..
ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון משרד יחסי ציבור מעודכן לשנת 2021 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "הכל על משרד יחסי ציבור"
המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של משרד יחסי ציבור בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.
חוסכים לך זמן וכסף!
באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש משרד יחסי ציבור, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 משרדי יחסי ציבור יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.
מחירון משרד יחסי ציבור עודכן בתאריך 20.05.21
ט.ל.ח
פעמים רבות אנו שומעים או קוראים את צירוף המילים: "משרד יחסי ציבור", אך מה זה בעצם אומר? מהם יחסי ציבור? מה נעשה במשרדים אלו ואילו שירותים הם מספקים ללקוחותיהם? במאמר זה נסביר על הנושא ומדוע חשוב וכדאי עבור חלק מהאנשים לפנות אל משרדי יחסי ציבור.
יחסי ציבור הם פעולות תקשורתיות הפונות אל ההמון, והן מתבצעות על ידי יחצנים, או במילים אחרות - אנשי יחסי ציבור. המטרה של הפעולות המתבצעות במסגרת יחסי הציבור היא להשפיע על קהלים ולגרום ליוזם הפעילות לייצר לעצמו מוניטין חיובי. יחסי הציבור נחוצים באופן שגרתי, והם מאפשרים לגופים או יחידים להגיע לתודעה של הציבור. כמובן שבעיתות משבר, עולה הצורך ביחסי הציבור. בארץ ניתן למצוא מגוון משרדי יחסי ציבור, כאשר חלקם עצמאיים וחלקם מהווים חלק ממשרדי פרסום. יחד עם זאת, אין לבלבל בין פרסומאים ובין יחצנים, שכן ישנו הבדל ניכר בין השניים. אחד ההבדלים הוא שהיחצנים משתמשים בחלק העיתונאי של אמצעי התקשורת - כלומר לא בחלק הפרסומי שלו. לצורך הבהרה: פעולת פרסום תהיה לרכוש שטח בעיתון כדי לפרסם מודעה, בניגוד לכך - פעולת יחסי ציבור תהיה למשל לייצר כתבה אוהדת שמופיעה בעיתון.
בעלי עסקים ששואפים לשווק שירותים או מוצרים עשויים לפנות אל חברות פרסום כאשר הם אינם זקוקים לפרסום - כי אם ליחסי ציבור. גם המקרה ההפוך קורה לפעמים - כאשר בעלי עסקים פונים אל חברות יחסי ציבור בעודם זקוקים לשירותים של חברות פרסום. הבלבול בין משרדי פרסום ומשרדי יחסי ציבור נפוץ, והוא נובע מחוסר הבנת התפקידים של כל משרד. אז מה ההבדל בין פרסום ובין יחסי ציבור? מיד נסביר על כך.
המטרה של משרדי הפרסום היא לפרסם. את הפרסום ניתן לבצע באמצעות מדיה דיגיטלית או באמצעות מדיה מודפסת, טלוויזיה או רדיו - כל אמצעי התקשורת הללו מאפשרים לבעלי העסקים לקדם מוצרים או שירותים, וכדי להשיג את המטרה, בונות חברות הפרסום קריאייטיב ומודעה שניתן לפרסם במדיות בהן נמצא קהל היעד של בעלי העסקים.
אנשים שמקשיבים לפרסומות ברדיו, קוראים מודעה בעיתון או ברשת, יכולים להחליט האם האם מעוניינים לרכוש את השירות או המוצר המפורסם. כדי להצליח במשימה, צריך בעל העסק לדעת היכן נמצא קהל היעד שלו, לאחר שהוא מגדיר זאת, הוא יכול לבחור את אפיק הפרסום המתאים ואת המודעה המתאימה. במקרה של פרסום, התהליך מתבצע במהירות, אך הוא גם "קנוי", כך שאנשים יודעים שבעל העסק שילם כדי שהמודעה תפורסם. התוצאות של פרסום תמורת תשלום עשויות להופיע רק לאחר זמן רב, כאשר במקרים רבים יהיה על בעל העסק לקנות מספר מודעות מראש - כך הוא יוכל להגדיל את סיכויי ההצלחה של הפרסום.
כאשר בוחנים את המדיות השונות בהן ניתן לפרסם, ניתן לראות כי לא בכולן אפשר לבדוק את כדאיות הפרסום - כלומר: עלות מול תועלת, הסיבה לכך היא שכתוב בפרסומים שמדובר על תוכן שיווקי וקוראי המודעות יודעים שבעל העסק שילם על הפרסום, כמובן שהאטרקטיביות של הפרסום פוחתת עקב כך.
כדי לבצע את תהליך הפרסום בצורה נכונה, יש לתכנן היטב את הקריאייטיב ולייצר מודעה מושכת, לקבוע מראש מהו התקציב שמעוניינים להשקיע, להגדיר את קהל היעד ולבחור מדיה מתאימה, לבדוק מאיפה הלקוחות מגיעים ולערוך מעקב על כך. כמו כן, יש לנסות לפרסם במספר אפיקים בו זמנית או זה לאחר זה, ולאחר מכן, להשוות בין תוצאות הפרסומים.
לעומת תהליך הפרסום נחשבים יחסי הציבור לתהליך ממושך יותר, שכן הפעולות המתבצעות מיועדות להחדיר שירות או מוצר ולייצר מיתוג נכון, כאשר בחלק מהמקרים כוללים יחסי הציבור גם פרסום, אשר מהווה חלק מהתכנית השיווקית. באמצעות יחסי ציבור נכונים ניתן למתג את העסק - לגרום ללקוחות שמכירים אותו להכיר אותו טוב יותר ולמשוך קהל יעד נוסף. במקרים רבים נעשים יחסי הציבור על ידי שליחה של שירותים, שליחה של מוצרים ושליחת הזמנות לאירועים שונים. כמו כן, עשויים יחסי הציבור לכלול כתבות תוכן שמופיעות בעיתונים ואתרים. כפי שצוין - התוצאות של יחסי ציבור עשויות להופיע לאחר זמן רב ולא תמיד אפשר לקבוע בוודאות מה גרם לרכישות. יחד עם זאת, עסק שמבצע יחסי ציבור בצורה נכונה יצליח להגיע לחשיפה רבה ולמכור מוצרים או שירותים.
כדי להצליח לבצע יחסי ציבור בצורה נכונה יש לבנות תוכנית יעדים ולקבוע בה את המטרות. על תכנית היעדים לכלול גם היכן תתבצע החשיפה ואת הנושאים שמעוניינים להציג בפני קהל היעד. כמו כן, יש לכלול בתקציב את השירותים או המוצרים בהם יתנסה קהל היעד ולהבין כי מדובר על כמות של שירותים או מוצרים, שכן לא די להסתפק במעטים. בנוסף, יש צורך בתכנים רבים - ראיונות וכתבות לצורך מיתוג.
בעלי עסקים רבים מעוניינים לחשוף את השירותים או המוצרים שלהם בפני הציבור על מנת לצבור לקוחות נאמנים אשר ילוו אותם למשך תקופה ממושכת ויעדיפו אותם על פני המתחרים, בעלי עסקים אלו פונים אל משרדי יחסי ציבור. הסיבה לפנייה אל המשרדים היא שלא קל לחשוף את השירותים והמוצרים, שכן התחרות קשה ביותר בעידן שלנו. יצירת תדמית מצליחה היא אינה דבר מובן מאליו, וכדי לייצר אותה יש לעבוד קשה ולפעול באופן מחושב ויצירתי. הקשר שנוצר בין העסק ובין הציבור תלוי באופן בו אנשים צורכים תקשורת ומושפעים מהתדמית שנוצרת לעסק, ואם לפני שנים היו אנשים מקבלים מידע מהקרובים והמכרים שלהם, וכדי להרשים את הסובבים היו בעלי העסקים מבצעים פעולות שונות כמו למשל: חלוקת מתנות למעט אנשים או תרומה בצורה כלשהי לקהילה המצומצמת כדי שאנשים שונים ימליצו עליהם, הרי שהיום מגיע מידע רב מהתקשורת - מעיתונים, מגזינים, וכמובן - האינטרנט - מאתרים ורשתות חברתיות שונות.
לא רק בעלי עסקים פונים אל משרדי יחסי הציבור - גם פוליטיקאים, משרדים ממשלתיים ומשרדים ציבוריים המעוניינים לייצר רושם חיובי פונים אל משרדים אלו.
במידה שרוצים לקבל שירות ממשרד יחסי ציבור מקצועי, אשר יבצע את הפעולות בצורה נכונה ויביא להצלחה, חשוב להתרכז במספר קריטריונים. להלן קריטריונים מרכזיים שיש לבחון לפני שבוחרים במשרד יחסי ציבור:
1. הקשרים של משרד יחס הציבור - קבלת שירות ממשרד יחסי ציבור שמקיים קשרים עם עיתונאים שעובדים בערוצי תקשורת מגוונים עשויה להגדיל את סיכויי ההצלחה של תהליך יחסי הציבור. כמו כן, חשוב לבחור במשרד יחסי ציבור שמקיים קשרים עם כלי תקשורת רבים. משרדים שעובדים עם גוף אחד או שניים, גם אם גופים אלו מובילים, אינם מספיקים. יש לבדוק את הפרסומים שהוציא המשרד בו מתעניינים ולבחון האם הפרסומים מופיעים בין היתר בעיתונים הפונים אל מגזרים שונים, האם הפרסומים פונים לגילאים הרלוונטיים, האם הפרסומים פונים אל ערוצי הכבלים, הרשתות החברתיות ומקומונים.
2. הצלחה ביחסי ציבור - יש להבדיל בין עיתונאי ובין איש יחסי ציבור, שכן לפעמים אנשי התקשורת עוסקים בשני התחומים ועוברים למשל מעיסוק בעיתונאות לעיסוק ביחסי ציבור. למרות שהעיתונאים יכולים להצליח בתחום יחסי הציבור, לא תמיד הם אכן מוצלחים בכך, שכן יחסי ציבור דורשים כישורים מסוימים, ובין היתר יכולת לשכנע עיתונאים לפרסם מידע על מוצרים או שירותים.
3. לא רק דו"ח הכולל את ההצלחות, אלא גם דו"ח הכולל את הפעולות המתבצעות - משרדי יחסי ציבור רבים עשויים להציג בפני לקוחות פוטנציאליים אייטמים אותם הם הצליחו לקדם בתקשורת. יחד עם זאת, יש לזכור כי כדי להצליח יש להשקיע משאבים רבים ולהתאזר בסבלנות. כדי לוודא שההצלחות לא הגיעו רק בשל מזל וכי נעשה מאמץ כדי להשיג את התוצאות הטובות, יש לוודא כי המשרד מספק דו"ח הכולל את הכתבים עימם הוא יצר קשרים ואת הרעיונות שהוא יזם, לרבות הרעיונות שלא הביאו להצלחה.
4. לא לבחור במשרד שעובד עם המתחרים - בחירה במשרד יחסי ציבור שעובד עם המתחרים עשויה להיות בחירה שגויה, שכן איש יחסי הציבור יודע בדיוק אילו כתבות מתפרסמות ויש לו מחויבות כלפי כל לקוחותיו, לכן, יהיה לו אינטרס לדאוג לכל לקוחותיו והוא ישקיע מאמצים כדי להכניס גם מתחרים לכתבה. בשל סיבה זו חשוב לבחור במשרד יחסי ציבור שאינו עובד עם המתחרים של העסק.
5. אפקטיביות קמפיין היח"צ - לא פשוט למדוד הצלחה של קמפיין יחסי ציבור, אם משווים בין פרסום ובין יחסי ציבור, ניתן לראות כי משרדי הפרסום מציגים בפני לקוחותיהם טבלת נקודות רייטינג שנחשפו לקמפיין ומספר הקלקות על באנרים, בעוד את עבודתם של משרדי יחסי הציבור קשה יותר למדוד. יחד עם זאת, אפשר לבצע את המדידה. בעת בדיקת משרד יחסי הציבור, יש לוודא כי הוא מספק דו"ח שמציג את כמות האנשים שנחשפו לאייטמים. יש לבדוק האם הייצוג של המותג הופיע בתמונה גדולה עם כותרת בולטת או רק הוזכר בקצרה בתוכן. כמו כן, יש לבדוק היכן הופיע המסר:ה אם מדובר למשל על עיתון - האם הוא הופיע בעמוד מרכזי או משני, או אם מדובר למשל על טלוויזיה - האם ההופעה הייתה בשעה בה הצפיות רבות או מעטות.
6. היכרות עם אנשי השטח - יש לוודא כי ההיכרות מתבצעת גם עם אנשי השטח ולא להסתפק בהיכרות עם בעל המשרד. בעל המשרד עשוי להשאיר רושם חיובי מאוד ולעורר אמון רב, אך הוא גם יכול להפנות את הטיפול ביחסי הציבור לעובד צעיר ולפגוש את הלקוח מדי תקופה או כלל לא לפגוש אותו ולהגיע לפגישה רק בעת ביטול ההסכם. יש לוודא שאיש יחסי הציבור הצעיר מקצועי, שאפתן ויצירתי - כך שהוא יצליח לבצע עבודה טובה. איש יחסי ציבור מוצלח יספק ייעוץ מקצועי והסברים מפורטים בנוגע למהלכים השיווקים שכדאי לבצע. בנוסף, יוציא איש יחסי הציבור את המהלכים הללו לפועל.
עולם יחסי הציבור מרתק ביותר, וכאשר מבצעים את המהלכים בצורה נכונה, יכול התהליך להיות מאוד יעיל, אך כדי להגיע להצלחה חשוב לבחור במשרד יחסי ציבור מקצועי ומנוסה אשר עומד בכל הקריטריונים הנחוצים.