ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון טיפול בטחורים מעודכן לשנת 2020 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "הכל על הסעות בישראל."
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של טיפול בטחורים בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש מטפל בטחורים, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 מרפאות לטיפול בטחורים יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.
מחירון טיפול בטחורים עודכן בתאריך 06.09.20
ט.ל.ח
טחורים. לא נעים לדבר עליהם, אבל לחוות אותם זה הרבה יותר גרוע.
ההערכות הן כי 30-50 אחוזים מאוכלוסיית העולם תסבול בשלב כלשהו בחייה מהצרה צרורה הזאת.
הבושה היא האויב הגדול ביותר של ההחלמה, ולכן, כדאי לעזוב לרגע את ההסמקות וההתפתלויות, להיפטר מהבושה, כי אנחנו הולכים לדבר על טחורים, ושאר דברים לא נחמדים שמקורם בפי הטבעת, באופן הכי גלוי שאפשר וגם לסקור את סוגי הטיפול הקיימים. מוכנים?
כלי הדם המצויים בקרבת פי הטבעת (האנוס) קרויים כלי הדם הטחוריים. במשך מרבית חיינו הם מתנהגים כשורה ואנו לא נוטים לייחס להם חשיבות מיוחדת. אבל כשמשהו באזור זה משתבש, הוא יכול לגרום לרמות כאב ולסיוט מתמשך שקשה לתאר את עוצמתם ואת האופן שבו הם מערערים את שגרת היומיום.
הטחורים נוצרים כאשר, מסיבות שרובן עדיין לא מספיק ידיעות, כל הדם הטחוריים מתרחבים. ההתרחבות יוצרת כאב, גרד, ולעיתים דימום והפרשות. אולם לעיתים כלי דם מורחב יוצר קריש והוא חורג ממקומו, באופן המתואר לעיתים קרובות כעינב או כאשכולן ענבים. אלו הם הטחורים המוכרים לרובנו. והם כואבים, מ-אוד כואבים, והופכים כל הליכה להתפנות בשירותים למבצע מסובך.
טחורים פנימיים – מצויים בחלק הפנימי של הרקטום. התרחבות כלי הדם באזור זה לרוב אינה מכאיבה, מכיוון שזהו אזור עני בתאי עצב, אולם הוא גורם טחורים מדממים. חשוב מאוד לבדוק את מקור הדימום, מכיוון שהוא יכול לנבוע ממחלות מעי אחרות.
טחורים חיצוניים – מצויים על ומסביב פי הטבעת. זהו אזור המרושת בעצבים רבים, לכן היווצרות טחורים באזור זה מכאיבה מאוד.
המדע טרם פענח עד הסוף מה גורם לטחורים, ומדוע הם מופיעים לפתע, ומדוע דווקא אצל אדם זה ולא אצל אחר. אולם יש מספר השערות. הנטייה להיווצרות טחורים נוטה לעבור במשפחה, ולעיתים קרובות יש לה בסיס גנטי. יחד עם זאת הם עלולים להופיע גם אצל אדם שהטחורים לא נפוצים במשפחתו.
לרוב נוטים לייחס את הופעת הטחורים לאורח החיים: עמידה או ישיבה מרובה, אכילת מזון מעובד ועני בסיבים המעורר עצירות – כולם מסממני אורח החיים המערבי. ואכן, בתרבויות הקרובות עדיין לתרבויות העבר, הכוללות תנועה מרובה ואכילת מזון עשיר בסיבים, כגון פירות וירקות – הטחורים נדירים עד לא קיימים כלל.
תקופת ההריון היא תקופה מועדת לפיתוח טחורים. ההערכות היא שכ-50 אחוזים מהנשים ההרות סובלות מהופעת טחורים בהריון או לאחר הלידה. במהלך תקופת ההריון זו מופרשים בגוף האישה הורמונים שתפקידם להרחיב ולהרפות כלי דם וסוגרים כהכנה לקראת הלידה, וכתוצאה מכך נפגעים לעיתים קרובות גם כלי הדם הטחוריים. בנוסף נוצר הלחץ על האגן כתוצאה מהמשקל העודף, וגם הנטייה לפתח עצירות, האופיינית לנשים הרות רבות – אינה מועילה. הלחץ המופעל בעת ה"לחיצות" בלידה גורם לתופעת טחורים אחרי לידה להיות נפוצה מאוד בקרב היולדות הטריות.
אם יש לך גרד, נפיחות, כאבים בזמן עשיית הצרכים, או דימום באזור – סביר להניח כי אתה בשלבים שונים של פיתוח טחורים. טחורים חיצוניים קלים לאבחון, ולרוב האדם הסובל חש בהם במישוש. טחורים פנימיים, המתבטאים בדימום, קשים יותר לאבחון ויש לבדל אותם ממחלות אחרות הקשורות במערכת העיכול. לכן במקרה של דם בצואה או על הביגוד התחתון כדאי לגשת לרופא פרוקטולוג כדי לשלול מחלות מעיים אחרות.
טחורים אינם הבעיות היחידות האופייניות לאזור הרקטום, וכדאי לדעת את ההבדל בינם לבין "מכרים" בלתי חביבים אחרים העלולים להתפרץ באזור, כדי למנוע שגיאות באיבחון:
פיסורה אנאלית – פיסורה היא סדק המופיע בפי הטבעת, הגורם לקרעים בכלי הדם הזעירים, לדימום, גרד וכאב קשה, במיוחד בעת מתן יציאות. הבשורה הטובה היא: טיפול בפיסורה נחשב לקל יחסית.
האבחון אצל הרופא אינו מצריך פעולות חודרניות. גם הטיפול כולל בשלב הראשון בעיקר הוראות לשינוי בתזונה ובאורח חיים כדי ליצור יציאות רכות. חשוב להקפיד על הגיינת האזור ולהשתמש בבגדים תחתונים העשויים מחומרים טבעיים ונשמים ולהימנע מבגדים צמודים. טיפול מתקדם יותר כולל משחות מיוחדות לטיפול בפיסורה. במקרים נדירים וקשים יש צורך בניתוח (שגם הוא נחשב פשוט יחסית) הנותן מענה סופי, בדרך כלל, לתופעה.
מורסה – לעיתים מופיע באזור תהליך דלקתי הגורם להופעת שק מוגלה מורסתי. התהליך מלווה לרוב בנפיחות באזור ובחום גבוה. בדרך כלל נותנים טיפול באנטיביוטיקה, אולם כשזו אינה מועילה במלחמה במורסה יש לבצע ניקוז כירורגי של המורסה אצל רופא.
פיסטולה – הופעת נצור בפי הטבעת, לרוב לאחר ניתוח לניקוז מורסה. הפיסטולה גורמת להפרשת מוגלה כרונית ואיטית לאורך תקופה העלולה להיות ארוכה. אם התופעה נמשכת ניתן לטפל בה באמצעים כירורגיים הנחשבים לפשוטים בדרך כלל וכוללים זמן החלמה קצר.
הטחורים איתנו כבר שנים ארוכות ולכן כמעט כל אחד יכול לתת לכם טיפים מועילים יותר או פחות, וגם לא מעט עצות לתרופת סבתא.
טחורים: תרופות סבתא – בין התרופות העממיות הנפוצות לטיפול בטחורים: שתיית כף שמן זית בכל בוקר, מריחת שמן זית או שמן קיק על האזור, מריחת שום כתוש או בצל כתוש מעורבב עם דבש על האזור, להניח על האזור כדור צמר גפן ספוג במעט חומץ תפוחים ועוד. ועל זה נאמר: אם לא יועיל - לא יזיק.
גם לרפואה הטבעית יש מה להגיד בנושא, וכמה משיטות טיפול ביתי בטחורים אכן יכולות לחסוך את ההליכה לרופא. ביניהן: טבילה באמבט מים פושרים, וכמובן שינוי תזונה, המונע עצירות ויציאות קשות. תזונה המבוססת על מזון לא מעובד, ללא ג'אנק פוד ושתייה ממותקת ובמקומם הרבה פירות וירקות – עשויה להועיל מאוד. גם שתייה מרובה תורמת לא מעט. יש הרבה צמחי מרפא הידועים בהשפעתם הטובה על טחורים, וביניהם: מרווה, זרעי חרדל, גרניום, הממליס, החלק הלבן של קליפת הרימון ועוד. חלקם מיועדים לשימוש חיצוני וחלקם לאכילה או שתייה. לכל מרפא טבעי יש את השיטה שלו וכדאי להתייעץ וגם לשמוע את המלצתם של אנשים אשר נעזרו בתרופה טבעית זו או אחרת, ומצבם השתפר בעזרתה.
אבל במקביל לשיטות טיפול טבעי בטחורים, כדאי תמיד לפנות לרפואה הקונבנציונאלית, המציעה מגוון של טיפולים המתגלים בדרך כלל כיעילים. בשלב הראשון ימליץ לכם הרופא על טיפולים מקומיים להרגעת הסימפטומים, כגון משחה נגד טחורים או נרות מיוחדים. אם הללו לא יעזרו ניתן יהיה לעבור לשלבים הבאים. יתכן ויציעו לכם לעבור הזרקה לטחורים, הנחשבת כיעילה במקרים של טחורים פנימיים גדולים. בטיפול זה מזריקים לתוך הטחור חומר המכווץ את כלי הדם. הכיווץ יוצר צלקת המונעת את התפתחות הטחור ואת הדימומים. זוהי פעולה שלרוב אינה כואבת, אך יכולה לגרום לאי נוחות קצרת מועד כגון נפיחות ודימום קל. לעיתים יש לחזור על הטיפול לאחר פרק זמן.
קשירת טחורים הוא טיפול וותיק ומקובל בעולם הרפואה מזה שנים רבות, אשר באמצעותו קושרים, בעזרת מכשיר מיוחד, את הטחור באמצעות גומייה. הקשירה מונעת אספקת חמצן לכלי הדם והוא מתכווץ והגומייה נושרת מעצמה. זהו תהליך הנחשב ליעיל מאוד. לעיתים יש לחזור עליו לאחר מספר שבועות או חודשים.
באם כל אלה לא הועילו ניתן לבצע ניתוח המבוצע על ידי כירורג מומחה טחורים. בניתוח מסירים את הרקמה הנגועה בטחורים. זהו ניתוח וותיק, והצטבר ניסיון רב בביצועו. הוא נחשב בטוח יחסית וללא סיבוכים מיותרים. יחד עם זאת הוא מצריך תקופת החלמה בבית של כשבועיים שלושה, במהלכה סובל המנותח מכאבים בדרגות שונות ובקושי בעת היציאות. אולם, לאחר ההחלמה מהניתוח, ברוב המקרים איכות חייו משתפרת לאין ערוך.
הכל תלוי כמובן בדרגת החומרה של הטחורים. יש שסובלים מהתפרצויות טחורים לעיתים רחוקות בלבד ובדרגת סבל ואי נעימות שניתן לחיות ולתפקד עימה. במקרה כזה ניתן לטפל באמצעות שינוי אורח החיים והתזונה, טבילה באמבט פושר, לנסות קצת תרופות סבתא וטיפולים טבעיים, ולעיתים גם משחות או נרות להקלה – בהתייעצות עם הרופא כמובן.
מקרים יותר תכופים, מכאיבים ועקשנים דורשים כבר התערבות כגון הזרקה, קשירה ואף ניתוח. כל אלה מתבצעים בבתי חולים, אולם בהם, כידוע, התורים לפעמים ארוכים והטיפול יכול להיקבע לעוד חודשים רבים.
קיימים לא מעט מרפאות, מכונים ובתי חולים פרטיים המציעים את כל אלה, כשהם מבוצעים על ידי טובי המומחים. כדי לבחור מרפאה מומלצת לטיפול בטחורים כדאי להתייעץ עם מכרים ולברר לגבי טיפול מומלץ נגד טחורים. התרשמת ממרפאה מסוימת במיוחד? זה הזמן לקבוע פגישה אישית עם מומחה ולהתייעץ איתו לגבי הטיפול המתאים לך, זמן ההחלמה ותופעות הלוואי העלולות להיות לו.
גם לגבי טיפול טחורים השוואת מחירים היא חלק חשוב מהשיקולים בבחירת המרפאה הנכונה. אל תתביישו לשאול כמה עולה טיפול טחורים. ייתכן ותגלו שקיימים הפרשים משמעותיים בין המרפאות. כדאי אמנם לבחור במרפאה המציעה עלות הוגנת, אך אסור שזה יבוא על חשבון המקצוענות. חשוב להמשיך ולבדוק עד שמוצאים מרפאת מומחים אמינים, מיומנים ומנוסים במחיר הוגן. כי אמנם מדובר באיבר עליו נהוג לשבת, אבל כשהאיבר הזה כואב – אנחנו מוכנים לעשות הכל כדי שהוא יחלים ויחזור לתפקודו הרגיל.
מערכת העיכול שלנו משקפת באופן ישיר את מצבו של הגוף. כדי לבצע את מלאכת העיכול באופן תקין, הגוף צריך להירגע. לאחר כל ארוחה כבדה, מערכת העיכול נזקקת לכמות מוגברת של דם. בתהליך עיכול תקין המתבצע בזמן מנוחה, מחזור הדם מופנה אל הקיבה והעיכול מתחיל.
ידעתם שכדי לעכל את מה שאכלתם, צריכה הקיבה שלכם לדחוס ששה מטרים של מזון? שימו לב, ששה מטרים, זה האורך של המעיים. דמיינו לעצמכם פס ייצור של מכונה באורך ששה מטרים כשהדם הוא מה שמניע את המכונה במקום חשמל. עכשיו תארו לעצמכם שהבוס שלכם מבקש שתספיקו לייצר בדיוק את אותו הספק עם פחות חשמל. מה קורה אז? נוצרים חסימות. במיוחד בשלב האריזה בו יש צורך להוציא את הסחורה מפס הייצור. הצואה מגיעה אל המעי הגס כשהיא קשה ואינה מעוכלת כמו שצריך. קשה לה לעבור בצינורות. ובשל העובדה שמדובר בכמות גדולה יותר, הצורך להגיע אל השירותים הולך ומתגבר. מכיוון שמדובר בצואה קשה בכמות גדולה , הרקטום נמתח ייתר על המידה ונוצרים פצעים בפי הטבעת. פצעים אלו מתחלקים לפצעים פנימיים וחיצוניים. בשל העובדה שמדובר באזור מוצנע, ההחלמה של הפצעים הללו היא איטית יותר מאשר במקומות אחרים בגוף. זאת הסיבה שבגללה כדאי להימנע מהתופעה ולטפל בה באופן מיידי. אסור להזניח את הפצעים הללו מפני שהמצב עלול להתדרדר ולהחמיר באופן די מהיר.
אחד הגורמים העיקריים לפעילות לא תקינה של מערכת העיכול הוא לחץ. הלחץ גורם לנו לשכוח את עצמינו ולהזניח את הגוף שלנו. חשבו על הגוף שלכם כמו שאתם חושבים על האוטו שלכם. אתם לא תעמיסו עליו מסע ותתנו לו לנסוע ללא דלק. וככל שתלחץ על דוושת הגז חזק יותר, הדלק יגמר מהר יותר. כך אתם, בדיוק כמו האוטו שלכם מתנהלים. ככל שאתם לחוצים יותר, אתם לוחצים על דוושת הגז שמניעה אתכם בצורה חזקה יותר. הדלק שלכם נגמר ואתם מתחילים להרגיש עייפים יותר. כדי שתוכלו להמשיך לתפקד, הגוף מוותר על מערכות פחות חיוניות כרגע כמו מערכת העיכול וכך קורה שאתם מוצאים את עצמכם ביום בהיר אחד עם טחורים בפי הטבעת.
בשל העובדה שתופעת הטחורים נגרמת בעיקר מלחץ, לרפואה האלטרנטיבית יש שלל פתרונות שיוכלו לסייע לכם להפטר מהפצעים הטורדניים הללו אחת ולתמיד. הנה כמה דוגמאות:
1. דיאטת ניקוי רעלים: הרעלים המגיעים אל הגוף נוצרים לרוב מתזונה לקויה או תרופות להן אנו נזקקים מדי פעם. בתוך מספר ימים תוכלו לנקות את הגוף מכל הרעלים באמצעות דיאטת ניקוי רעלים. הדיאטה מתבססת על שתיית מיצים טבעיים העשויים לרוב מפירות, לצד אכילת מרק צח ומזון טבעי בכמות מועטה. לדיאטת ניקוי הרעלים השפעה מיידית על תופעת הטחורים, אך יחד עם זאת חשוב לזכור כי אין לבצע אותה ללא פיקוח רפואי צמוד.
2. אקופונטורה – דיקור סיני: לתורת הדיקור הסיני יש יכולת להשפיע על מחזור הדם ולהסדיר את מחזור הדם באברים בהם התגלה כי הוא אינו פועל באופן תקין. באמצעות דיקור בנקודות מרכזיות בגוף הנקראות מרידיאנים תוכלו להמריץ את הקיבה באופן מיידי ובכך לשחרר את הקיבה מהחסימות ולהפטר מהפצעים.
3. ניקוי הידרו קולוניק – בעבר קראו לזה שטיפת קיבה. היום אפילו מלכת אנגליה לא עוברת שבוע בלי טיפול אחד לפחות. מדובר בשטיפה עדינה של המעי הדק על ידי הזרמת מים חמימים. הטיפול מתבצע על ידי רופא. לאחר הטיפול מערכת העיכול תפעל באופן מהיר יותר. הצואה תגיע אל היעד בצורה מוסדרת, והפצעים ייעלמו כלא היו.