×


תפריט נגישות

מחירון פיקוח בנייה

מחפש לדעת כמה עולה פיקוח בנייה?

כמה עולה פיקוח בנייה?

כמה עולה

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון פיקוח בנייה מעודכן לשנת 2019 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : איך לבחור מפקח בנייה בעידן האינטרנט?

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של מפקחי בנייה בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

חוסכים לך זמן וכסף!

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש מפקח בנייה, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 מפקחי בנייה יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

סוגי שירותי פיקוח בנייה

מחירון מומלץ

מחירון פיקוח בנייה עודכן בתאריך 02.07.19

ט.ל.ח

 

טווחי מחירים


ביקור חודשי של מפקח בנייה באתר בניה
750-850 ש"ח

שני ביקורים בשבוע של מפקח בנייה באתר בניה
6,000-7,000 ש"ח

שלוש ביקורים בשבוע של מפקח בנייה באתר בניה
9,000-10,000 ש"ח

ארבעה ביקורים בשבוע של מפקח בנייה באתר בניה
12,000-13,000 ש"ח

חמישה ביקורים בשבוע של מפקח בנייה באתר בניה
15,000-16,000 ש"ח

 

איך לבחור מפקח בנייה בעידן האינטרנט?


למה דרוש ומומלץ להשכיר את שירותיו של מפקח בנייה?

אם אתם מעוניינים לבצע פרויקט בנייה מכל סוג שהוא- בין אם מדובר על בניית בית פרטי, בניית בית לצורך השקעה, פרויקט פינוי בינוי, שיפוץ בית, תמ"א 38 או כל פרויקט אחר אשר עוסק בתחום הבנייה, יהיה עליכם לפנות אל בעל מקצוע מנוסה אשר ינהל את הפרויקט באופן נכון ויעיל ובעל המקצוע הנחוץ במקרה זה הינו מפקח בניה מוסמך.

באמצעות מפקח בניה מקצועי לא ישכח אף פרט, ואנו- שבמרבית המקרים לא ממש מבינים בתחום ובעבודה שיש לבצע, לא נמצאים בבית במשך מרבית שעות היום, לא מכירים בעלי מקצוע רבים, לא יודעים כיצד לעבוד איתם כצוות ולא יכולים לפקח על הפועלים נוכל להמשיך בסדר יומנו ללא חששות ודאגות שכן מפקח הבנייה "ינצח" על המבצע ויתאם בין העובדים.

 

פיקוח בנייה – לשמור על סדר העבודה של כל העובדים

 

המשתתפים בפרויקט הבנייה יהיו אנשי המקצוע, קבלן בנייה, השרברבים, הנגרים, הצבעים, טכנאי החשמל וכו'- כל אלו יעבדו תחת פיקוחו של הקבלן אשר יקפיד על עמידה בתקנים ושמירה על לוח זמנים בעבודות הפרויקט, יפקח על קצב העבודה, יהיה אחראי על התקציב, יבדוק האם קיימים ליקויי בנייה ואם כן- יטפל בהם, יבצע פיקוח על תוספות בניה, יקפיד על שמירה נגד חריגה ממפרטים והוראות יצרן, ידאג לבצע סגירת חוזי עבודה מול בעלי מקצוע, יבדוק את חומרי הגלם ויוודא כי הם איכותיים, יבדוק כל שלב במהלך ההתקדמות ולא יאפשר לעובדים להתקדם לפני שקיבלו אישור, יפתור בעיות במהירות, יספק הסברים לקבלנים, יבצע בדיקת רטיבות, בדיקת סדקים, בדיקות איטום, בדיקת קונסטרוקציה, ידאג לביצוע פיקוח על תנאי ההעסקה של פועלי הבניין וכן פיקוח על בטיחותם של פועלי הבניין, ידאג לביצוע איתור ליקויי בניה, נזילות בצנרת, נזקי רטיבות בקירות ובתקרה, עובש בקירות ועוד. בקיצור- הרבה מאוד עבודה.

 

פיקוח על שיפוץ דירה, פיקוח של שיפוץ בתים וכן פיקוח על שיפוץ בניינים הינו עסק משתלם

 

ליווי לקוחות בתהליך בניית וילה או בית צמוד קרקע אינו רק הכרחי, הוא גם משתלם מבחינה כלכלית משום שבעזרת מפקח הבנייה ניתן לחסוך זמן ועלויות של חומרים ואיכות חומרים. מעבר לזאת מספק המפקח ייעוץ בנוגע לכל שלבי הבנייה, יכול לערוך השוואת מחירים בין הקבלנים, הוא אחראי על הבדיקה ומתן האישור של כתב כמויות ועוד.

 

הסכם פיקוח בנייה


העסקת הקבלן דורשת חוזה מסודר וקיימים כמה סוגים של חוזים: ראשית, ניתן לכתוב חוזה בהתאם לכמות העבודה, כלומר- בהתאם לעבודות המתבצעות, עבודות אלו יכולות להיות שטח הקירות, אורך הצנרת, מספר הפתחים וכו'- כל אלו ירשמו בהתאם לכתב הכמויות אותו מכינים מתכנני הבנייה. במידה וישנם שינויים ניתן לשנות את המחירים.

אופציה שנייה תהיה לכתוב הסכם בהתאם לזמן העבודה- חוזה כזה יתחשב בכמות הכלים בהם משתמשים העובדים, כמות העובדים אשר ייקחו חלק בפרויקט וכו'. הסכם אשר נקבע בהתאם למשך העבודה הינו נוח לקבלן משום שעבודות הבנייה השונות תלויות ממגוון גורמים ולא על כולם הוא יכול לשלוט.

חוזה מסוג נוסף הינו הסכם פאושלי. חוזה זה כולל הצעת מחיר שנותן הקבלן. כדי להחליט מה יהיה התשלום הקבלן מקבל את תוכניות העבודה ולפיהן הוא קובע את עלות הבנייה. התשלום כולל את ניהול הסיכונים. במידה ותבחרו בהסכם פאושלי, יבקש הקבלן מחיר גבוה יחסית לשאר החוזים משום שהסכם זה לא יכלול הפחתות או תוספות כספיות גם אם יחולו שינויים בעבודה. במידה ותהיה ההערכה שגויה או במידה ויהיו סיבוכים עלול הקבלן להפסיד כספים, לכן כולל המחיר תשלום על תוספות ושינויים.

 

אילו פרטים יש לבדוק לפני בחירת הקבלן?


פיקוח בנייה זה לא צחוק – בדקו את הקבלן שלכם

משום שתפקיד הקבלן מהותי חשוב לבצע את הבחירה הנכונה וכדי להפחית סיכונים יש לבדוק כמה פרמטרים מרכזיים.

ראשית, יש לבדוק האם מדובר על קבלן אמין. קבלן אמין יהיה קבלן רשום וחבר בארגון הקבלנים, קבלן אשר חבר בארגון הקבלנים יהיה מחויב לעבוד בהתאם לאמנת הארגון וימצא תחת הפיקוח של מנגנון הבוררות אשר פועל כמו בית דין משמעתי. הקבלן הרשום יחזיק ברישיון של קבלן. את הרישיון ינפיק רשם הקבלנים ועליו להיות מעודכן ולהכיל את כל ההרשאות שניתנו לקבלן. שנית, יש לבדוק מהו הסיווג של הקבלן ומהם הסכומים מהם אסור לו לחרוג.

הפרט השלישי שיש לבדוק הוא הביטוח והאחריות. על הקבלן להחזיקה בפוליסה של קבלנים. על הפוליסה להתאים לעבודתו ולהכיל צד ג'. כמו כן, צריכה הפוליסה להכיל חבות מעבידים ועליו להתחייב להעסיק עובדים בהתאם לתקנות ולהיות אחראי לכל נזק אשר עלול להיגרם לו או לעובדיו. כמו כן, חשוב לבחור בקבלן מנוסה אשר ביצע עבודות שונות, עובד עם מגוון בעלי מקצוע ומתמחה בסוג הפרויקט שלכם. ניתן לבדוק את העבודות שביצע על ידי ביקור באתרי בנייה בהם עבד.

נוסף על כך, יש לבדוק האם הקבלן עובד לפי לוח זמנים מסודר, מעורב בנעשה באופן יומיומי, פותר בעיות באופן יעיל ועוד. פרט נוסף שיש לבדוק הוא האם יש לקבלן חוסן כלכלי, כלומר – האם הוא יכול לשלם לעובדים בלי לקבל תשלומים מראש ויש להבהיר בחוזה כי אחרי כל שלב של עבודה יקבל הקבלן את סכום הכסף עבור העבודה שבוצעה. מעבר לפרטים הללו יש לבחור בקבלן אשר מתקשר בצורה טובה ומבין את הצרכים שלכם, לכן רצוי לדבר עם הקבלן על הציפיות שלכם בנוגע לעבודה.

 

איך לאתר את הקבלן המתאים?


אם אתם מעוניינים לבצע עבודת בנייה יהיה עליכם למצוא מפקח בנייה. תוכלו לאתר את המפקח בדרכים שונות. ראשית- תוכלו לפנות אל החברים, הקרובים, בני המשפחה או הקולגות שלכם ולבקש מהם להמליץ לכם על מפקח בנייה איכותי. סביר להניח שתקבלו מידע רב על מפקחי הבנייה משום שאנשים רבים נעזרים בשירותיהם.

אופציה נוספת אשר תסייע לכם למצוא מפקח בנייה איכותי תוכל להתבצע על ידי חיפוש באתרי האינטרנט. תוכלו להקליד את המשפטים: " מפקח בניה מומלץ", "מהנדס בניה המלצות" או "הנדסאי אזרחי" ותמצאו מגוון אתרים אשר מספקים מידע על מפקחי בנייה. כדי לבצע בחירה נכונה יהיה עליכם לבדוק את המפקחים (אינכם צריכים לבדוק את כל המפקחים- לא צריך להגזים אך בהחלט חשוב לבדוק כמה מהם).

בעת הבדיקה בחנו את הוותק והניסיון של כל מפקח, בדקו עם אילו אנשי מקצוע הוא עובד, בעלי המקצוע יכולים להיות- אדם אשר מתמחה בתחום שמאות ליקויי בנייה, נגרים, חשמלאים, אדריכלים וכו', בדקו האם הוא עומד בלוחות הזמנים, האם הוא דואג לעובדים שלו, האם הוא אדיב ותקשורתי, מהי עלות מפקח בניה ועוד. כדי לדעת האם המחיר שגובה המפקח הינו נמוך, גבוה או ממוצע, רצוי להקליד את המשפט:" מפקחי בניה השוואת מחירים" בשורת החיפוש. בצורה זו תוכלו להבין מהם המחירים הממוצעים שגובים מפקחי הבנייה עבור העבודות השונות.

נוסף על כך תוכלו לגלוש בפורומים אשר עוסקים בתחום פיקוח בנייה. תוכלו להקליד את המשפטים: "בדק בית פורומים", "מפקחי בנייה המלצות פורום" ועוד. בפורומים תוכלו לקבל המלצות על מפקחי בנייה שונים. הגולשים יוכלו להמליץ לכם על מפקח בניה בצפון, מפקח בניה במרכז או מפקח בניה בדרום. כמו כן, תוכלו לשאול את הגולשים שאלות רבות כמו למשל: "האם מפקח בנייה מבצע גישור בין בעלי מקצוע למזמין העבודה במקרים של תקלות וסכסוכים?", "מה עושה מפקח בנייה?", "כמה עולה שירות של מפקח בנייה?" "האם אתם מכירים מפקח בנייה תקשורתי ואדיב?" ועוד.

 

טיפים עבור הנדסת בניין


כל אחד יודע שהדעה שבאמת נחשבת בכל פרויקט נדלן היא זו של המהנדס. בדיקה הנדסית בתחילת הבנייה, במהלכה וגם לאחריה תמנע מכם עוגמת נפש רבה בעתיד. מהנדס מומחה יבדוק כי הכל בוצע כהלכה ושהמבנה יחזיק זמן לאורך שנים ולא יסכן בשום צורה את השוהים בו. אם אתם עומדים לפני הליך בניית בית כדאי לכם לקרוא את הדברים וללמוד על הנדסת בניין.

 

מה עושה מהנדס קונסטרוקציה?


כשמדובר על הנדסה אזרחית, לא ניתן להתחיל פרויקט ללא אישור מהנדס מומחה. במידה ותחליטו לוותר על השלב הזה, הרשויות יכולות להכיר בפרויקט כבניה לא חוקית ואפילו תאלץ אתכם להרוס אותו כליל. הסיבה שבגללה מהנדס בניין חייב להיות חלק מהתהליך היא כדי לשמור עליכם. המהנדס יאשר בתחילה את תכניות הבניה ויקבע האם החומרים מהם יבנה הפרויקט יאפשרו הקמת מבנה יציב ובטיחותי.

קבלן הבניה המנוסה ביותר לא יוכל לצאת לדרך ללא אישורו של מהנדס קונסטרוקציה. כשמתחילים פרויקט בניה יש להתחשב גם בתנאי השטח. מהנדס קונסטרוקציה ידע לחשוב כמה צעדים קדימה ולראות איך יראה הפרויקט גם בסיומו וכיצד הוא ישפיע על האנשים שישתמשו במבנה וגם על הסביבה הקיימת לידו.

 

ביקורת מבנים, מה עושים שם?

 

שלב הביקורת נערך מהליך סיום הפרויקט והוא למעשה נערך בכל מספר שנים. הסיבה שנעשית ביקורת מבנים היא גם כדי לבדוק את יציבות המבנה, וגם כדי למנוע היווצרות סדקים וחריצים בקירות. בחדרים אטומים כמו למשל מקלטים עלול להיווצר גז רדון שהשהייה בסביבתו אינו בריאה. ביקורת מבנים על בסיס של כמה שנים תאפשר לכם להיות בטוחים שאתם שוהים במקום בטוח.

 

מה זה בדק בית?


בסיומו של פרויקט בניה יש צורך לבדוק כי כל המערכות בבית פועלות באופן תקין. חשוב לשלול אפשרות של סכנה נשקפת לדיירי הבית ועל אחת כמה וכמה אם מדובר על בית עם ילדים. בשלב זה מתגלים ליקויי בניה הדורשים תיקון.

מומלץ לבצע בדיקת בית לפני קניה בסיוע אנשי מקצוע. לא תאמינו עד כמה בדיקת דירה חדשה תוכל למנוע מכם עוגמת נפש בעתיד. יש כאלה הנמנעים מבדק בית בשל העלות היקרה. חשוב לזכור כי מדובר בהליך מציל חיים. לכן בדיקות חשובת כמו בדק בית מחיר חסר משמעות.

 

יוצאים לעבודה


לאחר בחינת האתרים השונים, הגלישה בפורומים, קבלת העצות וההמלצות מהמשפחה, החברים, הקולגות והמכרים, שאלת השאלות החשובות וכו', תוכלו לקבל החלטה נבונה ולהתחיל את הפרויקט שלכם.

 

הבהרה

 

מחירי פיקוח בניה משתנים באופן תדיר ולכן המחירון המומלץ הוא בעיקר אינדקצייה למחירי השוק בישראל, כאן באתר כמה עולה ניתן לקבל הצעות מחיר אמיתיות ומחייבות ממפקחי בניה מומלצים ע"י גולשי האתר, לצורך כך יש למלא את טופס הבקשה להצעת מחיר ומפקחי בניה מובילים יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעת מחיר לא מחייבת.