×


תפריט נגישות

כאבי שיניים

 

 

כל מה שצריך לדעת על טיפול בכאבי שיניים


טיפול בכאבי שיניים כמה זה יעלה לי? איזה סוג טיפול שיניים הכי מתאים לי?

ועוד תשובות לשאלות רבות שאנשים שואלים לפני שהם מחליטים איפה לעשות טיפולי שיניים.

ייעוץ טלפוני והצעת מחיר ללא התחייבות!

 

 

היום כבר אין צורך להשקיע זמן בחיפוש אחר מרפאת שיניים טובה, אתר שירות 10 בדק ומצא עבורכם מרפאות שיניים איכותיות ומקצועיות שקיבלו ביקורות חיוביות והמלצות ממטופלים ועכשיו גם אתם יכולים להינות מייעוץ מקצועי בחינם והצעות מחיר ללא התחייבות, מלאו את טופס בקשה להצעת מחיר ועד 3 מרפאות שיניים יחזרו אליכם טלפונית, בדרך זו תקבלו תשובות לשאלות וגם תעשו השוואת מחירים.

 

כאבי שיניים מה עושים? ואיך להימנע?

 

מהן הסיבות אשר גורמות לכאבי שיניים?

שיניים כואבות עשויות להוציא כל אדם מדעתו וכאשר אנו חשים כאב בשיניים אנו רק רוצים להפסיק אותו. הבעיה מחריפה כאשר האדם הסובל מפחד מרופא שיניים.

חרדה מטיפולי שיניים עשויה לגרום לאדם לדחות את ההגעה לטיפול וכתוצאה מכך הכאב רק מחמיר.

כאבי השיניים עשויים להיות תוצאה של מגוון גורמים.

הגורמים המרכזיים הינם: חורים בשיניים שאינם מטופלים והופכים לחור גדול אשר גורם להופעת כאבי שיניים אחרי אכילת מתוק או כאבי שיניים בשל רגישות לקור.

כמו כן, עשוי הכאב להיות תוצאה של דלקת בשן- במידה ויש חור בשיניים והוא לא מטופל באופן מיידי עשוי להיווצר זיהום בשן או דלקות- לרבות דלקות שגורמות להופעת כאבי שיניים חזקים באמצע הלילה.

כאשר הדלקת קשה היא עלולה להתפשט לחניכיים, לצור דלקת בשן בינה, דלקת בשן טוחנת או דלקת בשן בריאה שנמצאת בסמוך.

גורמים נוספים אשר עשויים להוביל לכאבים הינם: צמיחת שן בינה (לפעמים הרופאים מחליטים לבצע עקירת שן בינה) או שן סדוקה- ישנם מקרים בהם אנשים מרגישים כאב שיניים עקב קבלת מכה בשן.

כמו כן, יכולים להופיע כאבי שיניים חזקים לאחר טיפול שיניים, כמו למשל- הופעת דלקת לאחר טיפול שורש, כאב שיניים לאחר טיפול הלבנת שיניים, כאב לאחר טיפול עקירת שן, כאב לאחר טיפול שורש מורכב וכו'.

מעבר לזאת, יש סיבות אחרות של כאבי שיניים אחרי טיפול אצל רופא שיניים- יש אנשים שחשים כאבי שיניים אחרי שיננית, כאב שנגרם בעקבות סתימה נפלה מהמקום ועוד.

דרכי טיפול מומלצות נגד כאבי שיניים – איך להימנע?

 

כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקת שיניים שגרתית?

הדרך הטובה ביותר להימנע מכאבי השיניים היא להקדים תרופה למכה ולשמור על היגיינת הפה.

בצורה זו יהיה ניתן למנוע כאב שיניים מציק כזה שבא והולך, דלקת שיניים, חור בשן, עששת בשיניים ועוד.

שמירה על השיניים תכלול בדיקות שגרתיות.

בדיקות אלו יבוצעו כל חצי שנה- באמצעות הבדיקות יהיה ניתן לזהות את הבעיות ולפתור אותן לפני שיגדלו ויגרמו לכאבים. כמו כן, חשוב מאוד לצחצח שיניים. יש להקפיד על צחצוח שיניים נכון לפחות פעמיים במהלך היום, לאכול מזון בריא ולהשתמש בחוט דנטלי.

טיפולים בכאבי שיניים כוללים טיפול בבעיה עצמה וטיפול בכאב שהיא גורמת.

כדי להפחית את הכאב ניתן לקחת משכך כאבי שיניים כמו למשל- אדוויל, אדקס, נורופן וכו'. במידה ורגישים לתרופות הללו ניתן לקחת אופטלגין, אקמול ועוד. כמו כן, ניתן להשתמש בחומרים מאלחשים כמו למשל: בנזוקאין או קנקה- אפשר למרוח אותם על המקום בו מורגש כאב.

לאחר המריחה תורגש הקלה במהירות. מעבר לזאת, ישנן תרופות סבתא לכאבי שיניים- ניתן להשתמש בשן שום ולהניח אותה על גבי השן הכואבת, אפשר להרתיח כוס מים, לשים בה עלי אורגנו ולשטוף בהם את הפה, אפשר להניח קרח על השן הכואבת, ניתן לטבול כדור של צמר בברנדי ולהניח על השן שגורמת לכאב (מתאים רק למבוגרים) ואפשר לנגוס בבצל עם השן הכואבת.

כל דרכי הטיפול עשויות להפחית את דרגת הכאב אך במידה ומופיע כאב שיניים חזק יש לפנות אל רופא שיניים מקצועי ולקבל טיפול.

כאבי שיניים בהריון

 

הדעה כי אסור לאשה בהריון לבצע טיפול שיניים הינה דעה שגויה. גניקולוגים ורופאי שיניים מכירים את המחקרים שמוכיחים שחשוב מאוד לשמור על בריאות הפה בהריון שכן יש קשר מובהק בין לידות מוקדמות והפלות ובין פה מוזנח.

יש רופאי שיניים שלא מסכימים לטפל בנשים בהריון ואין סיבה לכך.

השינויים ההורמונאליים שמתרחשים במהלך ההיריון משפיעים על החניכיים והשיניים ולכן סובלות נשים רבות מדימומים ורגישות. כמו כן, יש נשים שחשות שהשיניים שלהן נמסות ומתפוררות.

הזנחת הפה עשויה להיות תוצאה של שינויים קיצוניים במצב הרוח, עייפות, זלילות ללא הקפדה על צחצוח שיניים ועוד. נוסף לבעיות הללו עשויות הנשים לסבול מבעיות בחלל הפה- דבר שיחשוף את העובר לסכנות של זיהומים.

ראשית יש להפריך שני מיתוסים- השיניים בהריון לא מתפוררות והסידן שלהן לא עובר אל העובר- הסידן שעובר אל העובר נלקח מהעצמות של האם ולא מהשיניים.

האשה עשויה לחוש שהשיניים מתפוררות כאשר יש לה רמה גבוהה של חומצה בפה- החומציות עשויה להיות תוצאה של הקאה, אכילה רבה יותר מהרגיל, אכילת מאכלים ושתיית משקאות מתוקים או חומציים, סתימות בעייתיות וחורים שאינם מטופלים וצחצוח שיניים מיידי לאחר הקאה (הצחצוח הינו שפשוף השיניים עם חומצה והוא גורם לשיניים להתמוסס. כמו כן, אין לשפשף את השיניים בחוזקה או לצחצח יותר מידי פעמים משום שהדבר יגרום לשחיקה).

כדי למנוע את הבעיות הללו מומלץ ללעוס מסטיק ללא סוכר, לשתות מים ולשטוף את הפה עם פלואוריד או מים לאחר הקאה. כמו כן, רצוי לצרוך מזונות שמכילים פחות חומצות ופחות פחמימות וסוכרים.

המיתוס השני הוא שאין לבצע טיפולים במהלך ההיריון לרבות קבלת זריקות וביצוע צילומי רנטגן. מיתוס זה אינו נכון- חשוב מאוד שלא להזניח את השיניים- ההזנחה עלולה להזיק לעובר ולכן יש לקבל טיפולים, לבצע בדיקות ולטפל באבנית, סתימות, חורים וכו'.

סובלים מכאבי שיניים? מצאו רופא שיניים מקצועי

 

אם אתם סובלים מכאבי שיניים שונים, כמו למשל- כאב שיניים במגע עם אוויר ומגע של אוכל, אם אתם חשים כאב שיניים מציק אשר מגיע בשעות הלילה, אם אתם סובלים מכאב שנוצר בעקבות צמיחת שן בינה, אם נפלתם והנפילה הובילה לשבירת שן או מצב בו שן יצאה מהמקום, אם אתם חושדים שיש לכם דלקת בשן וכו', חשוב שתפנו אל רופא שיניים מקצועי ומיומן אשר סיים את לימודי רפואת השיניים, עבר הכשרות, הסמכות וקורסים, מחזיק ברישיון, חבר בהסתדרות רופאי השיניים בארץ, שומר על סטריליות במרפאה, מספק שירותים בשעת חירום- כך שתוכלו לפנות אליו במידה ותחושו כאבי שיניים חזקים אחרי טיפול שורש, כאבים לאחר הלבנת שיניים, כאבים לאחר עקירה וכאבים נוספים שהופיעו לאחר טיפולי שיניים, גובה מחיר הוגן, מעניק יחס אישי לכל מטופל ועוד.

נוסף על כך, יש לבחור ברופא שיניים שעובד עם שיננית מקצועית. לשיננית יש תפקיד חשוב במרפאה ולכן חשוב לוודא כי היא מקצועית ומיומנת. שיננית מקצועית היא בעלת מקצוע שסיימה את לימודי השיננות, עברה הכשרה מקצועית ומדעית, עברה את הבחינות הממשלתיות וקיבלה תואר של שיננית רשומה יחד עם רישיון ממשרד הבריאות.

לשיננית יש תפקידים רבים- היא מטפלת בבעיות חניכיים, מבצעת בדיקת רקמות הפה, מדריכה את המטופלים כיצד לשמור על השיניים בריאות, שומרת על תחזוקת הפה, מסלקת אבנית, עובדת עם מכשירים שונים ועוד.

איך אוכל למצוא את רופא השיניים המתאים?

 

"חברים, יש לכם המלצות על רופאי שיניים מקצועיים?"

תוכלו למצוא רופא שיניים מקצועי באמצעות פנייה לחברים, קרובי משפחה, מכרים או קולגות. כולם זקוקים לרופאי שיניים ולכן לא תהיה לכם בעיה לקבל המלצות. הסביבה הקרובה תוכל להמליץ לכם על רופאי שיניים איכותיים ואמינים אשר גובים מחיר הוגן ומספקים מענה במצב חירום. כמו כן, יוכלו הסובבים להזהיר אתכם מפני רופאי שיניים שאינם מקצועיים ועלולים לגרום לנזקים.

לגלוש באתרים של רופאי שיניים

 

אופציה אחרת תהיה לערוך חיפוש באינטרנט. תוכלו להקליד את המשפטים: "רופא שיניים מומלץ לטיפולי בכאבי שיניים חזקים", "בדיקת שיניים רופא שיניים מקצועי" וכו' בשורת החיפוש ותמצאו אתרים רלוונטיים. באתרים תוכלו למצוא מגוון רופאי שיניים וחשוב שתבדקו כל רופא ותוודאו שהוא עומד בקריטריונים הדרושים- שהוא סיים את לימודי רפואת השיניים, עבר הסמכות והכשרות, סיים קורסים, קיבל רישיון, עובד עם אסיסטנטית מקצועית, שומר על סטריליות במרפאה, חבר בהסתדרות רופא השיניים בישראל, מטפל במגוון בעיות שיניים, מספק שירותים במצבי חירום, אדיב וסבלני וגורם לכם להרגיש בנוח.

כמו כן, יש לבדוק האם הרופא גובה מחיר סביר עבור הטיפולים. מומלץ שלא לפנות אל רופא שגובה מחיר נמוך בצורה קיצונית משום שהוא עלול להיות חסר ניסיון. מנגד, גם אין צורך לבחור ברופא היקר ביותר משום שהמחיר הגבוה לא מעיד על כך שהוא מקצועי יותר.

לנגוס בפורומים

 

נוסף על כך, תוכלו לקבל מידע באמצעות פורומים אשר עוסקים בתחום רפואת שיניים. תוכלו להקליד את המשפטים: "כואבת לי השן פורומים", "הרגעת כאבי שיניים" פורום וכו' בשורת החיפוש ותמצאו את מבוקשכם.

גולשי הפורומים יוכלו להמליץ לכם על רופא שיניים מקצועי ואדיב אשר גובה מחיר הוגן ומספק שירות בעיר שלכם, יוכלו להמליץ לכם על תרופה לכאבי שיניים, או כדור נגד כאבי שיניים אשר ייצרו הקלה על כאבי שיניים, יוכלו לענות לכם על שאלות שונות, כמו למשל: "מה לעשות כשיש לילד שן מתנדנדת וזה גורם לו לכאב?, "מה לעשות אם השן נפלה?", "כמה עולה טיפול אצל רופא שיניים?", "מהם המחירים שגובים רופאי שיניים?" ועוד.

לבחור נכון ולמנוע כאבי שיניים

 

לאחר שתבדקו את האתרים, תקבלו המלצות מהחברים, המכרים, קרובי המשפחה, הקולגות, גולשי הפורומים ולאחר שתבדקו מהם מחירי השוק, תוכלו לקבל את ההחלטה הנכונה ולבחור ברופא השיניים המתאים.

זכרו- שמירה על שיניים בריאות עשויה למנוע כאבים ולסייע לשיניים שלכם להישאר יפות, לבנות ואסתטיות.

לא צריך להשקיע יותר מידי זמן כדי לשמור על היגיינת הפה, פשוט לעשות את מה שהשיננית אומרת ולהגיע לבדיקות שגרתיות בכל חצי שנה.