×


תפריט נגישות

מחירון פסיכולוג

 

כמה עולה טיפולים של פסיכולוג?

 

 

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, בדף זה תמצאו מחירון פסיכולוג מעודכן לשנת 2020.

 

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של פסיכולוגים בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

 

יעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

 

חוסכים לך זמן וכסף!

 

הבהרה חשובה : כרגע באתרנו אין אפשרות לבקש הצעת מחיר לפסיכולוג מאחר שאין לנו כרגע נותן שירות בתחום, ניתן לראות מחירון מומלץ ולקרוא מדריך טיפים, מקווים שבעתיד יצטרף לשירות פסיכולוג איכותי ומקצועי.

 

סוגי פסיכולוג טווחי מחירים ועמלות

 

 

מחירון פסיכולוג עודכן בתאריך 30.08.20

ט.ל.ח

 

כמה עולה טיפול אצל פסיכולוג?

 


טווחי מחירים לסוג ושעת טיפול

עלות פסיכולוג פרטי 


   
פסיכולוג פרטי למבוגרים
250-600 ₪


   
פסיכולוג פרטי לנוער
200-550 ₪


   
פסיכולוג פרטי לילדי
200-450 ₪


   
מפגש קבוצתי על ידי פסיכולוג פרטי
50-150 ₪ לאדם
   
   
עלות טיפול פסיכולוגי בקופות החולים 


   
טיפול פסיכולוגי בכללית
170-180 ₪

   
טיפול פסיכולוגי לזוג משפחה בכללית
180-190 ₪


   
טיפול פסיכולוגי במכבי
60-80 ₪


   
טיפול פסיכולוגי לזוג משפחה במכבי
120-130 ₪


   
טיפול פסיכולוגי לזוג משפחה במכבי
180-190 ₪


   
טיפול פסיכולוגי במאוחדת
125-135 ₪


   
טיפול פסיכולוגי במאוחדת
150-160 ₪


   
טיפול פסיכולוגי בקופת חולים לאומית
170-180 ₪
   
   
עלות טיפול פסיכולוגיה התפתחותית  


   
טיפול הכלול בסל הבריאות   ללא עלות עד גיל 3


   
טיפול הכלול בסל הבריאות
25-30 ₪ (גילאים 6-9)


   
שעת טיפול פסיכולוג התפתחותי
250-500 ₪
   
   
עלות טיפול פסיכולוגיה חינוכית 


   
שעת טיפול פסיכולוג חינוכי
250-500 ₪


   
אבחון פסיכודידקטי במכון פרטי
2,300-3,200 ₪


   
אבחון דידקטי במכון פרטי
1,400-1,700 ₪

ט.ל.ח

 

איך למצוא פסיכולוג בעידן האינטרנט


מעניין מה פרויד היה אומר על זה

 

מכירים את התחושה אחרי מסאז' טוב? של פינוק ושל שחרור אדיר מכל האי נוחות הגופנית, העייפות המצטברת, השרירים תפוסים, הכאבים...

 

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מבינים שלא רק לגוף, גם לנפש מגיע "מסאז'" משלה. מסאז' שלאחריו מרגישים קלים יותר, נינוחים יותר, ובעיקר: מגיעים לתובנות לגבי דברים המהווים מכשול או מעצור בחיים שלנו. למסאז' הזה לנשמה קוראים: ללכת לפסיכולוג טוב.

 

כן כן. בעקבות טרנד שהתחילו בו כוכבי הוליווד, כבר כמה שנים טובות שכולם הפנימו שפגישות עם פסיכולוג טוב הן לא משהו שצריך להתבייש בו, כפי שהיה בעבר הרחוק. להיפך, נראה כאילו כולם עושים זאת, וכמעט בכל שיחת חברים יהיה מישהו שיצהיר בגאווה: "הפסיכולוג שלי אומר ש...". אז בין  אם החלטת שגם אתה רוצה לפרגן לנפש שלך מסאז' קבוע, ובין אם נוצר צורך דחוף להתמקד בדבר מה המפריע לך בחיים – קביעת פגישה עם פסיכולוג לצורך התחלת טיפול, היא מסג ההחלטות עליהן תהיה אסיר תודה לעצמך עוד שנים רבות.

 

ג'ונגל של מושגים


אבל שאלה אחת נותרת פתוחה: איך מוצאים פסיכולוג מומלץ בעידן האינטרנט? זוהי משימה לא פשוטה, שכן הרשת מלאה באתרים של פסיכולוגים ונראה כי השפע מבלבל. בעיקר נדמה שצריך לפחות תואר בפסיכולוגיה כדי להתמצא בסבך המושגים והתארים שהם מתהדרים בהם: פסיכולוג קליני, פסיכולוג ילדים, פסיכולוג תעסוקתי, פסיכולוג חינוכי, פסיכולוג התפתחותי... איך נדע מה מתאים לי מכולם? התשובה לכך אינה פשוטה, וכמובן שלא ניתן לענות עליה על רגל אחת, אך במאמר זה ננסה לבחון את האפשרויות השונות, כדי להתמצא מעט בג'ונגל המושגים.

 

אוהב לדבר על עצמך?


הצעד הראשון הוא לשאול את עצמך מה הוא הצורך שגורם לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. חשוב להבין שכל תשובה לשאלה זו הוא לגיטימי ואין כאן "נכון" או "לא נכון". היתרון הגדול בעולם הפסיכולוגיה הוא שכמעט לכל צורך יש מענה. בין אם התשובה היא "סתם בא לי לדבר על עצמי" (כידוע, אצל פסיכולוגים אין דבר כזה "סתם", הם עוד יעזרו לך למצוא את הסיבה האמיתית החבויה...), ובין אם מדובר בבעיה קשה המפריעה לך לתפקד בחיי היומיום – תמיד יימצא הפסיכולוג שיכול להתאים לצרכיך בדיוק כמו כפפה ליד.

 

בשלב הבא עליך לשאול את עצמך שאלות בסיסיות לגבי נטיותיך הטבעיות: האם אתה אדם סבלני או קצר רוח? האם אתה "בנוי" לתהליכים ארוכים ואיטיים או שאתה דורש פתרונות כאן ועכשיו? האם אתה אוהב "לנבור" בעבר, להעלות זיכרונות ולתאר בני משפחה ומאורעות מהעבר בפרוטרוט, או שאתה נרתע מכך או לא מוצא בכך טעם?

 

כבר לא רק ספה ומקטרת


פסיכולוג קליני הוא פסיכולוג המתמקד בטיפול בבעיות המקשות על תפקודו של האדם. אולם עולם הפסיכולוגיה מתחלק למספר שיטות לטיפול פסיכולוגי ולתאוריות שונות בתחום.

 

פסיכולוגים המסתמכים על אבות הפסיכולוגיה הקלאסיים: פרויד, אדלר, יונג ואחרים, בדרך כלל גורסים (מי יותר ומי פחות, כמובן שאסור להכליל) בהליכי טיפול ארוכים יחסית, הדורשים מהמטופל לרדת לעומק שורשיהם של הדברים כדי לפתור אותם. השורשים יכולים להיות טמונים בילדות, בהיסטוריה המשפחתית ואפילו בחלומות.

 

שיטת הטיפול המפורסמת ביותר בתחום זה היא כמובן הפסיכואנליזה מבית מדרשו של פרויד, אבי הפסיכולוגיה. בגרסתו הקלאסית תואם הטיפול הזה  את מה שאנו מכירים מהקריקטורות: המטופל שוכב על הספה ומעלה מנבכי זיכרונותיו מראות נשכחים הילדות ומיחסיו עם הוריו...לשיטות אלה ולדומותיהן יש אחוזי הצלחה מרשימים ורבים מדווחים על תהליכים טיפוליים שסייעו להם מאוד. המטופל בשיטות אלה צריך לסגל פתיחות רבה, וכמובן שזה לא למצוא הנאה  ועניין בהתחקות אחר הפרטים הללו. אבל כמובן שזה לא מתאים לכל אחד.

 

פחות דיבורים יותר מעשים


אם הינך סובל מדפוס התנהגות המפריע לך בחיי היומיום, כגון חרדה לסוגיה השונים (חרדה מנהיגה, מטיסה, ממעליות, מחיידקים... ועוד) או התנהגות טורדנית-כפייתית ((OCD על סוגיה השונים (חזרה ללא הרף על דפוסי התנהגות כגון: רחיצת ידיים, תלישת שיער, איסוף פריטים שונים, הימנעות מדברים שונים ועוד) – יתכן שכדאי לך לאמץ טיפול קוגנטיבי, או התנהגותי או טיפול קוגנטיבי-התנהגותי המשלב את שתי השיטות.

 

טיפולים אלה אינם מצדדים במציאת שורש הבעיה בכדי לפתור אותה, אלא בדרכים לשינוי דפוסי ההתנהגות, כאן ועכשיו. גם לשיטות אלה אחוזי הצלחה מרשימים וחסידים רבים. אם אתה נוטה פחות לדיבורים ויותר למעשים – יתכן שזהו סוג הטיפול המתאים לך, אם כי פסיכולוגים יודעים לספר על מקרים שבהם מטופלים הפתיעו את עצמם, ודווקא טיפול שנראה להם מנוגד לטבעם – הוא שסייע להם יותר מכל (זוכרים את טוני סופראנו, המאפיונר הקשוח, והפסיכולוגית שהכריחה אותו להתעמת עם החרדות האמיתיות שלו? אז לא אחת זה קורה גם "בחיים האמיתיים").

 

טיפול זה לא משחק ילדים?


גם לשלב בו אתם מצויים בחייכם, וכמובן לגיל – יש תפקיד מכריע בסוג הטיפול המתאים לכם.

 

ילדים זקוקים כמובן לתהליך טיפול פסיכולוגי שונה משל המבוגרים. פסיכולוג ילדים הוא פסיכולוג שעבר הכשרה מיוחדת לטיפול בבעיות של ילדים, כגון הפרעות קשב וריכוז, פחדים, הרטבת לילה, אי קבלת סמכות, קושי בקבלת שינויים והתמודדות עם טראומות כגון תקיפה מינית או אובדן אדם קרוב.

 

פסיכולוג ילדים משתמש בטיפול שלו בשיטות המסייעות לילד לחשוף בפניו את סודותיו או את פחדיו, כגון משחקים, שימוש בצעצועים, תחפושות, עבודות יצירה ומשחקי תפקידים. אם אתם חשים שמבחינה התנהגותית או נפשית הילד אינו מתפתח כמצופה מגילו – כדאי לשקול לפנות אל פסיכולוג התפתחותי. אם הילד חווה קשיי במערכת החינוך, יתכן וכדאי לקבוע פגישה עם פסיכולוג חינוכי, שיערוך לו אבחון פסיכודידקטי, אשר יצביע על המוקדים שלו בהתמודדות עם הדרישות והסמכות שבמערכת החינוכית, ויציע שיטות לטיפול בבעיה.

 

ביחד זה עובד טוב יותר


לעיתים לא מדובר באדם אחד הנזקק או מעוניין לעבור שינוי בחייו, אלא בזוג, קבוצה או מוסד. תחום שלם בפסיכולוגיה מוקדש לטיפולים קבוצתיים, טיפול זוגי וטיפול משפחתי וגם כאן קיימות שיטות טיפול שונות ומגוונות. במקומות עבודה קיימת לפעמים התחושה שתהליכים שונים שהתקבעו בשיטת העבודה, מונעים או מדכאים שינויים חיוביים העשויים להוביל להתפתחות וצמיחה. במקרים כאלה מומלץ להתחיל בייעוץ של פסיכולוג ארגוני, או פסיכולוג תעסוקתי, אשר יעקוב אחר התהליכים המתרחשים בארגון, יכיר אותם, ואז יציע תהליך טיפולי, לכלל עובדי הארגון או לחלקם, אשר יוביל לשינוי המיוחל, שיבוא לידי ביטוי בעלייה בשביעות רצון העובדים ובתפוקות.

 

אז איך באמת ניתן למצוא את הפסיכולוג המתאים לי בדיוק?


הדרך הטובה ביותר היא לשמוע המלצות. אמנם בדרך כלל, ובתחום זה במיוחד, מה שהיה טוב לאחד לא בהכרח יהיה טוב לאחר, אבל תמיד טוב להסתמך על ניסיונם של אחרים. בקש ממכרים שאתה סומך עליהם המלצות ושמות של פסיכולוגים מומלצים. יש בידיך רשימה של פסיכולוגים מומלצים? (או אולי פסיכולוגיות, אם את מעדיפה פסיכולוגית מומלצת מטעמים של שמירת מסורת, או מטעמים אחרים). כעת כדאי להשקיע מעט זמן ולהתקשר אליהם, כדי לדעת אם הם פנויים ואם הם מבצעים את סוג הטיפול המתאים לך.

 

שיקול חשוב נוסף הוא המיקום. טיפול פסיכולוגי הוא תהליך לא קל בפני עצמו, ואין צורך להוסיף נקודות "שבירה" פוטנציאליות כגון מיקום מרוחק או לא נגיש מספיק של הפסיכולוג. לכן אם אתה צריך פסיכולוג בתל אביב, פסיכולוג בירושלים, או באופן כללי פסיכולוג במרכז – אל תתפתה ללכת אל פסיכולוג בצפון, או פסיכולוג בבאר שבע, רק בגלל ששמעת שהוא טוב או זול.

 

השלב הבא תהיה פגישת היכרות ראשונה, בה תוכלו להתרשם, אתה והפסיכולוג, אם אכן זה המקום שעשוי לסייע לך. במקרה וההתרשמות תהיה חיובית, סביר להניח שכבר במעמד זה יערוך לך הפסיכולוג תכנית טיפולית, ויקבעו מספר הפגישות הנדרש, אורכן, עלות וכדומה.

 

ואם כבר נגענו בסוגיית המחיר – גם בין פסיכולוגים השוואת מחירים רצויה. חשוב מאוד לברר כבר בשלב הראשון כמה עולה טיפול פסיכולוגי, אצל כל אחד מהמטפלים בהם אתה מתעניין. אמנם המחירים נקבעים לא מעט על פי הפופולריות והמוניטין של הפסיכולוג, אבל מאוד סביר שתוכל למצוא פסיכולוג טוב ומתאים לך גם במחיר הוגן שאתה יכול להרשות לעצמך.

 

חשוב לדעת: כל קופות החולים מאפשרות טיפול פסיכולוגי מסובסד, אם כי לא בכל תכניות הביטוח שלהן. בין אם מדובר לגבי פסיכולוג כללית, פסיכולוג מכבי, פסיכולוג הלאומית או פסיכולוג מאוחדת - חשוב לברר בקופה אם אתה זכאי או לא.

 

צוות כמה עולה מקווים שהצלחתם ללמוד על נושא טיפולי פסיכולוג ולהבין את טווחי המחירים לפי סוגי הטיפולים.

 

לכל בקשה או שאלה נשמח להשיב על שאלותיכם ולסייע לכם, אנא פנו אלינו באמצעות צור קשר כאן באתר ונשמח לעזור.

 

מאחלים לכם למצוא את נותן השירות המקצועי והאדיב באזור מגוריכם.