מחפש לדעת כמה עולה שירותי בדיקת ליקויי בניה? מה עושים בבדיקות ליקויי בניה?
ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון בדיקת ליקויי בניה מעודכן לשנת 2021 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "בדיקת ליקויי בניה לפני ואחרי שיפוץ או רכישה של בית חדש מקבלן"
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של חברות בדק בית בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש חברת בדק בית לבדיקת ליקויי בניה, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 חברות בדק בית יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים לשירותי בדק בית.
מתי עושים בדיקת ליקויי בנייה?
לקבלנים בישראל יצא עם השנים שם לא כל כך טוב. למרות שכמובן שלא כל הקבלנים או השיפוצניקים יצרו לכם בעיות, עדיין אפשר למצוא לא מעט בעלי מקצוע שיעדיפו לעגל פינות, לחסוך בהוצאות ולתת לכם מוצר או תוצאה טובה פחות ממה ששילמתם עבורו.
לפעמים עיגולי הפינות האלו יכולים להתבטא בפנלים מעט עקומים או בצבע בגוון מעט שונה. אבל זה המקרה הטוב.
לפעמים, דווקא ליקויים שאנחנו לא רואים, לא צבע וריצוף אלא ליקויי בניה בבית יכולים להוות סכנה של ממש. לכן יש לערוך בדק בית בדירה לאחר שיפוץ או לאחר קניית דירה מקבלן.
אז כבר ברור לנו לגמרי למה צריך לבצע בדיקת עבודות שיפוצים לאחר שאלו התבצעו, אבל למה שנצטרך לערוך בדיקות כאלו עוד לפני השיפוצים. ובכן, באותה צורה שבה כשנכנסים לדירה חדשה או אפילו לחדר במלון, מוודאים בדיוק מה מצב הדירה או החדר, כך צריך גם כאן.
רק כך תוכלו לדעת בוודאות מה היה מצב הדירה לפני השיפוץ, עם אישורו של בעל מקצוע בתחום, ותוכלו להוכיח שכל נזק שעשוי להיגרם לא היה כבר לפני השיפוץ. זוהי מעין תעודת ביטוח עבורכם, שאתם משריינים לעצמכם לפני שבכלל קראתם לקבלן.
גם לפני השיפוץ וגם לאחריו, כמובן שאתם יכולים לנסות ולהעריך את מצבו של הבית, בעיקר מבחינה חיצונית ואסתטית. אבל אלא אם יש לכם יכולת לבצע ביקורת מבנים מקצועית, או שאתם מסוגלים לערוך בדיקת חשמל בדירה, בדיקות איטום ובידוד ועוד בדיקות מקצועיות כמו בדיקת מערכת אינסטלציה בבית, עדיף שתלכו על בטוח ותקראו לאיש מקצוע המומחה בתחום.
זה אולי יוסיף לכם כמה מאות שקלים למחיר השיפוץ הכללי, אבל עם שיפוץ שעולה עשרות אלפי שקלים ולעתים יותר, כמה מאות שקלים לא יעשו הבדל גדול.
בודק בית מומלץ הוא לרוב מהנדס בעל ניסיון רב בכל סוגי השיפוצים, ובעל ידע רב בכל הנוגע לליקויים נפוצים ולאופן בניית הבית. בודקי בתים מבינים היטב מה המצב האידיאלי עבור הבית, גם לפני השיפוץ וגם לאחריו.
בבדיקה שלפני השיפוץ עצמו, הם יוכלו להצביע בקלות על בעיות קיימות, ועל בעיות שעשויות להתעורר כתוצאה מהשיפוץ ויש לשים לב אליהן במיוחד.
בסוף השיפוץ, רק לבודק דירות מומחה ומנוסה יש את היכולת לתת לכם אסמכתא בה תוכלו להיעזר אם תצטרכו להיעזר באמצעים משפטיים במקרה הכי גרוע.
כמובן שתוכלו לבקש מהקבלן שלכם לערוך את בדיקת הדירה, גם לפני השיפוץ וגם לאחריה. עם זאת, כדאי לחשוב על העובדה שאם הקבלן מוכן לעגל פינות ולחסוך עלינו מלכתחילה, כנראה שהוא לא יטרח לציין בפנינו בעיות שהוא גרם להן.
משום כך, בדיקת דירה חדשה מקבלן צריכה להתבצע על ידי צד שלישי שלא מעורב בשיפוץ, וכל תפקידו הוא לבדוק את מצב הדירה לפני ואחרי השיפוץ.
גם לכם וגם לקבלן או לשיפוצניק יש אינטרסים, לעתים מנוגדים, בתחום הזה. צד שלישי הוא הפתרון הנכון וההגיוני לבעיה הזו.
הסוג הנפוץ ביותר של ליקויים שנמצאים לאחר שיפוץ דירה, הוא ליקויים אסתטיים. אלו קשורים לעבודת טייח גרועה, חומרים זולים יותר שלא נראים טוב כמו החומרים היקרים עליהם הסכמתם (בהנחה כי יצרתם חוזה שיפוצים מול קבלן שיפוצים, ולא הסכמתם על שום דבר בעל פה) ועוד.
ליקויים שפוגעים בפונקציונליות של הבית יכולים להיות פגיעה בבידוד התרמי בחדרים, או בין החדרים לגג, יצירת נזילות ובעיות רטיבות ולמעשה כל בעיה שפוגעת באיכות החיים שלכם לאחר השיפוץ. לרוב, תוכלו למצוא את אלו בעצמכם.
אלו ליקויים שבדרך כלל קשה יותר לשים לב אליהם. אלו הקיצוצים העדינים ביותר, שיכולים להסתבר כמסוכנים מאוד יום אחד. חומרים כמו זכוכית מחוסמת המשמשת כרצפה או כמדרגות למשל, אם תוחלף בזכוכית בעובי דק יותר, אפילו בכמה מילימטרים, יכולה להיות סכנה גדולה, ואין לנו בדרך כלל כל דרך לזהות בעיות כאלו בעצמנו.
גם התקנה לא מקצועית של סורגים על גבי חלונות למשל, יכולה להיות סכנה גדולה עבור ילדים קטנים, ואנחנו לא נדע שהשתמשו בברגים קטנים מדי או בצורת קידוח מהירה ופשוטה יותר.
אלו הליקויים המסוכנים ביותר, שהכי קשה לזהות. הם מתחבאים בתוך הקירות, מתחת לרצפה ומעל התקרה. לרוב, מדובר על ליקויים במבנה עצמו.
קורות תומכות הממוקמות רחוק מדי אחת מהשניה, או כאלו שעומס רב מדי מועמס עליהן, חוטי חשמל חשופים שיכולים ליצור שדה אלקטרומגנטי מסרטן מעל התקרה ועוד.
תיקוני טיח עוד אפשר לעשות במקרה והשיפוצניק פישל, אבל תיקונים כאלו הם יקרים מאוד, ואין סיבה שהקבלן לא יתקן אותם על חשבונו. בשביל למצוא את כל סוגי הליקויים האלו, חייבים לבצע בדיקת ליקויי בניה לעבודות השיפוצים.
כשל נוסף ליקוי בניה שניתן לאתר רק באמצעות מצלמה טרמית הן בעיות רטיבות בתוך הקירות והתקרה, נזילות מים שלא ניתן לראות והן יופיעו רק לאחר מספר שנים.
את הבדיקות הבסיסיות ביותר, בודק הליקויים עושה באותה דרך שאתם הייתם עושים – עם המבט. רק שהמבט של הבודק יודע לחפש דברים שאתם לא יודעים שיכולים לעורר בעיות.
בהמשך, בודק הבית ישתמש באמצעים מתקדמים כדי לבדוק ליקויים שלא ניתן לראות.
כך ניתן לבדוק באמצעות מכשיר אינפרה אדום היווצרות קצרים במערכת החשמל, נזילות שעוד לא התפרצו, לאתר סדקים במבנה שנמצאים מעבר לקיר ועוד. כל הבדיקות האלו ישאירו אתכם עם ראש שקט במידה והכל יתברר כבסדר.
הבדיקה צריכה להתבצע, באופן אידיאלי, ממש לקראת סוף השיפוץ, כשרק הנגיעות האחרונות מתווספות והשינויים במבנה כבר בוצעו. הרעיון הוא שכל השינויים כבר יהיו במקום, אבל הקבלן יהיה עדיין בר השגה.
רצוי לערוך את הבדיקות כשהקבלן והצוות שלו לא נמצאים בבית. כך, אם הקבלן יודע על בעיה שעתידה להתגלות, הוא לא יוכל "להיעלם" לכם.
בדיקת ליקויי בניה בדירה עד 5 חדרים
1,300-1,600 ש"ח
בדיקת ליקוי בניה בדירה מעל 5 חדרים
1,500-1,800 ש"ח
בדיקת ליקויי בניה בבית קרקע עד 150 מ"ר
1,800-2,000 ש"ח
בדיקת ליקוי בניה בבית קרקע מעל 150 מ"ר
2,000-2,300 ש"ח
בדיקת רישוי וחוקיות המבנה
1,100-1,300 ש"ח
ט.ל.ח