מחפש לדעת כמה עולה שירות של רואה חשבון? איך לבחור רואה חשבון מתאים עבורך?
ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון רואה חשבון מעודכן לשנת 2022 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "כל מה שצריך לדעת לפני בחירת רואה חשבון בעידן האינטרנט"
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של רואי חשבון מומלצים בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש רואה חשבון, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 רואי חשבון מומלצים אתר כמה עולה מבית שירות 10 יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ ראשוני בחינם והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.
מחירון רואה חשבון עודכן בתאריך 28.01.21
ט.ל.ח
פתיחת תיק במס הכנסה
(עלות משתנה על פי גודל עסק)
500-1,500 ש"ח
דוח שנתי עוסק פטור : 1,000-1,500 ש"ח
דוח שנתי עוסק מורשה : 1,000-3,000 ש"ח
דוח שנתי חברות קטנות : 5,000-6,000 ש"ח
דוח שנתי חברה בינונית : 6,000-10,000 ש"ח
דוח שנתי חברות גדולות : 10,000-50,000 ש"ח
שירותי הנהלת חשבונות לעוסק פטור
90-140 ש"ח לחודש
הכנת דו"ח שנתי לעוסק פטור
1,000-1,500 ש"ח
שירותי הנהלת חשבונות לעוסק מורשה
350-1,500 ש"ח לחודש
הכנת דו"ח שנתי לעוסק מורשה
1,500-2,000 ש"ח
שירותי הנהלת חשבונות לחברה בע"מ
900-3,500 ש"ח לחודש
עריכת דוח שנתי לשכירים
1,200-1,500 ש"ח
עריכת דו"ח הנהלת חשבונות אישי
1,000-3,000 ש"ח
שעת ייעוץ בנושאי מס
300-600 ש"ח
שעת ייעוץ לחברות
350-700 ש"ח
ייצוג מול רשויות המס
350-700 ש"ח (המחיר לשעה)
בדיקות כדאיות כלכלית טרום השקעה
3,000-10,000 ש"ח
דוח הצהרת הון
900-1,900 ש"ח
סגירת תיק במס הכנסה סגירת חברה סגירת עסק עוסק פטור סגירת עוסק מורשה
800-1,900 ש"ח (המחיר לשעה)
טיפול בעיקולים, טיפול בקנסות מס הכנסה ומע"מ, טיפול בקנס עבור אי הגשת דוחות בזמן, עיקולי חשבון בנק, נכסים, עיקולים עבור צד ג.
500-850 ש"ח
להצעת מחיר אמיתית ממשרדי רואי חשבון מומלצים באתר כמה עולה מבית שירות 10, נא למלא את טופס בקשה להצעת מחיר כאן בדף.
כל מי שמצוי בתחום העסקים, החל מהעוסק הזעיר ביותר ועד מנכ"לי חברות ענק ותאגידים, חולמים רק על דבר אחד: מציאות בה יוכלו לעסוק רק בפיתוח העסק מבלי להתעסק בכל "הניירת" והדו"חות אותם דורשת המדינה לניהול העסק.
אצל רבים מאיתנו נתפסת אותה "ניירת" (גם אם היא במחשב) כדבר מה מכביד, מקשה, מסיט מהמטרות האמיתיות ואפילו מאיים.
אבל כמה טוב שיש אחרים, אנשים שה"ניירת" הזו בדיוק היא תפקידם. הם למדו זאת לא מעט והם בקיאים בה היטב. קוראים להם רואי חשבון. ביניהם יש כאלה שבדיוק כאן רואים את הייעוד שלהם בחיים. אם רק תתנו להם לטפל לכם ב"ניירת" הם יראו בכך אתגר, פתח ליצירתיות ועניין רב ויפנו לכם את כל הזמן שבעולם להתרכז בדברים המעניינים אתכם. לאחד כזה קוראים רואה חשבון טוב ומקצועי.
רואי חשבון טובים הם אמנם נדירים אך בהחלט קיימים. במדריך זה נקבץ את המידע שיסייע לך למצוא רואה חשבון מומלץ וטוב עבורך בעידן האינטרנט.
אבל לפני שנפנה לחיפוש רואה החשבון המתאים בדיוק לך ולעסק שלך, כדאי שנבין קודם מה עושה רואה חשבון.
בשנת תשט"ו, 1955, הוסדר "חוק רואי החשבון", אשר הסדיר את מקצוע ראיית החשבון במדינת ישראל.
בחוק זה הסמיך משרד המשפטים את לשכת רואי החשבון להעניק רישיונות ראיית חשבון לעיסוק במקצוע.
לשכת רואי החשבון הינה גוף סטטטורי אשר בסמכותו לערוך מבחנים, ומדדים אחרים, להענקת רישיון לעיסוק בתחום. פעמיים בשנה עורכת הלשכה מבחני רישיון. רוב הניגשים הם בוגרי מכללות ואוניברסיטאות בהן נלמד המקצוע ובעלי תארים אקדמיים בתחום.
הלימודים מתרכזים בתחומי הכלכלה, המשפטים ומנהל עסקים. מי שעומד בהצלחה במבחנים (המונים כ-15 בחינות שונות) נדרש בעוד שנתיים התמחות (סטאז') כדי לקבל את הרישיון המיוחל. זוהי הכשרה ארוכה וקשה, מהמורכבות במשק, שאינה מתאימה לכל אחד. ולא בכדי.
רואה חשבון מוסמך הוא למעשה אדם שהן המעסיק שלו והן המדינה יכולים להיות סמוכים ובטוחים שידע לטפל בנושאים פיננסיים באופן המוקפד ביותר והאמין ביותר.
כדי לקבוע את כשירותו של עסק (או התארגנות שלא למטרות רווח), וכדי לוודא גביית מס הוגנת ושיוויונית, קבעה המדינה סטנדרטים, חוקים וכללים שונים.
הדרך ליישמם היא על ידי דיווח סדיר לרשויות המדינה על התנהלותו של הגוף בתחום הכספי. הדיווח נעשה באמצעות דו"חות וטפסים מטעם מדינת ישראל.
תפקידו של רואה החשבון הוא לבצע ביקורת אחר הדו"חות הללו, לבקר אותם ולאשר אותם בחתימתו. בהמשך מאמר זה נסקור את מגוון התחומים ואת שירותי הנהלת חשבונות אותם מספק רואה החשבון.
• פתיחת עוסק מורשה – מיסים: אף אחד לא אוהב מיסים ובטח לא את מס הכנסה, אבל כולנו מבינים ששום מדינה מתוקנת לא תצליח להתקיים בלעדיהם. רואה חשבון טוב יפלס לך את הדרך בעולם המבלבל הזה של המיסים, ויסיר את ההתעסקות החשבונאית מעל גבך. אם רק עתה התחלת את צעדיך הראשונים בעולם העסקים ופתחת את העסק שתמיד חלמת עליו, זה הזמן לחפש רואה חשבון לעסק קטן.
הוא ילווה וידריך אותך בתחילת הדרך. ראשית הוא יברר איתך מהן ההכנסות הצפויות מהעסק. באם ההכנסות אינן עולות על רף מסוים, אותו קבעה המדינה, יתכן ומגיע לך מעמד של עוסק פטור, הפטור מגביית מס ערך מוסף בגין ההכנסות מהעסק. רואה החשבון ילווה אותך בכל ההליכים הפרוצדוראליים להכרה בפטור המגיע לך. באם ההכנסה גבוהה יותר, אתה במעמד של עוסק מורשה ויש לפתוח לך את התיקים המתאימים אל מול רשויות המס.
רואה חשבון טוב הוא גם מומחה לענייני מיסים ומספק שירותי ייצוג מול מס הכנסה ומע"מ. ככזה הוא ילווה באופן אישי בעסק שלך את כל הקשור לתחום ניהול ספרים, תכנון מס, וכמובן הגשת דוחות למס הכנסה ומע"מ. הוא ייעץ לך אם בין ההוצאות של העסק שלך יש כאלו היכולות להיחשב הוצאה מוכרת ולהקל בכך על תשלומי המס שלך.
• הכנת דוח שנתי – כל עוסק מורשה בישראל מחויב על פי רשויות המס להגיש בסוף שנת המס דוח על כל הכנסותיו.
הדוח השנתי חייב לשאת חותמת של רואה חשבון מוסמך. על פי הדוח השנתי יכולה רשות המיסים להיווכח אם נגבה במהלך השנה יותר או פחות מס הכנסה ממה שהכניס העסק בפועל ואם מגיעות לו אחת מהטבות המס המעוגנות בחוק. לכן, בהגשת הדוח השנתי באה לידי ביטוי מלוא מיומנותו, ניסיונו ואמינותו של רואה החשבון וביכולתו להצביע על כל הטבות המס להן בעל העסק זכאי ולדאוג שהוא אכן יקבל אותן.
• רואה חשבון לחברה – חברה גדולה, חברה בע"מ המעסיקה מספר עובדים, זקוקה לליווי צמוד של רואה חשבון. חלק מהחברות מעדיפות להעסיק רואה חשבון בין כותליהן, לרוב תחת ההגדרה של מנהל כספים. חלקן יעדיפו את שירות חיצוני של משרדי רואי חשבון לחברות ועסקים. חברה בע"מ מחויבת לעשות הנהלת חשבונות כפולה דבר אשר מצד אחד עושה הרבה סדר בניירת אך מצד שני גם מייקר את מחיר שירותי הנהלת החשבונות.
באם מדובר בחברה המנסה לפרוץ באמצעות סטארט-אפ, רצוי לשכור את שירותיו של רואה חשבון מומחה סטארט-אפ, שיהיה בקיא בכל מה שיכולה לסייע לך המדינה כדי להזניק את העסק, יסייע בהגשת הדוחות למשקיעים והצהרות הון ויוכל גם לייעץ בכל מה שקורה בעולם הגדול בתחומי המס והפיננסים.
רואה חשבון לחברה ממונה על בניית דוח תזרים מזומנים של החברה, וכן על כל הנוגע בתחומי ייעוץ חסכון לפנסיה עבור העובדים, ייעוץ לגבי קרן השתלמות לעובדים הזכאים לכך וכן תכנון קרן השתלמות בעת הצורך, תכנון חסכון לפנסיה עבור העובדים וכדומה.
עליו להיות בקיא בכל הקשור לנקודות איזון, בניית תקציב ועמידה ביעדים תקציביים.
אין זה מוגזם כלל וכלל לומר כי רואה החשבון של החברה הוא יד ימינו של המנכ"ל ורצוי מאוד שהמנכ"ל לא ימהר לבצע מהלכים משמעותיים בחברה מבלי לשמוע את חוות דעתו של רואה החשבון שלה.
לשם כך כדאי תמיד לערוך סקר שוק. לשאול ולברר בקרב מכרים לגבי משרדי רואי חשבון מומלצים.
בשלב זה כדאי להעמיק ולהתקשר לאלה שאודותיהם שמעת את השבחים הרבים ביותר. לקבוע עם הבעלים פגישה אישית. אין ספק כי כך תוכל להתרשם באופן הטוב ביותר.
חשוב מאוד שתחוש בנוח מול רואה החשבון בו אתה בוחר. שתוכל להסתכל בעיניו ולהרגיש שמצאת אדם אמין, מכיוון שבהמשך זה יהיה האדם עימו תצטרך להתייעץ לעיתים קרובות למדי באחד הנושאים החשובים ביותר לכל אדם. לא, זה לא חשוב כמו משפחה, או כמו בריאות או אהבה, אבל הנושא הכספי מבטיח לך ולעובדיך עורק של חיים, פרנסה ואיכות חיים, ובזה אין איש יכול לזלזל.
למי שמתקשה לבחור רואה חשבון מתאים לעסק, כאן באתר כמה עולה ניתן לקבל הצעת מחיר בקליק ממשרדי ראיית חשבון מומלצים ע"י גולשים כמוכם שבחרו רואה חשבון דרך אתר כמה עולה, באתרנו רואי חשבון שמלווים אותנו מספר שנים וקיבלו חוות דעת גבוהה כך ששווה למלא טופס בקשה להצעת מחיר ולפחות לשמוע מה יש להם להציע, זה לא עולה לך כסף...
תלוש השכר אינו עוד "לוקש" - נייר צר וארוך, אשר הפרטים הכתובים עליו אינם ברורים במיוחד למקבל.
על פי תיקונים 24 ו- 25 בחוק הגנת השכר, שנכנסו לתוקפם בתאריך: 1.2.2009, על המעביד חלה חובת רישום מדויק ומפורט של ימי העבודה ושעות העבודה של כל עובד בתלוש השכר שלו, כך שהעובד יוכל לקרוא ולהבין את הרכב המשכורת אותה קיבל.
בכדי שאפשר יהיה לתת לכל עובד את תלוש השכר האישי המותאם, על פי כללי החוק, ארגונים רבים פונים אל חברות חיצוניות לשם הפקת תלושי שכר לעובדיהן.
הפקת תלושי שכר איננה חלק מהמיומנות של מנהל חשבונות. חשבות שכר היא חלק ממקצועו של רואה חשבון, אשר עבר את בחינות לשכת רואי החשבון בישראל, והתמחות מתאימה. חשב השכר חייב להיות בקיא בכל החוקים, על הדקויות שבהם, בהקשר של שכר V עובדים במשק.
לא כל חברה קטנה יכולה להחזיק ברשותה רואה חשבון אשר יוכל לדאוג לתלושי השכר של כל העובדים בחברה מידי חודש בחודשו, ולכן, בתי עסק קטנים פונים אל חברות אשר מתמחות בכך, חברות המציעות שירותי הפקת תלושי שכר לעובדים.
יש היום תוכנות רבות שנותנות מענה טוב ונכון לצורך הפקת תלושי שכר, יחד עם זאת, את המידע הנחוץ צריך להזין איש מקצוע בתחום, ויש להתאים את התוכנה לכל חברה בנפרד, על פי סוג העבודה שמבצעים העובדים, ועל פי הנתונים הנאספים לגביהם.
על העובדים לקבל את תלושי השכר בכל חודש, כאשר המשכורת משולמת עד התשעה בחודש העוקב, ואלה מבטיחים שהעובדים מקבלים את הזכויות הסוציאליות המגיעות להם.
בנוסף, הפקת תלושי שכר צריכה להכיל מידע רב לעובד: משכורת הבסיס, גמול עבור שעות נוספות, מספר השעות ואחוז התשלום עליהן (125%, 150%, 200% וכו'). כמו כן, דמי נסיעה, דמי הבראה בזמן המתאים, ימי חופשה שנפדו וימי חופשה שעומדים לזכות העובד ועוד.
חברה מקצועית גם מפיקה את טופס 106 לכל עובד אחת לשנה, בזמן הנדרש. בחברות רבות, שעון הנוכחות מזין את הנתונים באופן ישיר לתוכנות המפיקות את תלושי השכר.
גם בתחום משרד רואה חשבון השוואת מחירים היא מומלצת. תגלה כי גם בתחום ראיית החשבון עלות אינה אחידה וקיימים פערים משמעותיים, ואין שום סיבה שלא תמצאו רואה חשבון שהוא גם מקצועי וגם גובה מחירים הוגנים עבור שירותיו. לכן בפגישה האישית אל תתביישו לשאול כמה עולה רואה חשבון, ובהתאם לכך תכלכלו את צעדיכם.
רואה חשבון טוב יוכל לסייע לך בכל אזור בארץ. הוא יהיה בקיא גם בתחום הארנונה לעסקים ואם קיימות הטבות מס מיוחדות לתושבי האזור. היום בעידן האינטרנט אין צורך לבקר את משרד רואי החשבון כל חודש ולכן אין זה משנה מהו המרחק הגיאוגרפי בניכם, רואה חשבון בתל אביב או במרכז, כדין רואה חשבון בירושלים. כנ"ל לגבי רואה חשבון בצפון או בדרום, כותב שורות אלה גר בבאר שבע ומעסיק רואה חשבון מתל אביב מעל 10 שנים. מומלץ לשכור את שירותיו של רואה חשבון שיש לכם איתו כימיה טובה.
מחירי שירות של רואה חשבון משתנים באופן תדיר ולכן המחירון המומלץ הוא בעיקר אינדקצייה למחירי השוק בישראל, כאן באתר כמה עולה ניתן לקבל הצעות מחיר אמיתיות ומחייבות ממשרדי רואי חשבון מומלצים ע"י גולשי האתר, לצורך כך יש למלא את טופס הבקשה להצעת מחיר ורואי חשבון מובילים מאזור מגוריכם יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעת מחיר לא מחייבת.