כמה עולה מיחזור פסולת אלקטרונית ?
ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, בדף זה תמצאו מחירון עבור מיחזור פסולת אלקטרונית מעודכן לשנת 2019.
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של חברות למיחזור פסולת אלקטרונית בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
הבהרה חשובה : כרגע באתר כמה עולה אין אפשרות לבקש הצעת מחיר למיחזור פסולת אלקטרונית מאחר שאין לנו כרגע נותן שירות מומלץ בתחום.
המחירון המומלץ עבור מיחזור מתכות ופסולת אלקטרונית :
*** מחירי מיחזור מתכות ופסולת אלקטרונית משתנים בתדירות גבוהה ולכן המחיר הקובע הוא מחיר יום מסירת הפסולת.
מחיר מיחזור כבלי תקשורת
כבל חשמל 1-17 ₪ לק"ג
כבל חשמל נחושת 4-17 ש"ח לק"ג
כבל חשמל אלומיניום 0.5-3 ש"ח לק"ג
כבל תקשורת 4-8 ש"ח לק"ג
אלומיניום נקי – 3-6 ש"ח לק"ג
פרופיל אלומיניום נקי 3-6 ש"ח לק"ג
יציקות אלומיניום – 2.5-5 ש"ח לק"ג
עופרת : 3-5 ש"ח לק"ג
כסף – 800-1,200 ₪ לק"ג
נחושת 17-35 ** המחיר משתנה במהלך כל יום בהתאם לבורסת המתכות של לונדון
פליז ברזים – 9-15 ** ש"ח לק"ג
ברונזה – 9-16 ₪ לק"ג
נירוסטה 4.7 ש"ח לק"ג
רדיאטורים : אלומיניום + נחושת : 8-12 ש"ח לק"ג
נחושת + פליז : 8-16 ש"ח לק"ג
ממיר קטליטי 40-100 ש"ח לק"ג
מזגנים – 1.5-3 לק"ג , כולל מזגני בית , ש"ח לק"ג
מצברים – 1.5-2 ₪ לק"ג
ראשי אלומיניום לרכב 3-5 ש"ח לק"ג
לוח אם – 10-22 ₪ לק"ג
דיסק קשיח : 2-5 ₪ לק"ג
כוננים, צורבים, DVD
מעבד – 30-200 ₪ לק"ג
כרטיסי מסך : 0.5-1 ₪ לק"ג
קונקטורים – 3-8 ש"ח לק"ג
כבלים מחשב - 4-8 ש"ח לק"ג
לוחות אלקטרוניים של טלפונים סלולאריים 0.5-2 ש"ח לק"ג
מטעני פלאפונים 0.5-1.5 ש"ח לק"ג
כרטיסי סים ( SIM CARD )
ט.ל.ח
חברות גדולות המספקות שירותי תקשורת כמו בזק והוט משתמשות בכבלי תקשורת על מנת להעביר את נתוני התקשורת שלהם ישרות למשתמש הקצה. בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות בעשור האחרון במיוחד ברשת הכבלים והטלפון, נוצר מצב שבו ישנה תופעת כבלי תקשורת נטושים אשר קבלנים זורקים אותם לאחר השימוש בהם. תופעה זו מסוכנת לאיכות הסביבה בגלל שיש בכבלי תקשורת אלה חומרים אשר מזיקים לסביבה בעת שהם חשופים לפגעי מזג האוויר.
חשיבות המיחזור בנושא זה חשובה מאוד. כבלי תקשורת נושאים איתם חומרים כימים אשר לא מתפרקים בטבע בצורה איכותית לסביבה וכמובן שבצורה לא בריאה עבור בני אדם. מספיק כמות של 30 מילי גרם של נחושת לכל קילוגרם מגוף האדם עלול להזיק בצורה קטלנית.
נחושת: מתכת אדמדמה המוליכה חשמל וחום בצורה גבוהה ביותר. הנחושת משמשת לרוב בתעשיות החשמל ואלקטרוניקה בגלל היותה מוליך חשמלי בהתנגדות נמוכה. ניתן לייצר בעזרת נחושת חוטי חשמל, כבלי חשמל, מתגים ומנועים חשמליים.
סיבים אופטיים: מרכיב חשוב זה בכבלי תקשורת מאפשר העברת אור מקצה לקצה במהירות גבוהה ובמרחקים עצומים בטכנולוגיה פיזיקאלית הנקראת חזרה מלאה. שיטה זו מאפשרת העברת נתונים באמצעות העברת אותות חשמליים על גבי כבלי תקשורת הפרוסים לאורך אלפי קילומטרים.
פוליאסטר: סוג של תרכובת אורגנית כימית שנמצאת בתוך כבלי התקשורת.
פסולת של כבלי תקשורת מאחסנים במחסנים גדולים אשר שם מפרקים ומפרידים את חלקי הכבלים השונים וממיינים לתוך שקיות קטנות וגדולות בהתאם לגדול וסוג החומר, משם זה עובר ליישומים השונים של החומרים בהתאם לצורכי התעשייה.
רכיבי מחשב ומוצרי אלקטרוניקה שונים כוללים בתוכם רכיבים כימים רבים שאינם מתקלים בצורה איכותית לסביבה ויוצרים מפגעים תברואתיים רבים ברגע שלא מטפלים בהם כראוי.
מיחזור מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה חשובים מאוד לעניין שמירת איכות הסביבה. ההתפתחות הטכנולוגית המואצת בעשור האחרון יצרה מצב שישנם אין סוף מוצרים אלקטרוניים שיוצרים פסולת אלקטרונית רבה שחשוב למחזר או להשמיד את פסולת זו בצורה מבוקרת ואחראית על מנת לשמור על הסביבה שלנו. חברות מחשבים גדולות כגון: י.ב.מ, אפל, דל, מציעות שירותי מיחזור עבור מוצריהן וכך תורמות תרומה גדולה לפינוי הפסולת האלקטרונית בעולם כולו.
ציודי המחשב הרבים הינם התורמים העיקריים לפסולת האלקטרונית בעולם כולו. מצב זה יוצר בעיה חמורה לאיכות הסביבה בגלל שבמחשב ישנם חומרים רעילים רבים. לפני שאתם חושבים להיפטר מהמחשב הישן שלכם חשבו האם ניתן למכור או לתרום את המחשב, חשבו האם ניתן למסור אותו לגורמי מיחזור. פעולות אלה מצדכם יעזרו רבות לאיכות הסביבה של כדור הארץ.
מחשבים, מדפסות, מודמים, מכשירי פקס, מסכים, מכונות צילום, טלפונים סלולאריים, רכזות, מכונות כביסה, DVD, טלוויזיות, רדיו ועוד.
ישנם מיליוני טלפונים סלולאריים בשימוש במדינת ישראל ומידי שנה מאות אלפים מהם מסיימים את תפקידם התפעולי. נשאלת השאלה מה קורה עם אותם מכשירים? לאן הם נזרקים? האם ממחזרים טלפונים?
החומרים בהם משתמשים לייצור טלפונים סלולאריים ואביזריהם: עופרת, כספית, בריליום, ארסן, אנטימון, פלסטיק, אלומיניום ועוד. חומרים אלה רעילים מאוד ואף מסרטנים במידה ויישרפו בצורה בלתי מבוקרת ואף יחלחלו למי התהום שלנו. בגלל הכמויות הרבות של פסולת מסוכנת זו ישנה חשיבות מוגברת מצד מדינת ישראל וחברות הסלולאר לדאוג למיחזור יעיל של מוצרים אלה על מנת לשמור על איכות הסביבה שלנו.
בהחלט כן! ואף חובה לעשות כן. כל המוצרים הסלולאריים ואביזריהם כולל מחשבי כף יד וביפרים ניתנים למיחזור.
צוות כמה עולה מקווים שהצלחתם ללמוד על שירותי מיחזור פסולת אלקטרונית ולהבין את טווחי המחירים.
לכל בקשה או שאלה נשמח להשיב על שאלותיכם ולסייע לכם, אנא פנו אלינו באמצעות צור קשר כאן באתר ונשמח לעזור.
מאחלים לכם למצוא את נותן השירות המקצועי והאדיב באזור מגוריכם.