×


תפריט נגישות

מחירון עורך דין קניין רוחני

 

 

כמה עולה שירות של עורך דין קניין רוחני?

כמה עולה

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון עורך דין קניין רוחני מעודכן לשנת 2023.

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של עורכי דין בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

 

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

חוסכים לך זמן וכסף!

 

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש עורך דין קניין רוחני, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 עורכי דין יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

 

סוגי שירות עורך דין קניין רוחני וטווחי מחירים

מחירון מומלץ

מחירון עורך דין קניין רוחני עודכן בתאריך 15.03.23

ט.ל.ח

 

כמה עולה שירות של עורך דין קניין רוחני?

 

ייעוץ ראשוני דיני קניין רוחני לפגישה אחת
100 – 500 ₪

 

ייעוץ דיני קניין רוחני כולל אפיון מסמכים
900 – 1,000 ₪

 

ייעוץ בתחום דיני עניין רוחני לעסקים
500 – 1,000 ₪

 

עמלת מומחה עורך דין קניין רוחני
- 10-15% מערך התביעה

 

מחירי רישום סימן מסחרי

 

הכנה וכתיבת חוות דעת בדיני זכויות יוצרים
900 – 1,000 ₪

 

עריכה והגשת בקשה לרישום
של סימן מסחרי כשאין התנגדות
800-900 ₪

 

כתב הגנה בפני התנגדות לרישום
של סימן מסחרי - 1,800-1,900 ₪

 

ייצוג בפני הרשם לסימני מסחר
800-900 ₪

 

מחירי תביעות כספיות

 

תביעה כספית עד סכום של 26,375 ₪
עד 15% מערך התביעה

 

תביעה כספית עד סכום של 107,217 ₪
עד 10% מערך התביעה

 

תביעה כספית עד סכום של 1,053,628 ₪
10%-3% מערך התביעה

 

פעולות נוספות של עורך דין לקניין רוחני

 

שליחת התראות להפרת זכויות יוצרים
250 – 300 ₪

 

כתיבת תצהיר זכויות יוצרים
400 – 500 ₪

 

הכנת כתב הרשאה
400 – 500 ₪

 

קניין רוחני

 

מאמר זה יעסוק בקניין רוחני ובאופן בו ניתן להגן עליו. כמו כן, נסביר מה אפשר לעשות במקרים של הפרת קניין רוחני.

 

הדבר הראשון שיש לדעת בהקשר של קניין רוחני הוא שישנן מגוון זכויות קניין רוחני ופעמים רבות אנשים אינם מבחינים בין הזכויות השונות.


מכיוון שרבים אינם מבחינים בין זכויות הקניין, הם אינם יודעים איך להגן על הזכויות שלהם.
"קניין רוחני" הינו שם כללי לזכויות רבות, כאשר ההגנה על כל זכות מתבצעת באופן שונה מהאחרת, אבל מה זה בעצם קניין רוחני? מייד ננסה להשיב על שאלה חשובה זו.

 

מה זה קניין רוחני?

 

קניין רוחני (Intellectual Property) ובקיצור: IP, כולל מגוון זכויות חוקיות שמספקות הגנה על נכסים שאינם בעלי קיום פיזי. במילים אחרות: מדובר על נכסים וירטואליים.


המונח "קניין רוחני" בעצם מאגד את הזכויות הרבות והמגוונות: סודות מסחריים, עיצובים, סימני מסחר, פטנטים, זכויות יוצרים וענפים ממוקדים, אשר יכולים להיות למשל: "זכויות שכנות", לדוגמה: זכויות שידור, זכות מבצעים או זכויות על זנים של צמחים.

 

דיני הקניין הרגילים מספקים הגנה על נכסים פיזיים, נכסים אלו כוללים למשל את הרכב, הארנק, הדירה או נכסים אחרים, בעוד דיני הקניין הרוחני מגנים על נכסים שאינם בעלי קיום פיזי.


מכיוון שישנו הבדל בין סוגי הנכסים, ישנו גם הבדל בין האופן שיש להגן על קניין רוחני ובין האופן שהקניין הפיזי מוגן. החוק המגן על הקניין הרוחני חיוני עבור כל אדם שיוצר יצירות שאינן פיזיות, יצירות אלו יכולות להיות למשל: משחק שאינו פיזי, אתר אינטרנט, תהליך או שיטה, רעיון, ציור, צילום, תוכנה, מוזיקה, סרטים, יצירות אומנות, ספרים, המצאה, עיצוב של מוצר ומילה או סמל שמזהים מוצר מסחרי.

 

ההגנות החלות על קניין רוחני מיועדות במיוחד לאלמנטים היצירתיים הקיימים ביצירות השונות, לרבות יצירות שיש להן אלמנטים מסחריים - דבר חשוב ביותר בעידן בו אנו חיים, בו האינטרנט נמצא במרכז חיינו וקל מאוד לאנשים להעתיק יצירות מהיוצרים.


ללא הגנה על קניין רוחני, עלולים היוצרים לסבול מגניבות רבות, וכדי להבטיח שהיצירות לא יועתקו, על היוצרים לבצע פעולות שונות שמיועדות לצורך הגנה על הקניין הרוחני שהם יצרו.
 

 

הזכויות המרכזיות של קניין רוחני


כפי שצוין - ישנן מספר זכויות מרכזיות של קניין רוחני, כאשר כל זכות מתייחסת לתוצר אחר ומגנה עליו.
ניתן לומר שהזכויות העיקריות של הקניין הרוחני הן: זכויות יוצרים, סימני מסחר, סודות מסחריים, גניבת עין, מדגמים, זכויות מבצעים ומשדרים ופטנטים.


להלן הסבר על הזכויות המרכזיות של הקניין הרוחני:


● זכויות יוצרים - זכויות יוצרים מספקות הגנה על שימושים מסוימים ביצירות.
לפי זכויות אלו, חל איסור על שימוש זהה באותן יצירות ללא הסכמתו של המחזיק בזכות. במידה שנעשה שימוש בניגוד לחוק ביצירה של אדם, יכול אותו אדם להגן על הזכויות שלו ולתבוע את המפר אותן. יש הרבה דרכים לתיעוד יצירות, אותן דרכים מסייעות ליוצר להגיש תביעות בגין הפרת זכויותיו.

 

● סימני מסחר - סימן מסחר הוא סימן שמסמל שירותים או מוצרים אותם מייצרים אדם או חברה או שאדם או חברה סוחרים בהם.


סימני מסחר יכולים לכלול סמל גרפי או אותיות או לשלב בין אותיות ובין סמל גרפי.
לזכויות סימני מסחר יש מטרות שונות - אחת המטרות של הזכויות הללו היא למנוע מצבים בהם קהל הלקוחות של היוצר מוטעה על ידי אדם או גוף שאינם מחזיקים זכויות בסימן המסחר.


את סימן המסחר יש לרשום אצל רשם סימני המסחר, כאשר יש לבצע זאת המדינה המתאימה.
חשוב לציין כי גם אם לא רושמים את סימן המסחר, הוא עדיין יהיה מוגן באופן חוקי, אך הדבר יהיה בעייתי יותר.
במידה שרושמים את הסימן ונעשה בו שימוש על ידי אדם או גוף שאינם מורשים לכך, הרי שאותו אדם או גוף מפרים את חוקי הקניין הרוחני. כמו כן, השימוש מתבצע בניגוד לפקודת סימני מסחר.
על ידי הגבלת השימוש בסימני מסחר ניתן לאפשר ליצרנים ולמוכרים לייצר לעצמם מוניטין ובידול מהמתחרים, בצורה זו הם יכולים לקדם את העסק או החברה שלהם, וזוהי המטרה הנוספת של זכויות סימני מסחר.

 

● סודות מסחריים - זכויות אלו אינן נחשבות לזכויות קניין רוחני קלאסיות. הזכויות משלבות בין הגנה פרקטית ובין הגנה חוקית. הסודות המסחריים הינם מידע בעל ערך כלכלי והם נשמרים בסודיות כדי למנוע מהמתחרים של העסק או החברה להשיג אותם.

 

● גניבת עין - גניבת עין הינה עילה נזיקית והיא מהווה חלק מדיני קניין רוחני. מדובר על סימן מסחרי אותו לא רשמו בהתאם לחוק, כאשר מבצע העבירה מנסה ליהנות ממוניטין שיצר לעצמו בעל השירות או המוצר על ידי הטעיית הציבור, כך שקהל הלקוחות סבור שהמתחזה הוא בעל השירות או המוצר.
ניתן להבין שגניבת עין גורמת לפגיעה בבעל המוניטין, משום שהיא משפיעה לרעה על המכירות שלו. במקרים בהם המתחזה אינו עומד ברמה של בעל המוניטין, הרי שהוא פוגע גם ברושם שבעל המוניטין הצליח ליצור לעצמו באמצעות עבודה קשה.


"היתרון" של מצב זה - בו מתבצעת גניבת עין, הוא שהמחזיק בזכות יכול לקבל פיצויים ממפר החוק גם אם הוא לא הוכיח שנגרם לו נזק עקב ביצוע העבירה.


החיסרון של המצב הוא שקשה מאוד להוכיח כי העבירה אכן בוצעה.

 

● דיני מדגמים - מדובר על זכויות המתייחסות לעיצובים של מוצרים תעשייתיים.


העיצובים יכולים להיות גנריים, אך הם גם יכולים להיות מיוחדים. במקרה שהעיצובים מיוחדים, יש צורך להגן עליהם, כך שגורמים אחרים לא יעתיקו אותם.


דיני מדגמים מספקים את ההגנה הזו.

 

כדי להגן על עיצוב, יש לרשום אותו בפנקס המתנהל כדין.

 

●  חוק זכויות מבצעים ומשדרים - זכויות משדרים ומבצעים הינן זכויות בהן מחזיק אדם שיצר יצירה או הפיק משדר טלוויזיה או תוכנית. על הזכויות הללו מגן חוק זכויות מבצעים ומשדרים, כך שהאדם המבצע הוא הבעלים היחיד של יצירתו.


ברוב המקרים יהיה הביצוע מחול, נגינה, שירה או משחק.


יש לציין כי ישנם מקרים בהם הזכויות אינן קבועות בחוק ושישנם מקרים בהם הזכויות הינן תוצר של הסכם.

 

● פטנטים - פטנטים מספקים הגנה על מוצרים או תהליכים, והם מונעים מצב בו אותם תהליכים או מוצרים ימוסחרו בלי שבעל הזכות נתן את אישורו לכך.


בעת רישום פטנט, נרשמת רשימת "תביעות", תביעות אלו מגדירות את ההמצאה שנמצאת תחת הגנה. במידה שישנם מוצרים שמקיימים את התביעות הללו, הם נחשבים כמפרים.
 

 

מה לעשות במקרה של הפרת קניין רוחני?


יצירות רבות הן פרי יצירתיות, מחשבה, עבודה קשה וכישרון, ומן הראוי שהיוצר יקבל את הכבוד הראוי לו, ירוויח מיצירתו ושיצירתו לא תועתק - דבר שעשוי לגרום לפגיעה ברווחיו ואף לגרום לעוגמת נפש.

 

על היוצר לתעד את יצירתו, כך הוא יוכל להבטיח שהוא האדם שמחזיק בזכויות היוצרים.


תיעוד היצירה הינו חשוב ביותר ויש לבצע אותו עוד לפני שאדם או גוף אחר מפרים את זכותו של היוצר.

 

כדי שבעל הזכויות יוכל לשמור על זכויותיו, עליו לתעד את כל תהליך היצירה באופן מדויק.


היוצר יכול לדוגמה לתעד את תהליך יצירתו על ידי שליחת מיילים לעצמו, במיילים אלו הוא יתעד את ההתפתחות של היצירה.


בנוסף, חשוב לתעד את היצירה באופן אובייקטיבי ולרשום את היצירה אצל רשם זכויות יוצרים.

 

במידה שהיצירה הוזמנה - כלומר אדם שילם כסף ליוצר, יש לייצר הסכם ברור בין המזמין לבין היוצר. ההסכם צריך להיות מנוסח באופן שיבהיר שכל זכויות היוצרים של היצירה שייכות למזמין ושהיוצר ויתר על זכויותיו. במידה שלא ייערך הסכם ברור שמבהיר את עניין הזכויות, עשוי המזמין לגלות שהיצירה אותה הוא הזמין אינה שייכת לו ושהוא לא יכול להגן עליה מפני הפרה של זכויות קניין רוחני.


בשני המקרים שצוינו - גם במקרה שהיוצר מעוניין לתעד את יצירתו ולרשום אותה אצל רשם זכויות יוצרים וגם במקרה השני - בו אדם מזמין יצירה מיוצר, חשוב לפנות אל עורך דין המתמחה בזכויות יוצרים, בצורה זו יהיה ניתן לבצע את הפעולות בצורה מדויקת ולמנוע טעויות.
 

 

פנייה אל עורך דין המתמחה בזכויות יוצרים

 

במידה שהתגלה כי אדם הפר את זכויות היוצרים של יוצר, חשוב שהיוצר יפנה אל עורך דין המתמחה בזכויות יוצרים ויתעד את ההפרות באופן אובייקטיבי ומלא.


את התיעוד על היוצר לבצע לפני שהוא פונה אל האדם או הגוף שהפר את זכויותיו.

 

חשוב מאוד לפנות אל עורך הדין לפני שפונים אל מפר הזכויות, כך, יהיה ניתן להגן על בעל הזכויות בצורה הטובה ביותר ולמנוע טעויות קשות.

 

פגישת ייעוץ חינם - עו"ד קניין רוחני

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.