתיד לספק ליווי לתקופה ארוכה וחשוב לסמוך עליו ולהרגיש בנוח עם העובדים, שאמורים לסייע ללקוחותיהם להגשים חלום.
בחירת משרד לרישום פטנטים דורשת בחינה מעמיקה, אך ההשקעה הכרחית במקרה זה. בחירה נכונה עשויה להשפיע בצורה משמעותית על סיכויי ההצלחה של התהליך ולמנוע עוגמת נפש, בזבוז זמן וכספים.