×


תפריט נגישות

מחירון התקנת פרקטים

מחפש לדעת כמה עולה התקנת פרקטים?

כמה עולה התקנת פרקטים?

כמה עולה

ברוכים הבאים לאתר כמה עולה, ריכזנו עבורכם מחירון התקנת פרקטים מעודכן לשנת 2019 ולאחריו מדריך צרכנות נבונה בשם : "כל מה שצריך לדעת לפני בחירת משרד הנהלת חשבונות"

המחירון נכתב ע"י צוות אתר כמה עולה, כל המחירים נאספו על ידנו מאתרי אינטרנט של מתקיני פרקטים בישראל, מדובר על טווח מחירים מהזול ביותר ועד למחיר היקר ביותר לאותו שירות.

ייעוץ והצעת מחיר ללא עלות וללא התחייבות!

חוסכים לך זמן וכסף!

באתרנו שירות החוסך את הצורך לחפש התקנת פרקטים, שירות בקש הצעת מחיר הינו ללא עלות וללא התחייבות, משאירים את הפרטים כאן באתר ועד 3 מתקיני פרקטים יחזרו אליכם טלפונית לייעוץ והצעות מחיר, בדרך זו תקבלו תשובות לכל שאלה שיש לכם ועל הדרך תעשו גם השוואת מחירים.

סוגי שירות התקנת פרקטים

מחירון מומלץ

מחירון התקנת פרקטים עודכן בתאריך 20.06.19

ט.ל.ח

 

חידוש לפרקט עץ
80-180 ש"ח

התקנת פרקט על ידי הדבקה
40-90 ש"ח

התקנת פאנל פרקט
10-25 ש"ח

התקנת סף עבור דלת
30-50 ש"ח

 

כל מה שצריך לדעת לפני התקנת פרקטים


התקנת פרקט בבית גורמת לחלל להיראות מעוצב , יפה ונקי. לכן, מחליטים אנשים רבים להתקין פרקט בבית או במשרד. נוסף על המראה המרשים של הפרקט, קל לתחזק אותו וניתן לשמור עליו על ידי ניגוב עם סמרטוט לח מהול בחומר ניקוי ייחודי.

אם רוצים לגרום לפרקט להיראות חדש ורענן ניתן למרוח עליו פוליש ובמידה ובוחרים להתקין פרקט מעץ טבעי יש לחדש אותו אחת לתקופה באמצעות לכה או שמן מתאימים.

ניתן להתקין את הפרקט באופן עצמאי אך הדבר דורש ידיים טובות, השקעת זמן, השקעה פיזית וידע בנושא, משום שהעבודה צריכה להתבצע בדייקנות (במידה והיא לא תתבצע בצורה נכונה עלול הפרקט להתנפח, להפוך לגבשושי ולהכיל רווחים) מומלץ לפנות אל בעל מקצוע.

יש לציין כי התקנת הפרקט דורשת מהמתקין לרכוש פאנלים, ספים וספוג בידוד- רוב בעלי המקצוע לא יגבו מחיר נוסף עבור החומרים הללו (למרות זאת מומלץ תמיד לבדוק).

בכל מקרה- אם רוצים לקבל את התוצאה הטובה ביותר מומלץ להזמין מתקין פרקטים מקצועי ובעל ניסיון.

 

סוגי פרקטים יתרונות וחסרונות

 

לפני עשור היה ניתן למצוא את הפרקטים רק בבתים של עשירים אך תודות להתפתחות שחלה בתחום ולמגוון האפשרויות שנוצרו, ניתן בימינו לרכוש את הפרקטים במחירים סבירים ביותר.

קיימים שני סוגי פרקטים מרכזיים- פרקט מעץ ופרקט למינציה עליו נסביר בממשך.

פרקט מעץ מלא עשוי מעץ שאינו מעובד. בין סוגי העצים הפופולאריים מהם מורכבים הפרקטים ניתן למצוא את עץ האלון- זהו העץ המבוקש ביותר, עץ דובדבן, עץ הובנה ועץ בוק.

עלות פרקט עץ יכולה להגיע לכ- 400 ₪ למטר רבוע ואף יותר מכך, יש לציין כי התשלום כולל מע"מ. מחיר הפרקט תלוי באיכות של העץ וביכולת המיקוח של הלקוח.

נוסף על כך, ניתן לבחור בפרקט שעשוי מעץ שכבתי- מדובר על פרקט שמורכב מכמה עצים ומכיל מספר שכבות (פרקט זה יכול להכיל 5 שכבות, 3 שכבות או 2 שכבות)- השכבה העליונה עשויה מעץ מלא והשכבות שנמצאות מתחת מורכבות מעץ אורן או עצים אחרים אשר מעורבבים עם נסורת ודבק.

חשוב לדעת כי ככל שהפרקט מכיל יותר שכבות- כך עולה הסיכון שהן ייפרדו זו מזו, לכן המחיר של פרקט בעל 5 שכבות נמוך יותר מהמחיר של פרקט בעל 2 שכבות.

פרקט רב שכבתי או פרקט תלת שכבתי עשויים לעלות כ- 180 ₪ למ"ר ופרקט דו שכבתי יכול להגיע למחיר של 350 ₪ למ"ר.

 

גימור לעץ - למה זה כל כך חשוב ומהן האפשרויות?

 

אין ספק שלפרקט עץ יש יתרונות רבים אך כדי ליהנות ממנו למשך זמן רב וכדי לשמור עליו במצב תקין עליו לעבור ליטוש וגימור- במידה ופעולות אלו לא יתבצעו עלולים להיווצר שבבי עץ שיסכנו את בני הבית.

שכבת הגימור של הפרקט יכולה להיות שכבת שמן או שכבת לכה.

הלכה תגרום לפרקט להיראות מבריק וחלק יותר והשמן יעניק לו מראה טבעי.

בנוגע למחירי הגימור תהיה הלכה זולה יותר מגימור שמן. מבחינת עמידות עדיף לבחור בגימור לכה משום שהלכה מגנה על הפרקט בצורה טובה יותר.

כעת הגענו לפרקט מהסוג השני- פרקט הלמינציה.

פרקט הלמינציה הינו סינטטי ומחירו נמוך יותר מפרקט שעשוי מעץ.

לפרקט זה יש יתרונות רבים- משום שהוא מורכב מסיבים דחוסים של עץ הוא עמיד מאוד.

כמו כן, ניתן לבחור בין מגוון הדפסים שדומים למראה של פרקט מעץ.

כדי לשמור על פרקט הלמינציה יש לצפות אותו בניילון.

אם מחליטים להתקין פרקט למינציה מומלץ לבחור בפרקט איכותי ולא בפרקט זול באופן מיוחד.

מחיר פרקט למינציה באיכות טובה יעלה כ- 100 ₪ בממוצע למ"ר. הפערים בין המחירים תלויים באיכות הפרקט.

 

מה עדיף? למינציה או עץ?


אנשים רבים שמעוניינים להתקין פרקט מתלבטים בין פרקט למינציה ובין פרקט מעץ מלא - מעבר להבדלים בין המחירים אשר משחקים לטובתו של פרקט הלמינציה ישנם הבדלים נוספים בהם רצוי להתחשב: לאורך זמן יהיה פרקט העץ יקר יותר משום שצריך לחדש אותו אחת לתקופה- זאת בניגוד לפרקט הלמינציה שנשמר תודות לציפוי- לכן לא צריך לתחזק אותו.

מעבר לזאת, קל מאוד לנקות אותו, אך אם חושבים הרבה קדימה המחיר של פרקט עץ ישתלם משום שלא יהיה צריך להחליפו.

פרקט העץ מחזיק מעמד זמן ממושך ולא צריך להחליף אותו כל 12 שנה בממוצע - כמו את פרקט הלמינציה.

בנוגע לרמת העמידות- פרקט הלמינציה עדיף על פרקט העץ שיתלכלך ויישרט בקלות.

בנוגע למגוון- ניתן למצוא הרבה סוגי הדפסים של פרקטים מלמינציה אך גם את פרקט העץ ניתן לשנות על ידי צביעה.

לפני שבוחרים בפרקט יש להתחשב ביתרונות ובחסרונות של כל סוג שכן לכל אחד יש העדפות משלו.

 

למה כדאי להתקין פרקט במטבח?


המראה הכפרי והטבעי הינו פופולארי ביותר והוא מתאים לבתים שנמצאים בכפר או לבתים שנמצאים בעיר.

המטבח הוא מרכז הבית ומכיוון שאנו נכנסים אליו בכל יום ואף נשארים בו במשך זמן רב כדי לבשל או לסעוד חשוב להשקיע בו ולגרום לאווירה להיות מזמינה.

מטבח כפרי מתאפיין בגוונים טבעיים וחומים והעץ מהווה חלק בלתי נפרד ממנו. כמו כן, ניתן לעצב את המטבח באמצעות עץ ומתכת ולשלב בין פרקט עץ וטכנולוגיה חדישה. נוסף על כך, ניתן לצבוע את המטבח בלבן ולהוסיף נגיעה של גוון נוסף אשר ייצור עניין בחלל.

אפשר להתקין במטבח פרקטים בגוונים שונים- ביניהם: גוון שמנת, מייפל, לבן וכו'. מכיוון שחלה התפתחות בתחום אפשר לרכוש פרקט איכותי שלא יינזק מכמות המים שקיימת במטבח.

אם תרצו לגרום למטבח להיראות גדול ומואר יותר תוכלו לבחור פרקט בעל גוון בהיר ואם תרצו לגרום למטבח להיראות אינטימי וקטן יותר תוכלו להתקין פרקט בגוון כהה.

 

שיטות להתקנת פרקטים


ישנן כמה שיטות של התקנת פרקטים ויש להתאים את שיטת ההתקנה לסוג הפרקט ובהתאם לתשתית.

להלן שיטות של התקנת פרקטים:

1. הדבקה - התקנת פרקטים על ידי הדבקה הינה פשוטה- כל מה שצריך לעשות זה להדביק את הלוחות על גבי המשטח, השיטה מסייעת גם לתחזוקת הפרקט. במידה ובוחרים בהדבקה יש לבצע את ההתקנה באמצעות חומרים איכותיים.

2. התקנה צפה - התקנה זו מתבצעת על ידי ספוג פולימרי שסופח את הלחות. ההתקנה פשוטה ואינה יקרה.

3. מסמור - שיטה זו מתאימה להתקנת פרקט מעץ.

התקנת פרקט מעץ טבעי יכולה להתבצע על ידי הדבקה או מסמור, התקנת פרקט רב שכבתי תתבצע על ידי הנחה או הדבקה ואת פרקט הלמינציה ניתן להתקין בשיטת הנחה צפה וללא הדבקה.

אפשר לבצע את ההתקנה באופן עצמאי רק כאשר מדובר על פרקט למינציה.

 

מי מתקין את הפרקט?

 

התקנת פרקטים חייבת להתבצע על ידי מתקין פרקטים מקצועי ובעל ניסיון.

ברוב הפעמים יכלול מחיר הפרקט גם את מחיר ההתקנה- כך שהחנות בה נרכש הפרקט או לחילופין- היצרן ממנו נרכש הפרקט ישלח מתקין מקצועי.

במידה ומדובר על חברה שעוסקת בהתקנת פרקטים יש לוודא כי המתקין מקצועי ומספק אחריות. סכום ההתקנה המקצועית תלוי במחיר ההובלה שך הפאנלים, ספוג הבידוד, הספים ופינוי הפסולת.

עבור יישור הרצפה וקיצור דלתות יש לשלם סכום נוסף, מומלץ לעדכן את מתקין הפרקטים במידה והעבודות הללו נחוצות ולבדוק מהו מחירן.

 

מאילו "מתקיני פרקטים" יש להיזהר?


כמו בכל המקצועות- גם בתחום התקנת פרקטים קיימים חאפרים ומכיוון שלא דרושה תעודה כדי לעסוק בתחום קיימים לא מעט מהם.

החפארים ינסו להוציא מהלקוח כמה שיותר כסף וכדי לעשות זאת הם ימשכו את הלקוח עם הצעת מחיר נמוכה ועם סיום העבודה יודיעו כי "שכחו" להוסיף את מחיר החומרים, את מחיר ההובלה ואת הוספת המע"מ.

במקרים אחרים ידגיש החאפר כי הפרקט מכיל חתימה מחו"ל ויגבה עבורו מחיר כפול למרות שרמת האיכות של פרקט ששייך לחברה סינית זהה לרמת האיכות של פרקט אירופאי - שכן רוב החברות האירופאיות מייצרות פרקטים בסין.

כדי לבדוק האם הפרקט יוצר באירופה יש לבדוק מה רשום בחותמת שנמצאת מאחוריו- פרקט שיוצר במדינה כלשהי באירופה - למשל צרפת יהיה אירופאי בעוד פרקט שיכיל חותמת שנושאת את הכיתוב- "טכנולוגיה צרפתית" יהיה מסין.

כדי לא לפול בפח יש לבדוק את הפרקטים השונים.

 

איך לבחור מתקין פרקטים?

 

אם החלטתם להתקין פרקט יהיה עליכם לבחור במתקין פרקט מקצועי.

כדי שהתקנת הפרקט תתבצע בצורה מקצועית ומדויקת והפרקט לא יתנפח ויהיה לא מלוטש יש לבחור במתקין שצבר ניסיון.

כדי לעשות זאת יש לערוך חיפוש באינטרנט- להקליד את המשפטים- "מתקין פרקטים מומלץ", "התקנת פרקטים מקצועית" וכו' ולעיין באתרים השונים- במהלך בחינת האתרים יש לבדוק מהו ניסיונו של מתקין הפרקטים, האם הוא מתקין את כל סוגי הפרקטים ומנוסה בכל שיטות ההתקנה, בדקו האם מדובר על מתקין עצמאי או מתקין ששייך לחברה, בדקו האם הוא מחזיק ברישיון, בדקו עם איזה מכשור הא עובד והאם הוא נותן אחריות על הפרקט ועל העבודה.

כמו כן, מומלץ לעיין באתרים שונים שמכילים המלצות ולגלוש בפורומים שעוסקים בתחום- גולשי הפורומים יוכלו לספק המלצות על מתקני פרקטים מקצועיים שעובדים באזור שלכם וגובים מחיר הוגן. נוסף על כך, מומלץ לפנות אל קרובי משפחה, חברים ומכרים שהתקינו פרקט ולבקש מהם חוות דעת על מתקין פרקטים איכותי.

הסביבה הקרובה תוכל גם להזהיר אתכם מפני מתקיני פרקטים שאינם מקצועיים.

לאחר בחינת האפשרויות יש לקבל הצעות מחיר ממספר מתקיני פרקטים, לשוחח איתם ולבקש לראות דוגמאות של עבודות. לא מומלץ לבחור במחיר הנמוך ביותר משום שהוא עשוי להעיד על עבודה שאינה איכותית.

 

איך לשמור על הפרקט?


חשוב מאוד לקבל ממתקין הפרקטים הסבר מפורט בנוגע לתחזוקת הפרקט ושמירה על ניקיונו.

מתקין הפרקטים יוכל להדגים לכם כיצד לבצע את הניקוי ולפעמים יעניק לכם מספר חומרי ניקוי מתאימים ללא תשלום או תמורת מחיר נמוך.

חידוש הפרקט צריך להתבצע מידי תקופה, ברוב המקרים יש לבצע את החידוש כל 9 חודשים בממוצע.

 

שאלות נוספות שחשוב לשאול לפני ההתקנה


חשוב לשאול את המתקין כמה שאלות נוספות לפני ההתקנה:

1.מה כוללת ההתקנה? יש לבדוק האם ההתקנה כוללת הובלה, ציוד ואיסוף ופינוי פסולת.

ההתקנה צריכה לכלול את השירותים הללו והמתקין צריך לפרט את השירותים בהצעת המחיר.

2. מה כולל המחיר? יש לבדוק האם ההתקנה מגיעה עם אחריות ואם כן- האם היא חלה רק על הפרקט ורק במידה והוא פגום בשל הייצור, לכמה זמן ניתנת האחריות והאם התשלום כולל מע"מ.

יש לציין כי האחריות שמספקות החברות חלה רק על ההתקנה ולא על הפרקט- כך שהיא תקפה רק אם נגרם נזק במהלך ההתקנה.

 

לבחור בפרקט שמתאים לכם


התקנת פרקט איכותי תגרום לחלל של הבית או המשרד שלכם להיראות נעים, נקי ואסתטי. מכיוון שקיימים מגוון סוגי פרקטים יכול כל אחד לבחור בסוג הפרקט שמתאים לו- לתקציב שלו, להעדפתו האישית, לסגנון הבית, לרמת התחזוקה הנחוצה וכו'.